МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 503
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Момичета, искам да направя сладко в машината. Нов книжката има рецепти само за сладко от портокали, ябълка +малини. А аз искам от ягоди.

Имате ли рецепти? Как го правите вие?

Благодаря

Аз съм правила от ягоди. Имам рецепта за такова в книжката на машината (Мулинекс),  но не я спазих. Беше нещо от сорта на 500 гр. плодове, 300 гр. захар. Сложих повече ягоди и по-малко захар, защото не обичам да е твърде сладко. След като свърши програмата, констатирах, че не се е сгъстило достатъчно и доварих на котлона. Беше много вкусно  Peace

# 691
# 692
  • София
  • Мнения: 937
Момичета търся мнения за хлубопекарна с марка Tarington Hause. В момента в Метро е 77лв и много й се чудя  newsm78 Определено не ми се дават повече от 100лв. Другото за което си мисля е да дебна по чуждите сайтове. В Ла Редут понякога има изгодни намаления  на Мулинекс? Посъветвайте ме за марката  Praynig

# 693
  • Мнения: 198
Момичета търся мнения за хлубопекарна с марка Tarington Hause. В момента в Метро е 77лв и много й се чудя  newsm78 Определено не ми се дават повече от 100лв. Другото за което си мисля е да дебна по чуждите сайтове. В Ла Редут понякога има изгодни намаления  на Мулинекс? Посъветвайте ме за марката  Praynig

Ако трябва сега да си купувам хлебопекарна бих си взела някоя по-евтина, защото моята в момента я ползвам само за месене, а пека във фурната - така ми е по-вкусно. Купих си мулинекс с тавичка за багети /това беше водещо при покупката ми/, но след 3 опита за багети, които все ставаха твърди се отказах от багетите в хлебопекарната и започнах само да меся, а да пека както ми дойде на ума /за формата на хляба говоря/ във фурната и става мноооооооооого вкусно.
Това посъветвах и приятелка, която е решила да прави покупка на хлебопекарна и така бих направила и аз ако трябваше сега да купувам. За тази марка нищо незнам, но има евтини модели и на Мулинекс и на Панасоник

# 694
  • Мнения: 7 779
Момичета  ( #2gunfire) търся мнения за хлубопекарна с марка Tarington Hause. В момента в Метро е 77лв и много й се чудя  newsm78 Определено не ми се дават повече от 100лв. Другото за което си мисля е да дебна по чуждите сайтове. В Ла Редут понякога има изгодни намаления  на Мулинекс? Посъветвайте ме за марката  Praynig
взимай евтиното. докато се прецака ще имаш яснота какво ти е най-необходимо и най-важно за една хлебопекарна и да се съобразиш при бъдеща покупка.

# 695
  • София
  • Мнения: 937
Благодаря ви!   bouquet

# 696
  • Мнения: 519
Взех втора такава хлебопекарна на майка ми (Тарингтън хаус) от Метро. Едната ѝ я подарих за именния ден, а втората я искаше за вилата, че да не я разнася само нагоре-надолу. Доволна е от машинката.  Peace

# 697
  • София
  • Мнения: 8 492
Страница, която всеки трябва да разгледа.
Е ... не е задължително, ама според мен препоръчително.

# 698
  • София
  • Мнения: 15 822
Страница, която всеки трябва да разгледа.
Е ... не е задължително, ама според мен препоръчително.
Хубаво изглежда, но веганството не е за мен!

# 699
  • София
  • Мнения: 8 492
Страница, която всеки трябва да разгледа.
Е ... не е задължително, ама според мен препоръчително.
Хубаво изглежда, но веганството не е за мен!

От кога различните видове хлябове спадат към веганството ?

# 700
  • София
  • Мнения: 15 822
Страница, която всеки трябва да разгледа.
Е ... не е задължително, ама според мен препоръчително.
Хубаво изглежда, но веганството не е за мен!

От кога различните видове хлябове спадат към веганството ?
Чета веган рецепта за това, веган рецепта за друго... разгледах и други неща.

# 701
  • Мнения: 660
Ванилката е веган принципно и всичките ѝ рецепти са съобразени с това, но от личен опит мога да кажа, че има невероятно вкусни предложения. Аз съм ѝ голям фен, въпреки че не сме вегани, пък още по-малко сме вегетарианци...но децата ми обожават сладоледа ѝ и 3-те вида мъфини..и още куп неща, които хапват между яденето на месо и млечни. Wink

Доста неща за кваса и за правенето на хляб съм чела от нейния блог още преди година и малко... има доста какво да се попрочете...на когото му инпонира и му е интересно, разбира се... Peace

# 702
  • София
  • Мнения: 8 492
Страница, която всеки трябва да разгледа.
Е ... не е задължително, ама според мен препоръчително.
Хубаво изглежда, но веганството не е за мен!

От кога различните видове хлябове спадат към веганството ?
Чета веган рецепта за това, веган рецепта за друго... разгледах и други неща.

Горе в главното меню посочете опцията „ХЛЯБ“ и от там нататък каквото намерите за интересно.

# 703
  • Мнения: 7 779
още е горещ

# 704
  • Мнения: 4
Да се  запиша и аз.
От два дни имам Тарингтън Хаус от Метро. Малка е, но да видя какво прави и как го прави и после може да реша за нещо повече. По това отношение споделям възгледите на Бонго - първо да пробвам пък да видим. За машината ме изнуди мъжът, меся от много малка и нямам проблеми с всякакви теста, но той "да купим, та да купим" и след две години се предадох - купихме.

До сега съм пробвала Лидълското брашно, микса. Изчетох тази и предната тема и разбрах, че трябва да се намали течността и добавих 2 с.л. зехтин.
 Стана малко с много дебели кори, иначе става за ядене, но не е това, което искам. Но бях длъжна да пробвам. Ще видя какво да правя с остатъка от брашното, но повече ми се пробва с други брашна.

 Пробвах и утра бърз хляб по рецептата на машината - стана като ръчен с доста плътна, хрупкава и дебела коричка и се изяде веднага.

Тази сутрин пробвах кекса, пак по рецепта от книжката и видях неточност и затова ви пиша. В превода от английски има доста неточности. При кекса пише яйце, в английския 6 броя. Затова следвах английската рецепта и се получи добро пандишпаново кескче, като леко измених нещата

250 гр. брашно
2 с.л. лъжици олио
8 с.л. захар
1/2 пакетче мая + 1 ч.л. бакпулвер (по моя преценка)
6 броя яйца
след сигнала за добавки добавих 25 гр. кокосови стърготини

Нека и други да споделят с тези машини, но моето мнение, че машините пекат малко по-силно от колкото останалите на втора степен на  запичане направо си става силно препечено.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 12:21 от Di_smile

Общи условия

Активация на акаунт