Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 094
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
mariana-galinka, разкажи повече за твоето възпаление, кой ти го лекува и какво точно е лекувал и какво се е оказало всъщност.

# 631
  • Бургас
titi1 , след като видях, че зърното ми е хлътнало отидах веднага на ехограф. Там ми казаха ,че има нещо и да отида на онколог. Отидах при д-р Хрусанов ,това е единствения лекар ,който препоръчват в Бургас. Той ми каза ,че няма да правим никакви биопсии или дори мамограф,защото след болезнено дърпане изкара течност от зърното. За него това беше гной,каза ми че имам възпаление и ми  изписа  оспамокс за 7 дни . След края на приема отидах пак и той реши, че ще чакаме един месец организма ми сам да се пребори с възпалението ,изпрати ме с думите- "аз нямам причина да те притесня". На своя глава направрих мамограф- снимките бяха чисти,нищо не показа. След един месец отново бях при доктора и той вече след като видя ,че зърното ми си стои хлътнало реши да направи иглена биопсия. На следващия ден излезе лошия резултат ,че имам изменени клетки. Реших, че достатъчно време съм изгубила в Бургас и на следващата сутрин пътувах вече за София. Там д-р Седлоев каза ,че това не търпи отлагане и веднага ме оперира. Сега чакам резултатите,в епикризата с която ме изписаха пиши - инвазивен карцином. Това е моята история,изгубих два месеца и само се моля да не са фатални.

# 632
Мариана, ние изгубихме година, докато лекарите в Русе казваха на баща ми, че има Синдром на раздразненото дебело черво вледствие на стрес и го пращаха на психиатър да му предпише антидепресанти  Crazy. Един неочакван и страшен кръвоизлив ни освести и заминахме за онкологията в Дървеница по спешност. Към момента лекарите казват, че нещата вървят добре. Не си пълни главата с глупости, довери се на лекарите. И гледай позитивно на нещата, избягвай стреса, не падай духом!  Hug  bouquet

# 633
Здравейте, вие бяхте подкрепа в един труден за мен период, за което СТРАШНО МНОГО БЛАГОДАРЯ. Сега да се похваля: измина година, в която преминах през операция, химиотерапия, лъчетерапия и наскоро избрах да направя лапароскопска хистеректомия. Нямаше да бъда толкова смела, сигурна и да вярвам, ако не бяхте вие и съветите ви.
Прегръщам ви силно и знам, че ще се справим.
Rоnniе при мен нещата протекоха по аналогичен начин. Хирургът, който ме оперира, препоръча да не правим биопсия. По време на самата операция се прави частично хистологично изследване, но пълната хистология излиза по - късно. След 10 дена ме изписаха от болницата. При мен е направена радикалната мастектомия без да съм с агресивен рак (HER2 негативен ). Тук можеш да намериш отговори на всички въпроси, които те интересуват. Аз мисля, че най – важното е да сте спокойни и да подкрепяте майка си, със силен дух ще преодолеете това рачешко нашествие newsm10 .

# 634
  • На бял кон в Pierrefonds
dimiq, благодаря ти Hug Пожелавам ти много сила, здраве и подкрепа от близките ти хора!
Блгагодаря и на всички, които са ми писали на лични  Hug
Започнах да чета темите, но времето ми е крайно недостатъчно, отделям по малко време вечер.

# 635
Още мнооого, много години ще празнуваш, dimiq!   ura Прегръщам те, мила!

Хубав ден, момичета! Hug

# 636
  • София
Здравейте!   bouquet
 Момичета,искам да ви попитам дали правите физиотерапия,ако се налага за друг вид болежки? Знам,че не се препоръчва,а днес една физиотерапевка ми каза,че може след 5тата година да се прави. Имам артрит,колената ,кръстта,.та тези части искат физиотреапия,но незнам дали да започвам?

# 637
  • Пловдив
Здравейте!   bouquet
 Момичета,искам да ви попитам дали правите физиотерапия,ако се налага за друг вид болежки? Знам,че не се препоръчва,а днес една физиотерапевка ми каза,че може след 5тата година да се прави. Имам артрит,колената ,кръстта,.та тези части искат физиотреапия,но незнам дали да започвам?

Аз работих в такъв център и лекарката не ми даваше да правя до 5 г.
Затова ходих на иглотерапия за разширени вени и болки в гърба.

# 638
Благодаря, момичета!  Hug
Всъщност тортата ще я ям днес, е няма да е торта, а веган сладолед (пробвам се в попрището на здравословното хранене - дано не си го ям сама  Joy). Разбира се, всички сте поканени.

# 639
Здравейте момичета. След дългото вайкане къде да отида на скенер на бял дроб в крайна сметка отидох вчера на скенер в Света Екатерина. За съжаление дац.Стойнова ми откри някакви петна. Не едно петно, а няколко с големина от по 10 милиметра. Каза, че може да е от прекарана на скоро пневмония, но и тя не е сигурна. Надали е, въпреки, че аз бях болна преди два месеца и боледуването продължи по-дълго. Тогава се лекувах с два антибьотика и за целия месец, ходих си на пулмолог, на уши нос гърло, говоря за тогава и никой не каза дори и съмнение за пневмония. Лошо момичета. Доц. Стойнова ме разпита подробно за настинката, как е протекла и т.н, но и тя не смята, че наистина може да е било пневмония. Попитах я за тумор ли става въпрос, но тя каза, че не е казала нищо такова, което вече ме обърка. Препоръча ми до отида на добър специалист пулмолог. Затова и сега пак се обръщам към Вас. Някой да има контакти на д-р Кирилова от Света София и тя пулмолог ли е. Препоръчаха ми я, но не разбрах дали е пулмолог, защото на кабинета й пишеше ехографски кабинет и там беше изложен графика й. Също така, ако имате контакти на д-р Велев, мисля, че Борислав Велев от Света софия, може да ми пишете на лични.
Някой от Вас, или Ваш познат, имал ли е такива петна, и да се е оказало, че не са туморни образования. И аз защо винаги съм смятала, че  петната са свързани само с туморни образования. Възможно ли е да имаш такива петна, а да не са тумор? Поне доцентката ми обясни, че не е казала, че са туморни образования и не може да твърди на сто процента какво е. Ще пиша и може би в нова тема за телефона на тези двама доктори, но не зная дали някой ще ми отговори. Има ли такава тема в която се разменят телефони на доктори?
Много съм притеснена, вече изтрещяла. Ако Недай Боже се окаже рак- положението съвсем няма да е розово. Не искам да мисля, че може би ми остават няколко месеца. От това, което прочетох за тази болест разбрах, че е най-коварната и почти винаги изходът е фатален...Не искам да Ви травматизирам допълнително, но не мога да спра да се притеснявам и няма към кой друг да се обърна.

# 640
Devon - Нямам навика да пиша, особено да давам съвети, но мило момиче ти от известно време  живееш в някакъв постоянен кошмар. Спри се, успокой се, избери си един лекар и ходи само при него. Престани да четеш из мрежата - нали знаеш вица за студента по медицина, който докато   следвал  се   "разболявал" от всички болести за които учи:) Това във никакъв случай не значи, че не трябва да  следиш състоянието си, но ако продължаваш така, този стрес наистина може да ти изиграе лоша шега.

# 641
Devon,петната може да са от прекарана пневмония или туберколоза дори от преди 20 години(не знам ти на колко си).А може и да си изкарала "пневмония на крак"-дори да не си разбрала.За да се разбере какво е се прави бронхоскопия и се взима биопсия.Ако имаш проблеми със сърцето това също може да даде отражение на белия дроб.Ако си пушачка-също.Т.е. въобще не е задължително да е рак Wink

# 642
Момичета, благодаря Ви, че ми давате кураж. Зная, че много чета, но аз от три години, откакто ми се появиха тези проблеми с белия дроб, не съм видяла нищо хубаво. На никого не пожелавам да има такива проблеми.

А ето и част от заключението на КТ: Възможно е да се касае за ненапълно резорбирани възпалителни инфилтрати, а иначе по-горе е писано- в десендолен дял, в 9-ти и 10-сегмент се откриват ни дребни петнисти промени със сравнително резки очертания и ниска до умуруна плътност ( по типа на матово стъкло- тип 2 по класификация на Сузуки ).

Симптомите ми са много неприятни, и непрекъснато се влошават, и се притесняваш дали наистина е злокачествено и какво е и как въобще ще се излекува, ако имаш късмет да не е злокачествено. А за туберкулоза- не ми е известно да съм боледувала. Правила съм два ти - спот теста и бяха отрицателни. Веднъж, преди около година и малко, съм влизала в тази болница, в която май лежат болни от туберкулоза, дето работи доц. Димитрова, ходих в кабинета й, който се намира на втория етаж на болницата. Болницата е близо до белодробната Света София, но от страната на Иван Рилски. На тръгване от кабинета и съответно на излизане от отделението, прочетох надписа и едва не се спуснах. На влизане просто ме упътиха на втория етаж и въобще не си направих труда да погледна какво пише над вратата, щото си мислех за други работи.  Няма да се учудя, ако съм си лепнала туберкулоза. Хич и не ми се мисли. Както и да е - ще се старая да не го мисля, защото имам две деца и не искам и да мисля за такива зарази. Ще отида на пулмолог, но просто не зная вече. А за бронхоскопия- винаги съм се страхувала, че най-накрая може да се стигне и до там. Както и да е- момичета- не искам да ви тормозя излишно, но някак си точно така става, но къде другаде човек може да сподели такъв проблем, ако не с хора, които знаят какво е да имаш здравословен проблем.

# 643
Devon,да ти кажа,че щом проблемите ти са от 3 години,т.е. имаш някакви симптоми и ако беше злокачествено и не си се лекувала-ами...сега нямаше да пишеш тук.Т.е. едва ли е злокачествено,спокойно Wink Но пък трябва да се разбере от къде са тези петна.Не се плаши от бронхоскопията-на баба ми и правиха преди 2-3 месеца.Каза,че не боляло.

# 644
Момичета,ще ме приемете ли да пиша при вас?Аз нямам рак,но на баба ми и поставиха тази диагноза преди 2 месеца-малигнен мезотелиом на плеврата или по-просто казано-рак на плеврата.Ракът засега е без метастази.Но там където се намира не може да се оперира.Сега ходи на химиотерапия в Шумен и след това май ще има и лъчетерапия.Прогнозите са 2 години максимум-този рак е много рядък, скоротечен,много бързо метастазирал в главата,а после и в костите.Баба ми в понеделник отишла за вливка в шуменското онко(тя е от Разград) и и казали,че едното от двете лекарства(по-важното),които и вливат,го нямало Shocked Чакали го бе,следващия път щяло да е там.Какво е това нещо,възможно ли е такова...безхаберие(дори и тази дума е слаба)?!

Общи условия

Активация на акаунт