МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 689
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 3 428
На стайна темпертура, без да го изваждам даже от торбичката, размразява си се много бързо - двайсетина минути и е готов. Няма промяна във вкуса!

# 496
  • София
  • Мнения: 15 831
   Не замразявам хляб и не ям размразен.Лош спомен от гладните години.

# 497
  • Мнения: 3 428
Тайне, ами ако не го скрия всичкия го изяждаме бе жена Laughing
Пък иначе, докато го извадиш, да се отпусне и ти минал мерака Mr. Green

# 498
  • Мнения: 469
Благодаря ви за съветите, това със замразяването е много интересно Simple Smile

# 499
  • Мнения: 2 872
Тази година ми се наложи да замразявам във фризера козунак и се оказа много удачен вариант. След размразяването си беше мекичък и вкусен. И при нас лятото спада драстично консумацията на хляб, та замразяването е добро решение и ще го пробвам  Peace

# 500
  • Мнения: 2
Споделям казаното от mama Tin ,че ако не го нарежа и скрия във фризера,ще трябва да правя почти всеки ден хляб.Пък не ми се и помисля какви кръгли ще станем Joy
А така дажбата е 2 филии на ден.
Изваждам го от торбичката,покривам го в чиния с кърпа и след 15-20 мин е готов за ядене.
Понякога забравям и тогава замразен го препичаме на тостера.
Пробвах с козунак,стана експеримента,но друго си е пресния.Все пак по-добре размразен вместо изсъхнал.

# 501
  • София
  • Мнения: 15 831
  Останалия правя на крутони или галета, или давам на жената, живееща до изгорелия блок.

# 502
  • Мнения: 22
Какво ще кажете за конбинацията от 500 грама брашно от лимец и 120 грама сусамово брашно?Хляб искам да правя,де.Simple Smile

# 503
  • Мнения: 3 428
Според мен може да се пробва, но препоръката ми е да оставиш тестото малко по лепкаво - леко да маже под бъркалките.

# 504
  • Мнения: 22
Тоест?Simple SmileАз го слагам направо във фурната и си чакам.Последният път много бухна и стана вкусен хляб от брашно от лимец-500 гр.и овес.брашно.

# 505
  • Мнения: 3 428
Еми няма значение че го печеш във фурната, нека тестото което предполагам месиш в машинката да не е много твърдо, леко да лепне, за да може после във фурната добре да си втаса. Това е мое мнение де Simple Smile

# 506
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Дами, дайте рецепта за безглутенов хляб в хлебопекарна
моля newsm78

# 507
  • Мнения: 22 867
Дами, дайте рецепта за безглутенов хляб в хлебопекарна
моля newsm78

Погледни ТЕМАТА, има няколко рецепти за хляб в машина, нарочно кеширана страница давам, за да ги видиш по-лесно. Peace

# 508
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Благодаря Лабрекс, ти си винаги навсякъде!  bouquet

# 509
  • София
  • Мнения: 5 620
та и с качамака навярно е така. качамака се прави с царевично брашно. поне така се знае. другото са разновидности. за да се "строшат кокалите" на цар.брашно е необходима вряща вода, бъркане и известно време. все пак за 4-5 мин няма да стане. поне така си мисля.

Аз правя качакам с царевичен грис и става буквално за 3-5 минути - колкото да "клокне" мъничко и е готов  Peace


Здравейте,
Искам да ви попитам как съхранявате хляба приготвен в хлебопекарната? Аз завих първия си хляб в пазарска торба от плат, но ми се струва че бързо изсъхна така. Други идеи?

Оставям да изстине на решетка, завит с кърпа. После прибирам в хартиен плик. След втория ден съхранявам в хладилника.

Откак имаме керамични ножове, се реже перфектно без трохи дори и на тънки филийки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт