Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 228
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Подаваш документите за винетка и я вземаш след около 1 месец.Това е за Русе.

# 301
  • у нас - на брега на морето
Честит имен ден на нашите момичета Лорън, Луди Пеперуди и други, ако има такива! Пожелавам им със здраве, чест и достойнство да носят името си и да бъдат озарение и светлина за всички около тях, каквото означава то! Весел празник!  bouquet

# 302
  • В царството на игрите:)
Честит празник и от мен на именниците! Нека Св. Констанатин и Елена благославят дните им Praynig
р.р. За винетките се чака около 20 дена Peace

# 303
Честит празник на именничките! Желая ви много здраве, щастие и усмивки и само хубави емоции в живота!  Hug  bouquet

# 304
Честит празник на всички именици днес! Благодаря за пожеланията! Да ви се връща стократно! Днес съм "хай" и искам да ви кажа-оооооооообичам ви! Момичета , сцинтиграфията боли ли? Утре съм на прангара за първи път, и ми е притеснено от неизвестното.

# 305
  • София
Толкова боли, че нищо не се усеща  Grinning Малко само е досадно, докато  "похлупакът" те сканира бавно-бавно около 30 мин. Абстрахирай се от моментното си положение и си мисли само за хубави и весели неща. Никакво основание за притеснение  Peace

# 306
Мерси за отговорите!
Аз днес си подадох документите за винетката и ми казаха да се обадя след 10 дни.
И аз не съм правила сцинтиграфия. Казаха ми да мине време след лъчевата.

# 307
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , КОИТО ПРАЗНУВАТ!   bouquet

Момичета, нахлух в темата ви без предисловие.  Heart Eyes

Диагностицираха ме с РМШ съвсем скоро. Предстой ми операция (тотална ХЕ в Понеделник) и последваща лъчетерапия, за химиотерапия ще знам след като извадят ограните и получа хистологията. На 33г съм. Знам, че темата е за рак на гърдата, но ако нямате против ще се включвам от време навреме с някое въпросче.

Въпроса ми е: ТЕЛК със задна дата от диагностициране на заболяването ли се изплаща? Или от момента на подаването на документите след изтичане на болничните?  Hug

# 308
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , КОИТО ПРАЗНУВАТ!   bouquet

Момичета, нахлух в темата ви без предисловие.  Heart Eyes

Диагностицираха ме с РМШ съвсем скоро. Предстой ми операция (тотална ХЕ в Понеделник) и последваща лъчетерапия, за химиотерапия ще знам след като извадят ограните и получа хистологията. На 33г съм. Знам, че темата е за рак на гърдата, но ако нямате против ще се включвам от време навреме с някое въпросче.

Въпроса ми е: ТЕЛК със задна дата от диагностициране на заболяването ли се изплаща? Или от момента на подаването на документите след изтичане на болничните?  Hug

На мен ми пуснаха ТЕЛКа от датата на протокола на онко комитета и ми изплатиха от тази дата парите. Операцията ми беше през октомври, а решението на онко комитета е от края на декември.

# 309
  • София
Margo Благодаря ти.
Точно заради случаи, като твоя малко се пообърках. Онкокомитета в болницата имаш предвит , нали?  Чака ли да ти изтекат болничните след операцията? Като чета в АПОЗ оставам с впечатление, че трябва да изтекат болничните след операцията, които примерно (живот и здраве  Praynig) ще са около 6 месеца. До тогава без ТЕЛК и пенсиийка. Прочетох и че пари се получават не със задна дата с от датата на подаване на телк-а.. Т.с точно докато се лекуваш и имаш нужда , не получваш нищо..пък и ако се гътнем най-добре за хазната. При децата телк-а се изплаща със задна дата от момента на диагностициране, дано си права и за нас!  Hug

# 310
  • София
Кики, телкс се изплаща от момента на освидетелстване,получяваш група инвалидност и от тззи дата се изплаща сума,определена  от стаж,заболяване и т.н.А докато си в болнични нали пак се получава нещо. То,да сме здрави енай-добре...но пък като се наложи ще взимаме и по този начин...
 Момичета,време е за пролетна среща,,,,,че ще дойде лятото?!!!
  bouquet

# 311
  • София
Благодаря ви.   Hug

# 312
Здравей Кики,ако ползваш болнични НОИ ти изплащат цялата заплата,няма как НОИ да ти плаща хем заплата хем пенсия  Wink
Ако решиш, че можеш да се върнеш на работа по-рано и спреш болничните,тогава могат да те изпратят на ТЕЛК за освидетелстване и да почнеш по-рано да получаваш пенсията,но според мен да се прави химия и да се работи е невъзможно,въпреки че познавам 1,2 дами,на които им се налагаше да го правят!  Sad

# 313
Аз правя химия и ходя на работа. Вземам болнични само за 2-3 дена и после съм на работа. Но то все пак зависи какво ще вливат. На мен ми вливат FEС и с него успявам до момента да се справя и да ходя на работа. Дори не ми е напрежение ходенето на работа - предпочитам го, защото иначе у дома ще се побъркам. Чувствам се зле първите дни, а следващите съм добре (да чукам на дърво, че да не ме чуе дявола).

# 314
Толкова боли, че нищо не се усеща  Grinning Малко само е досадно, докато  "похлупакът" те сканира бавно-бавно около 30 мин. Абстрахирай се от моментното си положение и си мисли само за хубави и весели неща. Никакво основание за притеснение  Peace
Минах, девойки хубави! През цялото време си мислех, че ако съм чиста, и това означава че няма да ми правят химия, обещавам да си направя професионална фотосесия с голата глава. Сега да се похваля-в момента си търся подходящо фотостудио. Целувам ви!

Общи условия

Активация на акаунт