Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 226
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
Поздравления, Луди Пеперуди  Hug

# 316
Поздравления и от мен! Това е супер новина!

# 317
  • София
Луди Пеперуди и аз се радвам на добрата новина.  Simple Smile Hug

# 318
Благодаря ви!

# 319
  • на път

Минах, девойки хубави! През цялото време си мислех, че ако съм чиста, и това означава че няма да ми правят химия, обещавам да си направя професионална фотосесия с голата глава. Сега да се похваля-в момента си търся подходящо фотостудио. Целувам ви!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

видяхте ли това ...
http://www.blitz.bg/news/article/201229

# 320
  • Русе
Браво Луди пеперуди,чудесна новина,хайде сега си отпусни душичката и се наслаждавай на
живота  bouquet

# 321
  • Варна
Здравейте, мили момичета!

От няколко седмици ми се налага да надничам във Вашата тема. Не знам от къде да започна, чета хаотично на каквото попадна в интирнет и вече е пълна каша в главата ми.
Става въпрос за свекъра ми, на който искам да помогна понякакъв начин. Той е на 70 и няма да седне да чете в интернет. Свекърва ми е достатъчно изплашена и още не може да свикне с мисълта.
Свекър ми получи първите симптоми в края на март, в края на април вече знаеше диагнозата- рак на дебелото черво. Три пъти го връщаха, първо заради Великденските разници, после някакъв документ, после промяна на графика на доктора.
Преди една седмица го оперираха, изрязали са част от простата, понеже е била засегната. Но най-тревожното според мен е, че има разсейки на черния дроб-много малки, които не са махнали, той не знае за тях. С анус претер е. Утре го изписват. От другия месец започва химиотерапия.
Днес сварих свекърва ми на сергията на пазара с 5 картофа и три моркова в ръка и чуденка с какво ще го храни. Бях й споменала за това, какво може и какво не може да яде. Не е проявила интерес да дойде да прочете нещо/нямат интернет/.
Имам притеснения, че на него ще му писне да кара на сокове и пюрета и ще започне пак да яде и пие и тя понеже не може да се бори с него ще го остави. Мъжът ми го няма, ще се върне след два месеца, той не знае за състоянието на баща си.
Моля Ви, дайте идея какво да правя? От къде да започна? Ако не им помогна, ще се пукна от яд.
Като начало казах на свекърва ми да си пусне интернет, има лаптоп или да идва у нас да чете. Няма да тръгне да дава пари за книги. Тя е човекът, който може да му повлияе, аз съм снахата, т.е. чуждата. Въобще да се бъркам ли...?

Малко дълго стана, дано да не съм Ви досадила. Ако някоя от Вас има нерви и време нека ми пише, сигурно ще имам доста въпроси.

Пожелавам Ви лека вечер, много сили, вяра и упоритост в борбата.
Прегръщам Ви и Ви се възхищавам!

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 22:29 от Синьо лято

# 322
  • у нас - на брега на морето
Луди Пеперудиsmile3501 smile3501 smile3501 newsm10  love001 newsm18!!! Чакаме фотосесията, макар, че знам какво ще видя -  newsm03- едно такова слънчице!

# 323
Синьо лято  Hug. баща ми е с рак на ректума (  в Русе го диагносцираха на дебелото черво към сигмата, а в София проф Димитров в Дървеница каза, че е на ректума и така се оказа.). Та той , интелигентен и ерудиран мъж на 52 с кариера всеки ден ми къса нервите с храненето. Като разбра, че химиото било доста време( той мислел, че е една процедура и всичко приключва) каза, че щял да се гръмне, това не било живот. В началото е голям шок и страх, трябва им време да свикнат със случващото се. Долколкото разбрах, трябва да се ограничи месото( най- вече червеното, и мазното), сладкото и белия хляб. Но при нас докторите казаха, че до втората операция може по малко пилешко и малко сладко ( и двете ще му ги спра съвсем скоро ама айде). Той получи масивен кръвоизлив от ануса, 7 дни лежа в Русе, стабилизираха го и му вдигнаха хемоглобина от 85 на 120 ( колко нерви скъсах с кръвопреливането е друг въпрос), през нощта пътувахме за Дървеница. На 8-мия ден от кръвоизлива направихме изследванията там и на 9-тия беше операцията(19-ти април). В момента също е с анус претер ( ако там видиш зор ми пиши на Лс да помогна). Другата седмица сме на контролен преглед и лекаря би трябвало да насрочи дата за втора операция за връщане на червото. От лежането  при първата операция знам, че когато тумора е на дебелото черво се стои с анус претер около 6м. и през това време се прави химиото или лъчето. Той хапва най- често задушени картофи, хляб със сирене или кашкавал, белен домат ( всичко трябва да се бели- плодове и зеленчуци и да се избягва целулозата), спагети, пица, зеленчукова супа. Когато е извадено тънкото черво като при нас изпражненияра излизат по-течни и трябва да се храни с по- запичащи храни. Иначе кожата около илеостомата се разранява и ги боли. Торбичката се сменя през ден или всеки ден- не я задържайте повече, защото кожата ще се разрани. След операцията всички са големи кривотии, от страх е не му обръщайте внимание и не се ядосвайте( аз го водих на психиатър и сега му давам два пъти нма ден по половин лексотан  Crazy). Личното ми впечатление от отделението е че жените понасяха операцията по-геройски, мъжете много се страхуваха  Hug Ако мога да помогна с нещо съм винаги насреща.  Hug

# 324
Пеперудке,браво момиче!! Обаче аз очаквам фотосесия с коса! Без коса не е интересно Simple Smile

Трябва да видиш нашата група. Всички сме къдрокоски Simple SmileНа следващата сбирка ще ви се покажем (само трябва да не си изправям косата Wink )

# 325
  • Русе
Каролче,обадете ми се за сбирката,ако не съм на работа да дойда и аз.

# 326
  • Пловдив
Луди пеперуди, много се радвам за резултата. Hug Hug Hug
Синьо лято, аз съм с анус претер..... преди 6.5г операция, превантивна лъче и химия.
По течни и леки храни, без бобови и газообразуващи храни, без пържено и панирано в началото.
Сега ям всичко, пуша и пия......

Ако имаш въпроси питай.
Лек пИпИруден ден на всички. Simple Smile

# 327
  • Русе
Eй това-ям всичко,пуша и пия ми звучи страхотно,просто ме изкефи  bouquet

# 328
  • София
Здравейте мили момичета, искам да ви попитам нормално ли е да имам цикъл по време на химиотерапията.Четох някъде , че тя убивала яйцеклетките и поради това цикълът спира, но при мен явно не е така .
Поздравления за хубавия резултат на Луди пеперуди и момичета, така ми се иска да се запозная с всяка от вас. Да я направим скоро тази среща , ако разбира се, имате желание за това! Хубава вечер!

# 329
  • София
Моят цикъл издържа първите четири химии, след което се предаде и изчезна. Сега като почна хапчетата май също няма да дойде, поне така четох. Хич не ми пука, няма за кога вече да раждам. Ще се радвам да се организира среща, предполагам, че ще има доста желаещи.

Общи условия

Активация на акаунт