Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 153
  • 728
  •   1
Отговори
# 120

Обсъждаме го .... цели 33-34 теми.  И за забраненото сладко, което подхранва рачо... и за мазните храни... и за алкохолица.... и за диетичните храни, които всъщност се оказаха под въпрос доколко са полезни, заради заместителите, които се ползват в тях, и за зеленчуците, които пък се оказаха пълни с нитрати....  Докато го обсъждахме си спомнихме, че имаме и други болести и се оказа, че това което трябва задължително да се консумира за едната болест е бич за другата и.... на финала просто си го ударихме на живот  Mr. Green Тоест всеки си чете в гугълчо кое е вредно и кое полезно /изписани са тонове и едва ли е нужно да пълним и тук темата/ , та ... прочита и си решава ще яде или ще кара на фотосинтеза / защото човек като започне да чете кои храни са вредни ,  на финала започва да се чуди, защо изобщо трябва да се храни.../  Тук влизаме, за да си споделим болката, да се подпрем на приятелско рамо, да се посмеем.... Не рядко се появява конкретен въпрос - я за документ, я за препоръка на доктор или здравно заведение, я за липсващо лекарство и как да бъде открито..... Който знае и може да помогне със съвет - действа, който не само прегръща и стисва палец и така вече няколко години.... Peace
Всичко това щеше да разбереш прочитайки назад хайде не всички, но поне няколко теми, щеше и да поопознаеш хората тук, щеше и да разбереш, че не е забранено са си споделиш мнението... както и не е забрането някой да не е съгласен с него ... може и до спор да се стигне, но нали в спора се ражда истината  Wink

Благодаря за отделеното време Simple Smile
Както казах, влизането ми беше тук беше тъпо Simple Smile Права си - не съм прочела достатачно от темата. Не съм се връщала назад. Чела съм малко от тази и малко от предната тема, както и прегледах първа страница. В коментарите срещнах мед. термини, човешка подкрепа и чувство за хумур. От поста ти разбирам, че сте коментирали темата хранене.
Всъщност, сега ми изплува нещо. Май в предната тема някой беше дал линкове за едни филми...сигурно сте ги гледали. На първа страница има малко информация от този характер и това явно също ме е подвело.

# 121
  • София
Добро утро,

вчера ходих в Амоена да си взема едно сутиенче и видях,че банските от мин.години са намалени на 100 лв .Аз лично не си взех,защото миналото лято дадох 170 лв и мисля да го нося докато се разпадне на дупето ми  Mr. Green но ако някоя от вас има нужда ,да тича към Амоена,защото намалените са до изчерпване на количеството,а новата колекция пак си е 160-180 лв
Пекна слънце и само море ми е в главата   grinning039

# 122
  • пловдив

От мен щастлив ден и мноооого поводи за усмивки  Heart Eyes

# 123
Allissa, с вас съм! Имаш всичките ми палци стиснати. Ще се справите!

# 124

Пекна слънце и само море ми е в главата   grinning039

Не е ли малко опасничко, мен ме предупредиха да не излагам на слънце ръката и да не я натоварвам-плуване беше едно от нещата.... Confused

За бански не знам ще дам ли пари, ама на море мисля с някаква тениска да карам или парео и под чадъра с  beer2 в ръка, пък може и да ги видя тия бански все пак  Simple Smile

# 125
  • София
на мен пък всички ми казват,че плуването е най-полезното нещо за ръката  Grinning
за слънцето ясно,че няма да се пържа  Laughing седя си под чадър с ленена рокля или с един от многото шалове,които си накупих за главата

# 126
  • София
В този ред на мислене да попитам може ли след химиотерапията и лъчетерапията да отида на море?

# 127
  • Русе
Можеш разбира се, даже е задължително JoyНа мен доктора ми каза само да стоя повече на
сянка, и да съм с цял бански или с някакъв шал да се пазя и също ми каза че плуването е
препоръчително.Но аз първото лято след химията като ходих, уж се пазих,стоях под чадъра
а като се върнахме краката ми станаха на едни червени точици,все едно убодени с топлийка,
но след 3-4 дни се оправиха, но явно наистина трябва голямо пазене от слънцето.

