МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 51 032
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 29 061
Е, аз за какво съм я взела тази машина, нали да не се плескам да меся на ръка?  Laughing
Докато машината замеси тестото (за 20-30 мин.), аз в това време приготвям и нарязвам продуктите. А откакто синът ми пое и тази дейност, съвсем мързеливи пици започнах да правя.  Mr. Green

Страхотни са ти пиците, tany3dj! А и пещта ти е за завист просто.  Grinning


Как` Сийка, как така без втасване? Shocked
Изобщо ли не го оставяш да се надига? Само месиш, точиш и печеш? newsm78

Да, точно така.  Laughing
Замесваш, тестото става хубаво и мазно, разстилаш, мажеш, ръсиш там, каквото ръсиш и мяташ да се пече. Блатът става тънък и хрупкав като бисквита.
И моята програма за месене е час и половина. Просто пускаш за 20-30 минути, докато се омеси хубава топка, спираш и вадиш. Това е.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 10:24 от Как` Сийка

# 571
  • Мнения: 781
Как изкушавате с тея пици  Crazy
Ще метна и аз една тези дни. Благодаря за рецептите и разясненията  Peace
Редактирам се, за да питам нещо :
Мога ли да замеся тестото за пица, да я направя и да я оставя в хладилник, а след 1-2 часа да я изпека?
Предполагам, че в хладилника няма да втасва тестото или поне ще е забавено втасването

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 13:32 от nikolovi

# 572
  • Мнения: 447

Как` Сийка, как така без втасване? Shocked
Изобщо ли не го оставяш да се надига? Само месиш, точиш и печеш? newsm78

Да, точно така.  Laughing
Замесваш, тестото става хубаво и мазно, разстилаш, мажеш, ръсиш там, каквото ръсиш и мяташ да се пече. Блатът става тънък и хрупкав като бисквита.
И моята програма за месене е час и половина. Просто пускаш за 20-30 минути, докато се омеси хубава топка, спираш и вадиш. Това е.

Ууу, супер! Звучи точно като за мен! Ще се пробва още до края на седмицата, а след това ще се похваля какво съм сътворила. Ако не ме домързи много, ще приложа и снимков мат'риал! Peace

# 573
  • Мнения: 7 779
Как изкушавате с тея пици  Crazy
Ще метна и аз една тези дни. Благодаря за рецептите и разясненията  Peace
Редактирам се, за да питам нещо :
Мога ли да замеся тестото за пица, да я направя и да я оставя в хладилник, а след 1-2 часа да я изпека?
Предполагам, че в хладилника няма да втасва тестото или поне ще е забавено втасването
можеш. но по-добрият вариант според мен е да оставиш тестото , а не готовата пица в хладилника. за 1-2 ч  пицата леко ще се надигне въпреки ,че е в хладилник.

# 574
  • Мнения: 7 779
Да, точно така.  Laughing
Замесваш, тестото става хубаво и мазно, разстилаш, мажеш, ръсиш там, каквото ръсиш и мяташ да се пече.
фурната предварително загрята ли е ?

# 575
  • Мнения: 29 061
Да, винаги пека тестените неща в предварително загрята фурна.
Всъщност, май всичко пека така.

# 576
  • София
  • Мнения: 1 040
И аз правя точно като Как` Сийка ....а откакто имам хлебопекарна тази пица наистина стана супер мързелива, бърза и много вкусна. Нито оставяш да втасва, нищо, а докато бърка машината приготвям набързо продуктите за нея. Преди да почна да нареждам продуктите върху тестото включвам фурната да загрее и след това пека 10-15 минути. Даже днес се чудех как ще правя пица като не ми работи още хлебопекарната  Sad

# 577
  • Мнения: 781
Снощи направих пицата  Laughing Страхотна стана . Малко намалих пропорциите, за да не ми излезе толкова много тесто. Направих 2 тави .
Много благодаря за споделената рецепта   bouquet Моя мъж много я хареса , честичко ще правя вече  Simple Smile

# 578
  • Мнения: 660
Ей, нямате милост с тези снимки и вкусотии! Mr. Green Ще правя на децата и аз, само да ми се събуди кваса и ще замеся и аз това тесто....да видим как ще се хареса у дома. Wink

# 579
  • Мнения: 3 429
А моя квас е готов за хляб, пък ние имаме още от предния хляб newsm78
Такъв е живичък, че ми е жал да го прибера в хладилника.
Обаче налучках съотношенията и вече хляба ми с квас става трепач Peace

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 11:29 от mama Tin

# 580
  • Мнения: 2
Ейиии, с триста зора си намерих малц  Mr. Green Сега събуждам ръжения квас. Въпроса ми е някой има ли идея колко малц се слага на 500 гр ръжено брашно например. Човека дето ми го даде каза че се слагало по 0,1%  newsm78 на мене ми се вижда много малко?  Thinking па и няма как да измеря 0,5 гр.! Кажете ако сте слагали някаква пропорция.  Praynig

# 581
  • София
  • Мнения: 15 847


Днешните франзели.Бяха 4, но първата не успях да снимам.

# 582
  • София
  • Мнения: 8 535
Ейиии, с триста зора си намерих малц  ...

Май съм изпусал - за какво ти е малц ?

# 583
  • Мнения: 447
Влизам за отчет! Направих пица по рецептата на Как' Сийка. Стана пре-въз-ход-на! Точно това, което исках - крехка, вкусна, направо се топи в устата. Препоръчвам горещо! Това ще е моята рецепта вече. Heart Eyes

Как'Сийка, благодаря ти от сърце!  bouquet

П.П. Не успях да снимам пицата - изядохме я... Blush

# 584
  • Мнения: 2
Ами малца ми е за ръжен хляб с малц бе Дядо Хаджи!   Thinking Немците и Австрийците имат такива хлябове. Много са ароматни.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт