Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 191
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Здравеите момичета не съм нова в онкоблатото но съм много объркана Виждам че сред вас има много добре информирани дами за това много моля някои да ме посъветва....През 2009 година ме оперираха -тотална хистеректомия диагноза рак на матката След операцията последва лъчетерапия .... и това беше всичко Благодаря на Бога четири години съм жива и предполагаемо здрава Към момента на операцията бях напуснала работа много скоро може би преди месец и наи-вероятно здравните ми осигуровки са били все още актуални защото нямах никакви проблеми с лечението След като се възстанових започнах да търся работа но ограниченията (да не вдигам тежко) и онкодиагнозата ми затваряха всички врати Така и не работя до ден днешен Опитах се да ида на ТЕЛК Джипито ми каза че от онкодиспансера трябва да ми дадат документ за явяване на ТЕЛК а от онкодиспансера ми казаха че джипито трябва да ме представи...Така си ме прехвърляха няколко месеца  и наи някрая от диспансера ми казаха че не ставам за телк защото нямам последвало лечение а само лъчето което правих Омръзна ми да ме подмятат теглих им една дълга и сочна и зарязах всичко  Да не говорим че вече нямам никакви здравни осигуровки и не мога да се появя на лекар без да плащам на свободен прием  Та питането ми е тази операция не се ли води траина загуба на органи макар да няма последвало лечение След като са минали четири години мога  ли все още да направя за да получа пенсия по болест Ще бъда много благодарна ако някои ме посъветва......

# 211
  • Пловдив
darkroze, аз мисля, че можеш да минеш на ТЕЛК. Какво значи няма последвало лечение, имаш лъчетерапия. Мисля, че в Онкото трябва да ти дадат писмото....Настоявай!
Успех!

# 212
Здравеите момичета не съм нова в онкоблатото но съм много объркана Виждам че сред вас има много добре информирани дами за това много моля някои да ме посъветва....През 2009 година ме оперираха -тотална хистеректомия диагноза рак на матката След операцията последва лъчетерапия .... и това беше всичко Благодаря на Бога четири години съм жива и предполагаемо здрава Към момента на операцията бях напуснала работа много скоро може би преди месец и наи-вероятно здравните ми осигуровки са били все още актуални защото нямах никакви проблеми с лечението След като се възстанових започнах да търся работа но ограниченията (да не вдигам тежко) и онкодиагнозата ми затваряха всички врати Така и не работя до ден днешен Опитах се да ида на ТЕЛК Джипито ми каза че от онкодиспансера трябва да ми дадат документ за явяване на ТЕЛК а от онкодиспансера ми казаха че джипито трябва да ме представи...Така си ме прехвърляха няколко месеца  и наи някрая от диспансера ми казаха че не ставам за телк защото нямам последвало лечение а само лъчето което правих Омръзна ми да ме подмятат теглих им една дълга и сочна и зарязах всичко  Да не говорим че вече нямам никакви здравни осигуровки и не мога да се появя на лекар без да плащам на свободен прием  Та питането ми е тази операция не се ли води траина загуба на органи макар да няма последвало лечение След като са минали четири години мога  ли все още да направя за да получа пенсия по болест Ще бъда много благодарна ако някои ме посъветва......

darkroze,ИМАШ право на Телк!!!Ако трябва,иди в счетоводството им(на Телк)и напиши молба за минаване.Да не говорим,че си освободена от плащане при личен лекар и държавата ти плаща здравните осигуровки.Как така да нямаш последвало лечение,лъчето за какво го имат?Най-малкото ще ти дадат 50% Телк,ако беше минала веднага или година-две след операцията щеше да е повече.Нищо,важното е ,че нямаш проблеми със заболяването.От кой град си,че така те подмятат(не че и другаде го няма това)

# 213
Здравейте момичета!
Днес се навършват 5 години от операцията и поставянето на диагнозата! Не знам дали е за празнуване тази дата, но пък на мен ми се ще да я отбележа! С добри чувства, с надежда, с радост! Така че споделете я с мен! Мнооого целувки от мен!

# 214
Здравейте момичета!
Днес се навършват 5 години от операцията и поставянето на диагнозата! Не знам дали е за празнуване тази дата, но пък на мен ми се ще да я отбележа! С добри чувства, с надежда, с радост! Така че споделете я с мен! Мнооого целувки от мен!

Как да не е за празнуване?? Това си е супер дори! Аз си празнувах годинката и смятам всяка годинка да си празнувам с приятели. Най-най-близките ми newsm24

# 215
  • В царството на игрите:)
Здравейте момичета!
Нинче, много се радвам за теб и ти пожелавам още много години само да си спомняш за диагнозата без тя да се връща в живота ти.Никога вече Praynig Hug Пожелавам и на нас да можем дълго да те поздравяваме и да се радваме за теб!!! Mr. Green
  bouquet
Аз днес правя 4 години от операцията, след която разбраха, че онова нещенце, което се беше загнездило в гърдата ми е раче осмокраче!!! Rolling Eyes
Не знам какво ме чака, но съм истински благодарна, че животът ми продължава макар и не същия... Thinking Благодарна съм за лекарите , на които попаднах, за срещите, които имах с невероятни хора, за това, че се събуждам и гледам как растат децата ми!!!И се моля, моля се за кураж, за вяра и за здраве!!!
Пожелавам ги и на вас от все сърце Hug Hug Hug

