МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 50 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 198
заинтигува ме - ще пробвам в събота

# 661
  • София
  • Мнения: 15 824
заинтигува ме - ще пробвам в събота
Откъснах от тестото 6 топчета, размера е средно между топка за голф и за тенис. Намазах формата с олио и ги сложих в средата.Оставих да втасат и запълнят гнездата и изпекох. Формата е с 6 правоъгълни гнезда.Но съм пекла още по-миниатурни, в друга форма, по една хапка!Снимките са лоши, но се вижда колко мънички бяха.

Скрит текст:


Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 22:44 от Тайна

# 662
  • София
  • Мнения: 8 495
Леле Тайна,страшни хлебчета!Големички ми изглеждат,в машината ли ги меси? Направо ми се доядоха!
Не са в машината, всичките 6 са около 250 грама.Големи са колкото мъфини.Напоследък си меся с миксера, не ми се мотае с машината.Половината тесто правя на мекици, половината на хлебчета.

Ааааа аз съм ти конкуренция по месене с друга машина.  smile3534

# 663
  • София
  • Мнения: 15 824
    Дядо хаджия, и миксера ми върши работа.Едно време за 25 лева го взех.Понеже кексове,торти,сладкиши почти не правя, си събираше прах в шкафа.Сега поне го ползвам .Не замесвам повече от 500-600 грама брашно и то веднъж на няколко дни и става за 5 минути замесването.Машината само ми заема част от малкото пространство в кухнята.За зимата може пак да ползвам машината, да ми втасва в нея,че е хладно в кухнята.

# 664
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Разбирам, че имате много възможности да замесите тесто, било на ръка, било с миксер, робот и т.н., но темата е за хлебопекарни и нека не я спамим.
Аз какво съм забъркала с миксера и опекла в печката  не пиша тук. Има и други теми.

# 665
  • София
  • Мнения: 15 824
Разбирам, че имате много възможности да замесите тесто, било на ръка, било с миксер, робот и т.н., но темата е за хлебопекарни и нека не я спамим.
Аз какво съм забъркала с миксера и опекла в печката  не пиша тук. Има и други теми.
Добре, няма да се обаждам, до зимата, докато извадя пак машината! Peace

# 666
  • София
  • Мнения: 8 495
Разбирам, че имате много възможности да замесите тесто, било на ръка, било с миксер, робот и т.н., но темата е за хлебопекарни и нека не я спамим.
Аз какво съм забъркала с миксера и опекла в печката  не пиша тук. Има и други теми.

Госпожо, много ви моля да не се изживявате като модератор. В тази тема съм почти от началото ѝ, така че позволете ми на мен да преценя, какво имам право да пиша. А какво сте забъркала в миксера, честно да ви кажа не ме интересува.

Добре, няма да се обаждам, до зимата, докато извадя пак машината! Peace

Тайна не намирам основание да не пишем в темата до зимата, още повече че въпросната госпожа е от скоро в тези форуми и май нещо не е много наясно с нещата.

# 667
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Дядо Хаджия, не казвам да не се пише тук и кой, кога и какво.
Влизам в тази тема да пиша и чета за всичко свързано с хлебопекарните.
Съгласи се, че който и да влезе очаква да прочете същото, а не че е по - добре да си вземем миксер, ако нямаме.
Тайна, нямах предвид това, което писа. Извинявам се, ако си ме разбрала погрешно. Много неща съм научила и от теб. Ще се радвам и занапред да даваш съвети, дори и в момента да не ползваш хлебопекарната, но да са свързани с нея.

# 668
  • София
  • Мнения: 8 495
Дядо Хаджия, не казвам да не се пише тук и кой, кога и какво.
Влизам в тази тема да пиша и чета за всичко свързано с хлебопекарните.
Съгласи се, че който и да влезе очаква да прочете същото, а не че е по - добре да си вземем миксер, ако нямаме.
Тайна, нямах предвид това, което писа. Извинявам се, ако си ме разбрала погрешно. Много неща съм научила и от теб. Ще се радвам и занапред да даваш съвети, дори и в момента да не ползваш хлебопекарната, но да са свързани с нея.

Ани отдавна разширихме тази тема за месене и печене на тестени изделия. Преди темата беше наречена за хлебопекарната, после се появиха дами, които казаха, че месят с други машини (вкключително и много функционални куукъри) и затова преименувахме темата в машина за хляб (имаше битка дори да я наречем просто за хляба). И изобщо тук започнахме да обсъждаме всичко свързано с месенето и печенето. Преди време дори имахме теми от чисто теоретичен характер за тестото, за ролята на отделните продукти, за влиянието на отделните фактори и т.н. и т.н. Не мисля, че това че някой е споделил че слага бира в тестото е отклонение от темата или че по-мощните миксери не могат да правят хляб.

Защо се получава така ? Ами защото в месенето на тестото се има определени правила (независимо дали ще ги месиш на ръка или на машина). Машините работя с програми, които са усреднени и не предвиждат всички различни ситуации и нюансии и понякога тук се намесва личния опит и практика от ръчното месене и т.н. да не ти досаждам повече.

Ако се върнеш назад в темите ще забележиш, че дори понякога сме се отклонявали към други теми, но пак полезни теми. Така, че бъди сигурна, че едва ли ще напишем нещо, което ще е вредно за участниците в темата.

Така, че извиниме одеве за острия тон, ама съгласи се, че живота не е толкова еднообразен, че да се ограничаваме само в праволинейна посока.

# 669
  • София
  • Мнения: 15 824
  Ани, специално за машината за хляб,аз най-малко мога да дам или съм давала съвети, защото много малко я ползвам изцяло по предназначението и. Дори не съм изпробвала всичките и програми.Иначе за тесто и тестени изделия, пиша само това,което съм научила от опити, проби и грешки.

# 670
  • Мнения: 7 779
те такова съм заграшил тази вечер. в домашната хлебопекарна е месено. това е по темата. за повече подробности се чудя да пусна ли нова тема  newsm78

# 671
  • Мнения: 3 428
А сега де,
аз като замесих хляб с квас в хлебопекарната, но втасва и се пече във фурната в коя тема да пиша newsm78
Айде моля по полека с темата за спама Peace
Правете хляб, а не война Heart Eyes

# 672
  • Мнения: 7 779
ако не ми се получи произведението ще правя война с хляб  hahaha

пп. за сега върви добре на външен вид. ще вадя сиренето. а вие се облизвайте   hahaha

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 18:50 от bongo_2007

# 673
  • Мнения: 211
На мек  и топъл хляб със сиренцето върви и чубричка

# 674
  • Мнения: 7 779
бат` Бонго ще яде хляб.  Laughing ето го току що изпечен. получи се малко по-голям отколкото правя обикновено. така, че ще има "висящ"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт