МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 51 004
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 15 847
А,то кога започва..?Нещо не разбирам.. newsm78
Козунак в машината ще си стане много сладък хляб.Първото което правих, като ми донесе мъжът ми (Бог да го прости)  машината беше това.

# 166
  • Мнения: 22
Ее,то и такава тема ли има?Да ,ще пека във фурната,да пробвам..И последен въпос преди да ме убиете-какво брашно да ползвам?Много сте мили,благодаря. Heart Eyes Heart Eyes

# 167
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Благодаря bouquet, сега остава и да я намеря. Не съм я срещала до сега. Има ли я в големите вериги или в кварталните магазинчета да я търся?

# 168
  • София
  • Мнения: 15 847
  
mama Tin, не съм сигурна,че е точно сръбска, аз така съм си решила.Може да е македонска, словенска... но за мен си е сръбска.Аз я купувам от Т-маркета и се зареждам,че бързо свършва и повечето време я няма.

# 169
  • София
  • Мнения: 15 847
Ее,то и такава тема ли има?Да ,ще пека във фурната,да пробвам..И последен въпос преди да ме убиете-какво брашно да ползвам?Много сте мили,благодаря. Heart Eyes Heart Eyes
За козунаци бяло, на София мел, тип 500, има картинка с кексове,погачи,хляб,баница.Моето е от 5 кг,син плик, пише за дома.Или само бяло на София мел тип 500.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 15:15 от Тайна

# 170
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 5
Аз ползвам същата мая.На 520 г   брашно ,както ми е рецептата за хляба-слагам половината пакетче(6 гр) и досега нямам провал.Купувам я на кутия и ми излиза супер изгодно.

# 171
  • Мнения: 3 429
Можеш да слагаш и по 1/3 пакетче и пак няма да имаш провал. Колкото по-малко мая, толкова по-добре Peace

# 172
  • София
  • Мнения: 15 847
vania_772,от къде купуваш на кутия?Или не си в БГ?

# 173
  • Мнения: 3 714
Вторият ми пълнозърнест хляб е готов.
Когато хлябът е от 100 % пълнозърнесто брашно, трябва ли да има капаче или просто не се надува. Стои стегнат и квадратен отгоре като тухличка.

# 174
  • София
  • Мнения: 15 847
Вторият ми пълнозърнест хляб е готов.
Когато хлябът е от 100 % пълнозърнесто брашно, трябва ли да има капаче или просто не се надува. Стои стегнат и квадратен отгоре като тухличка.
Така са пълнозърнестите в машина.

# 175
  • Мнения: X
И при мене се получи провал с една замразена мая, ама много отдавна и оттогава не слагам мая в камерата. Моя комшийка си замразява. Има начин да се прецени дали маята е годна. Оставя се на стайна температура да се размрази и ако си е във вид на кубче, всичко е наред, а ако се разтича, значи се е развалила. Купувам и ползвам само прясна мая. Напоследък купувам една украинска. Но с всички марки действам. Купувам две кубчета и като започна второто, купувам още едно за запас и така. Успявам да я употребя. Понякога малко засъхва, но това не пречи. А засъхва, защото и в двете къщи действам на един и същи принцип, че не се знае в коя къща ще трябва да се пече хляб. Не е много удобно, но няма провали.
В машината става много вкусен сладък хляб със стафиди, особено, докато е леко топъл... Peace
За по-новите в темата - вместо 150 г захар слагам 4 с.л. захар и между 7 и 14 мл течен подсладител. Така не прегаря в машината, а само със захар излиза като негърче. Ако захарта е само 60 г, примерно, няма да има проблем.

# 176
  • Мнения: 3 714
Вторият ми пълнозърнест хляб е готов.
Когато хлябът е от 100 % пълнозърнесто брашно, трябва ли да има капаче или просто не се надува. Стои стегнат и квадратен отгоре като тухличка.
Така са пълнозърнестите в машина.
Значи е станал, защото коричката му е твърда, но хрупкава и е много добър на вкус  Grinning Първият беше с по-твърда кора. Сега го пуснах на програма с най-светлата коричка и кората му е супер.
Броя си го за успешен и продължавам напред с опитите по книжка, после и с рецепти от форума  Hug
Правите ли мармалад в хлебопекарните си?

# 177
  • София
  • Мнения: 15 847
  Току-що си поръчах 50 пакетчета мая.Ми тя била наша, на бг-фирма. Сладка и мармалади не бих правила, тя машината и без моя помощ някога ще се развали.

# 178
  • Мнения: 22
Момичета сложих козунака-с такова брашно на София само,че за козунаци,с к.мляко,полсе и локум и стафиди ще сложа,пък..каквото сабя покаже..А,утре мисля да проибвам със жива мая хляб.

# 179
  • Мнения: 3 714
 Току-що си поръчах 50 пакетчета мая.Ми тя била наша, на бг-фирма. Сладка и мармалади не бих правила, тя машината и без моя помощ някога ще се развали.
Защо, нали си има програма за мармалад?
Аз пазарувам най-често от Кауфланд и там не съм я виждала тази мая, която хвалите. Купих Вики и д-р Йоткер, но ще я потърся по другите магазини.
Чудя се имали разлика в английските наименувания за мая. Примерно в моята книжка пише dry yeast, а в книжката за новите модели на Филипс пише аctive dry yeast. Това различни видове мая ли са или един и същи. Прави ми впечатление, че рецептата за пълнозърнест е еднаква в двете книжки, но в по-новата са 2 чаени лъжички вместо 1, както е в моята рецепта. Времето за работа в машината е еднакво и мощността също.
Ето снимка на първото ми бяло хлебче
Скрит текст:
И снимка на днешния пълнозърнест
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт