МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 51 715
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Направих вече 1 доза козунак в хлебопекарната като месих два пъти, втаса и сега сплетени козунаците втасват на 50 градуса във фурната. Втората доза в момента се меси пак в хлебопекарната. Правя козунаците по рецептата на Елексир със сметана и тази рецепта най много ми допадна.  Peace

# 421
Аз пък в последния момент смених рецептата с рецепта на Зиче, права е жената, супер успешна е рецептата. Само с едно втасване, конци, сладост, всичко Peace

# 422
  • София
Момичета, извинете, че така нахълтвам във вашата тема, но имам ниужда от съвет.

Днес преди работа купих жива мая с намерението да помоля да я сложа в хладилник в съседен на работата ми магазин. Ама не работи магазина и така си стои маята при мен - нямаше къде да я сложа в хладилник...
Ако маята е стояла около 7 -8 часа в стая, а не в хладилник - ще става ли за месене на козунак или не?

Мислех като се прибера от работа да омеся с нея козунак, за пръв път ще се пробвам да правя каквото и да е с мая и се притеснявам да не стане едно нищо.

# 423
Първо си активирай маята с малко топло млечице , лъжичка захар и 1-2 л брашно, ако шупне, действай смело с козунака.

# 424
  • София
Благодаря, mama Tin,  много!
  bouquet

# 425
  • София
Момичета, извинете, че така нахълтвам във вашата тема, но имам ниужда от съвет.

Днес преди работа купих жива мая с намерението да помоля да я сложа в хладилник в съседен на работата ми магазин. Ама не работи магазина и така си стои маята при мен - нямаше къде да я сложа в хладилник...
Ако маята е стояла около 7 -8 часа в стая, а не в хладилник - ще става ли за месене на козунак или не?

Мислех като се прибера от работа да омеся с нея козунак, за пръв път ще се пробвам да правя каквото и да е с мая и се притеснявам да не стане едно нищо.

Ако не е потъмняла и изсъхнала - нямаш никакви проблеми. За всеки случай първо я активирай.

# 426
Да си похваля машинката- страхотни козунаци омеси  Peace.
Струва си човек дори само за Великден да меси козунаци в  хлебопекарната да притежава такава машинка.

# 427
  • Стара Загора
Ето резултата от снощи

Оказа се, че не било толкова трудно...
Префасонирах моята рецепта за ръчни козунаци.
Не знам как са отвътре, но при оформянето преди втасването във формите изглеждаха превъзходно.
Хиляди благодарности за безценните съвети на всички от темата, най-вече на дядо хаджия, Ердинч и Пина.   bouquet
Утре продължавам с нова сила - ще правя руска плитка, венец с мак, пак козунак, руло със сливов мармалад, козунак със сметана, солен козунак и руло с пияни портокалови корички и шоколад. Дано не си повредя хлебопекарната  Joy
Страхотни козунаци!
Само,че за това, което си замислила да изпечеш не ти трябва само здрава машина ,ами и яки стомаси. Laughing
Щегувам се!Желая ти успех със всички рецепти.Качвай снимки  да ги видим тия изкушения.

# 428
  • София
Здравейте момичета,

Вече съм в отбора!  Hug Hug Hug
Вчера ме хванаха нервите от скапаният хляб, който купуваме непрекъснато и после изхвърляме. Отидох в Метро и купих най-простата машина (малко на риск) - Tarrington house. Ударих шестицата. Вече имам два хляба и станаха страхотни. Започвам да ви следя. Нямам рецепти, освен традиционните от книжката. Ще пробвам от вашите и ще ви допълвам където мога!

# 429
                 Ето и моята реализация на рецептата за козунак със заквасена сметана!Машинката го омеси и го опекох в йенска тенджера - кръгла и овал!На вкус стана превъзходен!Рецептата взех от Черпак с мерак на Зиче!
в по-дълбоката кръгла йена

в по-плитката овална йена

# 430
  • София
Момичета,

Да ви попитам какво брашно използвате? За моментами дадоха някакмо българско, но само няколко пакета и като свърши, ще трябва да купувам. Но не знам какво. За маята - ползвам тази на д-р Йоткер, зелено пакетче, с козунак отпред. Много съм дволна - достатъчни са 2 гр. от нея, а пакетчето е 7 гр.

Моля споделете за брашното!

Thinking

# 431
  • София
Момичета,

Да ви попитам какво брашно използвате? За моментами дадоха някакмо българско, но само няколко пакета и като свърши, ще трябва да купувам. Но не знам какво. За маята - ползвам тази на д-р Йоткер, зелено пакетче, с козунак отпред. Много съм дволна - достатъчни са 2 гр. от нея, а пакетчето е 7 гр.

Thinking

Ами кой каквото брашно намери такова ползва. Няма специално брашно за хлебопекарни.

# 432
  • В една слънчева къща...
Didia, страхотни са   bouquet
Това два козунака от една доза ли са?

# 433
  • София
Момичета,

Thinking

Е, можи би не зададох добре въпроса. Брашно и марки много. От кое сте най-доволни?

Ами кой каквото брашно намери такова ползва. Няма специално брашно за хлебопекарни.

# 434
  • София

Всички козунаци са разкошни.Аз днес се пробвах с багети,че от толкова козунаци се оказа,че нямаме хляб.

Общи условия

Активация на акаунт