МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 702
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 8 559
                tany3dj , да - това са два козунака от една доза!То така си пишеше в рецептата - един голям или два по-малки.

# 436
  • София
  • Мнения: 3 090
Само,че за това, което си замислила да изпечеш не ти трябва само здрава машина ,ами и яки стомаси. Laughing
За радост на нашите стомаси по-голямата част ги раздавам   Joy
Ето разрез от горните:

Това е руската плитка/плетка с маков пълнеж. Стана страхотна - хем красива, хем вкусна.


и разрез

Другите ще покажа по-късно.

# 437
  • Мнения: 198


   Всички козунаци са разкошни.Аз днес се пробвах с багети,че от толкова козунаци се оказа,че нямаме хляб.
Ще споделиш ли коя рецепта за багети си ползвала, че при мен нещо все твърди стават като ги опека?

# 438
  • София
  • Мнения: 15 833
    danielast, май ти трябва да ми кажеш по коя ги правиш, защото аз точно твърди и шуплести искам, но колкото и пъти да оставям да втасва и да премесвам тестото, все меки и плътни ми стават. Тестото е само вода, брашно, мая, сол,захар, една-две лъжици олио. Уж го оставих по-мекичко, правеше мехури, но шупли не станаха.

# 439
  • Мнения: 2
Здравейте и Христос Воскресе!
Нали и днес е още Великден.Едва сега успях да кача снимки.


Направих 3 дози по рецептата на Еликсир   bouquet със заквасена сметана.Станаха чудни на вкус,вече са изядени.Пуснах и двете машини да месят и  сравнително бързо се справих,за половин ден.

# 440
  • Мнения: 198
    danielast, май ти трябва да ми кажеш по коя ги правиш, защото аз точно твърди и шуплести искам, но колкото и пъти да оставям да втасва и да премесвам тестото, все меки и плътни ми стават. Тестото е само вода, брашно, мая, сол,захар, една-две лъжици олио. Уж го оставих по-мекичко, правеше мехури, но шупли не станаха.

150 мл вода
3/4 ч.л. сол
280 гр брашно
1 ч.л. мая
програма 1 Багети или програма 12 Тесто
и в двата случая оформяне и печене било то в хлебопекарната или във фурната
Във фурната станаха малко по-меки, но кората си беше доста хрупкава, да не кажа твърда. Иначе  вътре си бяха шуплести.
Чакам да споделиш твоя резултат.

# 441
  • София
  • Мнения: 15 833
    danielast, май ти трябва да ми кажеш по коя ги правиш, защото аз точно твърди и шуплести искам, но колкото и пъти да оставям да втасва и да премесвам тестото, все меки и плътни ми стават. Тестото е само вода, брашно, мая, сол,захар, една-две лъжици олио. Уж го оставих по-мекичко, правеше мехури, но шупли не станаха.

150 мл вода
3/4 ч.л. сол
280 гр брашно
1 ч.л. мая
програма 1 Багети или програма 12 Тесто
и в двата случая оформяне и печене било то в хлебопекарната или във фурната
Във фурната станаха малко по-меки, но кората си беше доста хрупкава, да не кажа твърда. Иначе  вътре си бяха шуплести.
Чакам да споделиш твоя резултат.
Ще го запиша и ще пробвам.Аз сега чакам и дъщерята да ми преведе някоя оригинална рецепта от френски.

# 442
  • Beyond the Frontiers
  • Мнения: 5 503
Големи красоти.

Да питам нещо за таймера. Времето, което задавам е това, в което искам да бъде готов хляба или това, в което започва въобще програмата.

# 443
  • Мнения: 7 779
Големи красоти.

Да питам нещо за таймера. Времето, което задавам е това, в което искам да бъде готов хляба или това, в което започва въобще програмата.
за отложен старт ли говориш ?

# 444
  • Beyond the Frontiers
  • Мнения: 5 503
Големи красоти.

Да питам нещо за таймера. Времето, което задавам е това, в което искам да бъде готов хляба или това, в което започва въобще програмата.
за отложен старт ли говориш ?

Да ooooh!

# 445
  • Мнения: 90
Козуначено руло с ягодово сладко



Козунак с шоколад и ядки





Питки - два пъти ги правя за няма и седмица

# 446
  • Мнения: 105
desi_go може ли рецептата за питките   bouquet Много вкусни изглеждат. В хлебопекарната ли меси тестото?

# 447
  • Мнения: 22
За първи път правя хляб от брашно от лимец,сложих и 100 гр.овес.брашно.Много се е надигнал,чакам резултата..

# 448
  • Мнения: 90
desi_go може ли рецептата за питките   bouquet Много вкусни изглеждат. В хлебопекарната ли меси тестото?

Страхотно меки питки се получават и на следващипт ден пак са меки. Месих в хлебопекарната ама си мисля , че следващият път спокойно мога и на ръка да замеся, ще стане по-бързо в случая.
Рецептата е на max mama, само че аз слагам и част от белтъка в тестото и си оставям много малко за намазване на питките!

Пухкави питки

1 яйце-отделя се белтъка за намазване
1 кубче прясна мая
70 гр масло/маргарин(аз сложих маргарин)
50 мл прясно мляко
50 гр кисело мляко
50 мл олио
200 мл топла вода
1 чл сол
1 сл захар
брашно за меко тесто
Маята се разтваря в топлото прясно мляко+мъничко захар и се оставя за 10 минути.
Програма-само месене(при мен е 14 минути)
След това тестото се премесва леко,колкото да не лепне.Разделя се на топки с големина на яйце(при мен 13 броя),оформят се,нареждат се в тава и се оставят да втасат.Трябва да удвоят обема си.Намазват се с леко разбитият белтък и се пекат в предварително леко загрята фурна на 200 градуса.

# 449
  • София
  • Мнения: 3 090
Имам въпроси:
1 кубче прясна мая - 42 гр ли?
брашно за меко тесто - колко горе-долу?

Общи условия

Активация на акаунт