# 128
  • София
Можеш разбира се, даже е задължително JoyНа мен доктора ми каза само да стоя повече на
сянка, и да съм с цял бански или с някакъв шал да се пазя и също ми каза че плуването е
препоръчително.Но аз първото лято след химията като ходих, уж се пазих,стоях под чадъра
а като се върнахме краката ми станаха на едни червени точици,все едно убодени с топлийка,
но след 3-4 дни се оправиха, но явно наистина трябва голямо пазене от слънцето.

bouquet На мен и без това ми е противопоказно да се пека. Цялата съм в лунички и бенки, та и досега не съм стояла на слънце особено дълго.

# 129
  • В царството на игрите:)
Фантазия, иронията, както я нарече беше от мен и да, беше ирония...След препоръките как трябва да се храним /по принцип/ следващата ни любима реплика е: "Мисли позитивно!" ooooh! Слава Богу ти я пропусна Peace Ако попаднеш в подобна тема друг път или имаш познат с нашата диагноза, не му я казвай #Cussing out
Освен с диагнозата рак, ние сме и хора, на които им се дояжда, допушва, допийва, доживява...А ако ти се беше заровила наистина в темите за храненето, щеше да видиш как ориентировъчно на две седмица трябва да се сменят диетите ни и това, което до вчера и било антираково, днес вече е ....раково ThinkingЗнаеш ли какво значи побърквация #2gunfire Сигурно поста ти е бил с добро намерение, но нашата предистория е дълга и ......мъчителна...

Та, сега на любимата ми тема за морето....Както някои от вас знаят преди да разбера за приятелчето имах резервация за море в турци и тъй като не можех да пропусна, 20 дни след операцията се озовах на море в Турция. Нямах специален бански, нямах и нормална протеза #Crazy ...Сега като се сетя как съм се мъчила ми иде да се гръмна, но тогава се чувствах на седмото небе и в крайна сметка почивката ни беше незабравима, а аз не излязох от басейна. Доки ми каза, че това е най- хубавото , което мога да направя за ръката си и наистина до днес Слава Богу нямам проблеми. На плажа съм под чадъра, с един щал или пончо от шал върху мен, с 50 фактор плажно масло. Аз и преди не обичах да седя на слънце, а сега ходя само за да плувам. Е, във водата няма как да съм омотана, но като изляза пак съм на сянка и намазана и така.....

# 130
Благодаря за споделеното за плуването!   bouquet Поне да намирам причина за море, не съм от най добрите плувци, но никога не е късно да се научи на нещо повече човек!
Направо се мислех за обречена на нищоправене на морето, сега ще ми се върне малко желанието за ходене  Simple Smile

# 131
Аз миналата година избягах между двете химии и бях на море..под чадъра , в морето с шапка с голяма капела ама си топнах дупе*о. Само,че ми е ясно защо казват да стоим на сянка. СЛед една химия ми се получи изгаряне на ръката. Ама така е с химия през август Simple Smile Нищо, де, имам си една неочаквана татуировка на дясната ръка

# 132
  • пловдив
Бреййй, видяхте малко слънце и море та море  ooooh! .... добре де, сложих си банския и влизам да поплувам...

# 133
  • Пловдив
Само да се запиша, че ви изтървах пИпИруди....   Hug

# 134
Оооо, Миленка право в 10-ката. От това "мисли позитивно" вече изпитвам физическа нужда да се издрайфам. Няма човек около мен, който да не ми го казва. Сигурно трябва, ама нека дойдат на моето място (не им го пожелавам в никой случай) и да мислят позитивно. И за друго си давам сметка - ако ми го каже човек с моята диагноза, го приемам, ама да ми го кажат хора дето и представа си нямат..... Хората се събуждат сутрин от кошмари, а аз се събуждам в кошмар.
За плажа не знам и ние какво ще правим тази година. Още не знам колко точно предоперативни химии ще имам и съответно кога ще е операцията. А децата си питат за морето и ще трябва да направим някакъв план да се вмъкнем за 10-тина дена между вливки, или между вливка и операция....

Общи условия

Активация на акаунт