МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 610
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
Лука - или сушен или запържен до златисто. Но вкуса е различен при двата вида. Правя един хляб със запържен лук и бекон - уникален става. Суров слагам само копър.

# 61
Здравейте момичета, записвам се в темата.
Купихме хлебопекарна на Филипс преди 2-3 дни и сега съм сложила първия хляб - бял.
Притеснява ме, че по време на бъркането сместа се е поразплискала и във вътрешността и по реотана има капки от нея.
Това проблем ли е?

# 62
  • София
  Ще попуши малко, докато изгори.Как така се е разплискала, не е ли гладка,еластична топка?

# 63
Здравейте момичета, записвам се в темата.
Купихме хлебопекарна на Филипс преди 2-3 дни и сега съм сложила първия хляб - бял.
Притеснява ме, че по време на бъркането сместа се е поразплискала и във вътрешността и по реотана има капки от нея.
Това проблем ли е?

Има някаква грешка с дозирането, вероятно. Не може да е толкова рядка, че да се разплисква. Независимо каква е рецептата...

# 64
 ooooh! на хора като мен трябва да им се забрани, покупката на такива уреди
аз тотално съм объркала дозата на брашното
сега оправих дозата и изчистих отвътре хлебопекарната
дано няма проблеми с реотана
предполагам, че първият ми хляб ще се прецака, но довечера ще пробвам пак

# 65
  • София
Запис и от мен. Обаче аз имам проблем с новата си хлебопекарна Филипс HD9020. След много четене и проучване в неделя я пуснах в действие. Стори ми се много шумна, ама в книжката при повредите прочетох, че при месене се чува шум от двигателя. След 1 час работа , като започна да премесва отново тестото, шумът се усили и започна да стърже, и замириса на някакъв химикал- остър сладникъв мирис. Знам , че е нормално всеки нов уред да позамирише при първо ползване, но това ми беше прекалено. Хлябът стана, но няма да го ядем, защото ме е страх. Какво мислите ?

# 66
Здравейте, в процес съм на купуване на машина за хляб. Прочетох линковете по въпроса от първа страница, ходих до Технополис, говорих и с колежки, които имат, но ми останаха няколко въпроса.
Не ми стана ясно как се правят багетите и кръглите хлебчека с тези поставки? В магазина не знаеха.
Колко време е живота на една хлебопекарна? Горе-долу, разбира се  Simple Smile
Мулинекс ли е най-купуваната? И защото е най-разпространена ли е така?
Предварително благодаря  Hug

# 67
пробвай пак да опечеш хляб, ако пак мирише значи наистина има проблем

# 68

В началото пробвай с готови смеси. Да видиш какво трябва да се получи, как долу-горе трябва да изглежда тестото, какво се случва при различните етапи. Да се запознаете с хляба, така да се каже.  Simple Smile

# 69

В началото пробвай с готови смеси. Да видиш какво трябва да се получи, как долу-горе трябва да изглежда тестото, какво се случва при различните етапи. Да се запознаете с хляба, така да се каже.  Simple Smile
Аз разгледах и попрочетох инфото от линковете на първа страница и като гледам как трябва да изглежда тестената топка в казанчето - сега така изглежда, кръгла оформена топка.
Сега проблемът ми е, че прозорчето се запоти и не виждам вътре какво става, но предполагам, че това няма как да се избегне  newsm78
minana и ние купихме същата Филипс от промоциите. Не съм забелязала да мирише повече от всеки друг уред, но още не ми е започнало печенето, в момента втасва.
Шумът ми се струва нормален, не чувам скърцане.
Ако мислиш, че има проблем - занеси я направо в Техномаркет, може и първо да им звъннеш. Сервизът на Филипс са добри, но ако е дефектна по-добре да ти я сменят с нова, не да я ремонтират.

# 70
Каква мая ползвате?

# 71
Аз само суха. По-лесно ми е да я премеря, а и съхранението и е по -лесно.

# 72
Не е ли много вредна-тъп въпрос, де?

# 73
  • София
Не е ли много вредна-тъп въпрос, де?
На който му е вредна си прави хляба с квас.Но за квас трябват време и много търпение!

# 74
В някои от рецептите в книжката на Мулинекса, като съставка има "ферментирало тесто". Що е то? Rolling Eyes Laughing

Общи условия

Активация на акаунт