# 216
Здравейте!Възхищавам се на духа на всички ви и САМО ТАКА! Wink
Аз съм много уплашена.Януари месец родих второто си дете със секцио(ресекцио).Още като бях в 9ия месец ми почна едно леко кафеникаво зацапване,но тогава не му обърнах внимание,защото си мислех,че е "тапата".След като родих проблемите ми се задълбочиха:много дълги лохии,ужасно обилни менструации(аз не кърмих),кафеникаво слузесто течение извън периода на менструално кървене...Видяха ми 2 полипа в матката.Направиха ми хистероскопия с абразио.Днес си взех епикризата и хистологията и ще ви напиша какво пише в хистологията,ако можете да ми кажете,дали се касае за нещо лошо.Благодаря ви предварително:
Обилно фрагменти от пролиферативен ендометриум,кръв и фибринни маси,полиповидни безклетъчни хиализирани маси,с обилна дистрофична калцификация;огнищно видими около тях солидни гнезда от светли клетки,с леко неправилни ядра;
Късче мускулен слой от миометриум;фрагменти плосък епител от ектоцирвикс и единична лента ендо цервикална епител.
Траен хистологичен резултат:НОДУЛ ИЛИ ПЛАКА НА ПЛАЦЕНТАРНОТО МЯСТО(бенигнено тумороподобно състояние на интермедиерния трофобласт).

# 217
  • Пловдив
Здравейте!Възхищавам се на духа на всички ви и САМО ТАКА! Wink
Аз съм много уплашена.Януари месец родих второто си дете със секцио(ресекцио).Още като бях в 9ия месец ми почна едно леко кафеникаво зацапване,но тогава не му обърнах внимание,защото си мислех,че е "тапата".След като родих проблемите ми се задълбочиха:много дълги лохии,ужасно обилни менструации(аз не кърмих),кафеникаво слузесто течение извън периода на менструално кървене...Видяха ми 2 полипа в матката.Направиха ми хистероскопия с абразио.Днес си взех епикризата и хистологията и ще ви напиша какво пише в хистологията,ако можете да ми кажете,дали се касае за нещо лошо.Благодаря ви предварително:
Обилно фрагменти от пролиферативен ендометриум,кръв и фибринни маси,полиповидни безклетъчни хиализирани маси,с обилна дистрофична калцификация;огнищно видими около тях солидни гнезда от светли клетки,с леко неправилни ядра;
Късче мускулен слой от миометриум;фрагменти плосък епител от ектоцирвикс и единична лента ендо цервикална епител.
Траен хистологичен резултат:НОДУЛ ИЛИ ПЛАКА НА ПЛАЦЕНТАРНОТО МЯСТО(бенигнено тумороподобно състояние на интермедиерния трофобласт).

Нодул е малък възел с размер до 1 см  твърд Бенигнено означава непрогресиращо Малигнените туморни образувания са опасни защото се развиват Интеремедиерен означава междинен а трофобласта е външният слой на зародишевия мехур, от който в началото зародишът получава храна и който по-късно дава началото на амниона и хориона Според мен нямаш повод за притеснение  за сега Но щом организма ти е склонен към натрупване на епител е добре да не пропускаш профилактините годишни прегледи

# 218
  • Пловдив
МОМИЧЕТА БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ТАКА БЪРЗО СЕ ОТЗОВАХТЕ  Пловдивчанка съм в пловдивското онко така ме подмятат  Благодаря са съветите и вниманието Simple Smile

# 219
  • София
nas-nina, milmich,  Hug Животът е прекрасен! Радвайте се на всеки миг... на всяка глътка въздух!
"Колкото повече, толкова повече!"- както е казал Мечо Пух  Simple Smile И аз така ви пожелавам!

# 220
  • у нас - на брега на морето
Нас-Нина, Миленче, приемете и моите поздравления за годишнините!  newsm10 newsm51 Аз също прекрачих в петата година на 22.04. Започнах да се притеснявам, защото преди 4 години ме успокояваха с 80% преживяемост до петата година, като че ли говореха за 50 години. Сега като се замисля, може би са имали право, защото видът на моя е от по-агресивните, но от друга страна пък се успокоявам, че щом до сега го надвих, значи няма да се давам и от тук нататък!!! box #Sniper smile3533

# 221
nas-nina, milmich- от сърце се радвам за вас! Желая на всички скоро да се похвалят с такава "годишнина". Да сте живи и здрави!  Hug

# 222
  • на път
честито на всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И за напред да е все така  Grinning
Аз днес ходих за "рестатиране" (1 и 2 месеца година след последната ХТ), но не работеше скенерът и ме отложиха за утре живот и здраве.

# 223
  • София
честито на всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
И за напред да е все така  Grinning
Аз днес ходих за "рестатиране" (1 и 2 месеца година след последната ХТ), но не работеше скенерът и ме отложиха за утре живот и здраве.

Къде ходиш за рестатиране. Интересно ми е, защото на мен ми го насрочиха в Токуда и се чудех дали и в другите болници го правят.

# 224
Извинявам се за въпроса,(дано не е изглеждам много глупаво  Mr. Green) но терминът не ми е познат, пък и Гугъл мълчи по въпроса....-рестатиране.

Общи условия

Активация на акаунт