МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 51 467
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Ето моя козунак със сметана.Стана много по-добър от миналия ми опит с рецептата на Пина, защото този път си оцелих количеството на брашното.Миналия козунак се получи ,но мазнината ме заблуди, че брашното е достатъчно  (всмисъл ,че тя помага да се обособи топката тесто с по-малко брашно) и стана много крехък ,едвам го овладях да не се раздроби докато го вадех.

Много съм доволна ,че мога да правя вкусен козунак. А този докато го хапваш усещаш вкусът на сметана.
И на двете рецепти количеството на захарта е 150 гр и сякаш не е достатъчна за мен ,та питам ще влоша ли козунака ако увелича кличеството и?

А това е козунака по прецпта на Пина.

Uploaded with ImageShack.us

Определно бих повторила и двете рецепти.С други думи много съм доволна ,че си купих хлебопекарната.До сега не се е  провалила с резултат.

# 211
Днес се занимавам цял ден с машинката- правих хляб с мляко и сушени домати, лимонов кекс и шоколадовия кекс с парченца шоколад. Много добре се получиха.
Другата седмица започвам козунаците.

# 212
И на мен ми е мерак за кексче със шоколад..Има ли я рецептата?Да не ми се карат,че не чета пак.. Thinking newsm78

# 213
И на мен ми е мерак за кексче със шоколад..Има ли я рецептата?Да не ми се карат,че не чета пак.. Thinking newsm78
никой не се кара. като препоръка е  Joy
стъпка 1 : отиди на първа страница в темата
стъпка 2 : избери Само за РЕЦЕПТИ за машина за хляб
стъпка 3 : потърси кексчето с шоколад

пп. един жокер от мен -  и той е на първа страница    bouquet

# 214
Бонго, шапка ти свалям за спокойствието и желанието да отговориш на всеки въпрос. Ти малки деца нямаш ли? Wink Те обичайно изпиват силиците и търпението ми... Mr. Green

Тони73, прекрасно изглежда козунакът ти! Браво! Peace

danielast, радвам се, че ти се е получил козунака. Аз също много харесах рецептата, защото е лесна, а резултатът е - wow! Sunglasses

# 215
Стъпка 4,благодаря..Бременна ми работа..Но,ако не питам и досаждам "Как да го свържа"?? Heart EyesПък ти си ми отговаряш винаги..Simple SmileА,правил ли си?Сполучлив ли е?Че много ми се иска да кача снимка на моя козунак да се посмеете,на фона на кулинарните изкушения тук колко секси изглежда моето творение,но пък си го изядохме!

# 216
аз съм привърженик на белите (жълти) кексове правени извън машината . отговор - НЕ  Laughing
качвай снимките  #2gunfire

# 217
Аз съм много добре настроена,но не мога да разбера защо се заяждате???Да,Бонго отговаря,какъв е проблема???Тя тая тема за какво е??Само професионалисти ли??Ако бъркам ми кажете,искам да се науча,а все някой ще се намери ..Ако преча няма да досаждам..Възпитан човек съм,но мислех,че идеята е да се помага ,а не..

# 218
питай бре ,но поглеждай и на първа страница. там е пълно с отговори  hahaha

# 219
Аз съм много добре настроена,но не мога да разбера защо се заяждате???Да,Бонго отговаря,какъв е проблема???Тя тая тема за какво е??Само професионалисти ли??Ако бъркам ми кажете,искам да се науча,а все някой ще се намери ..Ако преча няма да досаждам..Възпитан човек съм,но мислех,че идеята е да се помага ,а не..
Аз не видях някой да се заяжда, а следя темата.  Laughing

Май само за спам се включих.
Да взема да я погледна и аз тази първа страница, какво толкова има. Laughing

# 220
нищо не видиш    hahaha  бат`Бонго е .
регулировчика нещо обърка движението и все у лево ги изпраща - на страница 1

# 221
  • до моите любими хора
Влизам да се похваля с козунака. Стана уникален Grinning Няма никакво сравнение със предният ми път, който правих изцяло в хлебопекарната. Това е моят козунак със сигурност. На вкус е божествен. Конци бол. Само като го сплетох прецених, че няма да влезе в правоъгълната форма и го сложих в кръглата и фасона му се развали малко, но иначе всичко друго му беше перфектно. Който има мерак да се занимава да пробва. Направих рецептата на Елексир със заквасена сметана. Такива козунаци ще правя за Великден няма съмнение, лесни и страшно вкусни Peace

# 222
  • Бургас
Добър вечер, момичета и момчета!
Не съм минавала скоро, поради факта, че хлябът ми е един и същ, рядко меся някакво тесто, според продуктите, които трябва да оползотворя. Но сега директно влизам с въпрос и то спешен.
Много ползвам отложения старт, винаги със суха мая. Току-що заредих един хляб с айрян, обаче, имах само 2 грама суха и сложих 1/3 кубче замразена прясна. Дали ще ми стане хлябът? Според таймера в 4 часа ще започне месенето и тн. Обаче до тогава дали няма да шупне маята и нищо да не стане накрая...  ooooh!
Помислих си да ръсна останалите 2 грама суха отгоре, ей така за застраховане, но не смея, реших първо да питам вас.

# 223
как ще се активира маята ?

# 224
Радост, ако маята е в съприкосновение с течността, не е добра идея да оставяш на отложен старт. Пусни си хляба сега. Често пускаме машината вечер, стои си в нея изпечен и на сутринта изваждаме.
Много мая си сложила. Тази третинка кубче ми е за 3 хляба с по 600 г брашно. Отгоре на всичко си ръснала и суха...  ooooh!

За козунака и захарта - на 500 г брашно слагам 150 г захар и пека във фурната. Ако се сложи повече захар, рискувате да не втаса добре или изобщо да не втаса. За повече сладост добавете течен подсладител. Доволна съм от Хуксол и имаше още един вид, но не помня как се казваше (опаковката прилича на тази на Хуксол). Между другото, козунак става и с прясно, и с кисело мляко, и с цитрусов сок. Също така става много вкусен в машината, като при това не се влагат никакви усилия, ама си трябва четене  Laughing. Това дали има или няма конци не го прави по-малко или повече вкусен, просто единият е направен изцяло в машина. Записала съм някои варианти за козунак в машина. Гледам, че съм наблегнала на пробите с портокалов сок, но същата рецепта изпълнявам с 2 яйца и допълвам с прясно мляко. Както при хляба, така и при козунаците спазвам правилото течностите без мазнината да са 60% от количеството на брашното. Възможно е някъде да има леки отклонения, но правилото е много добро. Вече не се старая да слагам темперирани продукти в машината и пак се получава.
Забравих линка към рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg17916617#msg17916617

Имам чувството, че наливаме от пусто в празно в тази тема, защото се обсъждат едни и същи въпроси. Затова Бонго праща питащите да четат.

Общи условия

Активация на акаунт