МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 990
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 7 779
за пухкавината ли ?  не , не е от козуначеното брашно.  и с други брашна така ми се получава.

# 616
  • Мнения: 660
Да, за пухкавината. Обичайно като правя питки ми стават доста пухкави, но хлябът не всеки път е така. Снощният не е съвсем пухкав - пекох в машината за първи път от месеци. Не знам...вероятно не го изчаках да втаса съвсем добре.....имаше още 1,5 см до горния ръб на казанчето, но като го пуснах да се пече си се наду още. Ще го изядем, защото е вкусен, ама ми се иска да става все по-хубав като питките... newsm78 Идеи? Е, да де...знаете, че правя хляб, питки и всичко с квас. Thinking

# 617
  • Мнения: 7 779
този хляб е с цвик

# 618
  • Мнения: 660

Още по-добре! Wink Та, я сподели,а ко обичаш на какво смяташ, че се дължи пухкавостта? Simple Smile

# 619
  • Мнения: 7 779
добре омесено тесто с добро втасване. може би и на по-качествено брашно.

# 620
  • Мнения: X
Да кажа,че и на мен питките и хлябовете с цвик/както и с изветряла бира/ ми се получават винаги много пухкави.....без значение,какво ми е брашното.Напоследък съм съвсем "безотпадна технология",както казва мъж ми.....

# 621
  • Мнения: 447
Да кажа,че и на мен питките и хлябовете с цвик/както и с изветряла бира/ ми се получават винаги много пухкави.....без значение,какво ми е брашното.Напоследък съм съвсем "безотпадна технология",както казва мъж ми.....

Дайте малко повече инфо как точно влагате тези "суровини" в хлябовете, моля! Praynig

# 622
# 623
  • Мнения: 447

Изветряла бира, цвик... Стана ми интересно, още повече резултатите са видимо прекрасни. Heart Eyes

# 624
  • Мнения: X
Ами,като течност-на мястото на вода,мляко ....или каквото има там по рецепта.Макар,че аз рецепти не ползвам-важно ми е да се получи тесто на топка,дето не се лепи по стените на контейнера.

# 625
  • Мнения: 447
Ами,като течност-на мястото на вода,мляко ....или каквото има там по рецепта.Макар,че аз рецепти не ползвам-важно ми е да се получи тесто на топка,дето не се лепи по стените на контейнера.

Сега сигурно ще прозвуча много лаишки, но как бирата например (при това поизветряла) ще направи тестото по-пухкаво, ако я сложа в тестото вместо вода? newsm78

# 626
  • Мнения: X
Е,това някой по-умен от мен сигурно може да обясни.......обаче,аз нямам обяснение,но фактите говорят.Определено има разлика и във вкуса и във вида на крайния продукт.И,да кажа,че с цвик-а,не са ми толкова трошливи и ронливи на другия ден филиите.

# 627
  • София
  • Мнения: 8 535
Ами,като течност-на мястото на вода,мляко ....или каквото има там по рецепта.Макар,че аз рецепти не ползвам-важно ми е да се получи тесто на топка,дето не се лепи по стените на контейнера.

Сега сигурно ще прозвуча много лаишки, но как бирата например (при това поизветряла) ще направи тестото по-пухкаво, ако я сложа в тестото вместо вода? newsm78

В маята и бирата се използва една и съща съставка (даже май са две) малц и хмел. Бирата подсилва стабирно дейността на маята, даже кажи речи добавяте още мая. От там въглеродния двуокис се увеличава в тестото и то набъбва повече. Отделно високото количество на киселини в бирата укрепват нишката на глутена, той става по здрав и запазва постигнатия обем.

# 628
  • Мнения: 447
Ами,като течност-на мястото на вода,мляко ....или каквото има там по рецепта.Макар,че аз рецепти не ползвам-важно ми е да се получи тесто на топка,дето не се лепи по стените на контейнера.

Сега сигурно ще прозвуча много лаишки, но как бирата например (при това поизветряла) ще направи тестото по-пухкаво, ако я сложа в тестото вместо вода? newsm78

В маята и бирата се използва една и съща съставка (даже май са две) малц и хмел. Бирата подсилва стабирно дейността на маята, даже кажи речи добавяте още мая. От там въглеродния двуокис се увеличава в тестото и то набъбва повече. Отделно високото количество на киселини в бирата укрепват нишката на глутена, той става по здрав и запазва постигнатия обем.

Ето, това ме интересуваше! Много благодаря, дядо хаджия!
За опиталите рецепти с бира, може ли да ми кажете дали вкусът на тестените изделия се променя много? Thinking

# 629
  • Мнения: 20
Записвам се при вас   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт