МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 979
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте  Hug
Цял живот съм месила козунаци на ръка, но тъй като имам проблеми с китките, напоследък ми се възпаляват сухожилията. Ще пробвам тази година в хлебопекарната, но не мога да си намеря диска с рецептите и програмите. Имам програма за "тесто за хляб" и програма "сладък хляб". Машината ми е Мулинекс за багети. Някой да има същата и да сподели коя е точната програма?
На всички пожелавам успешно козунакоправене днес!  bouquet

# 406
  • София
Здравейте ,от скоро съм горд собственик на Philips  HD 9020.Възнамерявам в нея да пека козунаци ,и аз като Калан Амнел моля за някой съвет и тънкост и най-вече на коя програма да го изпека?

П.П. нямам книжка с подробно описание на програмите и не успях да открия подобна информация в нета.

# 407
  • София
Здравейте  Hug
Цял живот съм месила козунаци на ръка, но тъй като имам проблеми с китките, напоследък ми се възпаляват сухожилията. Ще пробвам тази година в хлебопекарната, но не мога да си намеря диска с рецептите и програмите. Имам програма за "тесто за хляб" и програма "сладък хляб". Машината ми е Мулинекс за багети. Някой да има същата и да сподели коя е точната програма?
На всички пожелавам успешно козунакоправене днес!  bouquet

А сто на сто имаш  и програма само за месене и втасване. И ако ме питаш мен използвай нея и само нея до ... първото втасване. После вадиш тестото оформяш, втасваш и печеш вече във фурната.

Моята хлебопекарна всъщност ми служеше само за месене и втасване.

# 408
  • София
дядо хаджия , благодаря за отговора  bouquet! Така и ще направя.

# 409
Калан и моята е мулинекс за багети. Вчера за първи път правих козунак в нея на програмата за месене и втасване, след което извадих изплетох козунака и пекох в нормалната фурна.

# 410
  • Sofia
Вчера правих козунака на Пина изцяло в хлебопекарната. Стана превъзходен. Сложих му и стафиди. Пекох на 1 ва  програма на 750 г. 3:15 часа, На най- светло. Правих го за проба  на рецептата, така че не си играх да вадя и сплитам, само половин час преди печенето намазах с мляко и поръсих със захар. Това ще е рецептата за тази година за козунак.

# 411
  • София
Калан и моята е мулинекс за багети. Вчера за първи път правих козунак в нея на програмата за месене и втасване, след което извадих изплетох козунака и пекох в нормалната фурна.
Мен малко ме притесни факта, че програмата за тесто е час и 25 минути, явно имат предвид  с втасване. Сложих преди малко "проба" за 500 гр брашно, меси 5 мин, след това почина известно време и сега пак меси. Като спре, ще пусна отначало и ще слагам мазнина лъжица по лъжица.
Деси, притеснява ме тракането на машината. Още отначало е така. Работи, но трака. Твоята издава ли шумове?

# 412
Да се запиша и аз HugВключвам се май от Великден,на Великден SickМиналата година с помощта на Бонго направих огроомен,но пък вкусен козунак.Тая година ще се пробвам пак.Моята машинка за съжаление не случи на собственик и само си седи в ъгъла. Blush,но като ви чета се амбицирам да поправя тази нередност Hug

# 413
  • до моите любими хора
Да споделя и аз за Филипса 9020 и моята се случи да спре да меси. Пуснах я веднъж и като спря да втасва я пуснах отново да меси. Не тръгна. Какво ли не правих сменях програми, включвах, изключвах и така сигурно 30 минути. Никаква надежда да заработи отново, не прави опит да завърти никакъв звук. Отидох да я върна в Техномаркет и познайте там проработи hahaha Joy Та сега се моля, като почна да правя козунак в събота да не ми погоди някой номер пак Crazy

# 414
..... Какво ли не правих сменях програми, включвах, изключвах и така сигурно 30 минути. ...
трябваше да я оставиш изключена от контакта и  отворена през тези 30 мин. те това не си направила  hahaha

# 415
Мен малко ме притесни факта, че програмата за тесто е час и 25 минути, явно имат предвид  с втасване. Сложих преди малко "проба" за 500 гр брашно, меси 5 мин, след това почина известно време и сега пак меси. Като спре, ще пусна отначало и ще слагам мазнина лъжица по лъжица.
Деси, притеснява ме тракането на машината. Още отначало е така. Работи, но трака. Твоята издава ли шумове?

Много късно виждам , че си писала. Сигурно козунакът ти отдавна е станал Simple Smile Моята машина не издаваше шумове.

# 416
Правя хлябът с кисело мляко на Ердинч. Всичко вървеше ок, докато преди половин час не вдигнах капака да видя как е тестото. Беше втасало много добре и изпълнило контейнера на машината. Затворих капака и продължих да си върша моите неща, но преди малко поглеждам през прозорчето и виждам как тестото е спаднало напално  newsm78 Дали го прецаках, предните пъти като правих и хляб и козунак нямаше проблеми, когато отварях капака за наблюдение.

# 417
  • Sofia
едно тесто не спада, а продължава да се надига, може би машинката е премесила отново изкарала е въздуха и сега втасва пак

# 418
  • София
Ето резултата от снощи

Оказа се, че не било толкова трудно...
Префасонирах моята рецепта за ръчни козунаци.
Не знам как са отвътре, но при оформянето преди втасването във формите изглеждаха превъзходно.
Хиляди благодарности за безценните съвети на всички от темата, най-вече на дядо хаджия, Ердинч и Пина.   bouquet
Утре продължавам с нова сила - ще правя руска плитка, венец с мак, пак козунак, руло със сливов мармалад, козунак със сметана, солен козунак и руло с пияни портокалови корички и шоколад. Дано не си повредя хлебопекарната  Joy

# 419
Страхотни са тзи козунаци!
Можели рецептата за солен козунак?

Общи условия

Активация на акаунт