Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 137
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
На майка и се случи да и отложат един път химиотерапията заради ниски левкоцити , но и сложиха някаква инжекция за да се възстановян показателите и след седмица бяха ОК . Един месец се наложи да отложи химиото , защото се разболя от пневмония и близо месец беше на антибиотик , но никога не е ставало на въпрос за спиране на химиотерапията  newsm78 Лекува се в болница Сердика

# 511
Здравейте, борбени момичета!!! Възхищавам се на смелостта и позитивизма, който струи в редовете на тази страница.   bouquet  bouquet  bouquet
Искам да се обърна с към вас с молба за помощ.
Моята майка се сблъска с диагнозата рак на гърдата м.октомври 2012 год. Минахме 8 курса химиотерапия в ИСУЛ и в момента е на лъчетерапия в Онкологията в София. Знаем, че трябва да започне лечение с Тамоксифен, но и двете болници си прехвърлят топката и не искат да издадат протокол за лекарствата. Кой точно трябва да го издаде някоя болница или GP-то? И какво трябва да се направи с този протокол за да се взимат лекарствата?
Аз намерих аптека от която да се купува Тамоксифена извън ЗК, но ми се струва, че всичко трябва да вършим според протоколите, а не на своя глава!
Моля, ако може някой да помогне с информация, ще съм благодарна.  Hug Hug Hug
Мила , то в София много болници и много онкологии, протокола трябва да се издаде от лекуващия онколог , предполагам има такъв . След това този протокол се носи в ЗК за одобрение и после с рецептурната книжка при личния лекар за изписване и вземане от аптеката . Тамоксифена който касата плаща струва  4- 5 лв , а другия медикамент - Нолвадекс е 25-28 лв за 25 дни . Аз лично си го купувам и не се занимавам с разни протоколи , а и онколога ме посъветва да вземам Нолвадекс , че бил по пречистен .Може би трябва да приключите лъчетерапията и тогава да започнете Тамоксифена  или ако ви препоръчат Нолвадекс , или пък друг "антихормон".
В Русе всичко е по просто - имаме си само една онкология  Mr. Green

the_light ,
aз само малко ще допълня Таня,че и дори да решите да купувате Нолвадекс(аз така правя)пак трябва да й го изпише лекуващия онколог.Освен,че ти трябва рецепта в аптеката ,той ще ти каже  и дозировката.Въпреки че май всички пием по 20 мг на ден  Wink

Благодаря за информацията!!!   bouquet  bouquet  bouquet Явно ще изчакаме да се свърши с лъчетерапията и ще действаме, защото сега не се знае даже кой и е лекуващия онколог.

# 512
milmich,правилно си ме разбрала.На дъщеря ми направиха контролни Са-15-3,Са 19-9,Са 125 и СЕА.Всички са в норма,освен последния.Един доктор ми каза,че него почти не го правят,да не обръщаме внимание,защо тогава притесняват хората напразно?за това питам.След няколко дена завършва втори курс с лапатиниб и кселода,да се надяваме,че с това ще приключим.Правят изследвания всеки месец.Пожелавам на всички здраве! Peace Praynig Hug

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 14:45 от allissa22

# 513
  • София
Лекувам се в ИСУЛ, при д-р Мангладжиев. Днес  съм минала на комисия(документално), и тяхното решение е да продължим с хормонотерапия, а лъчетерапията ми е назначена за другия месец  от 26.07.2013г.. Утре ще ходя до Онкологията , за да направя една консултация с д-р Тимчева по този въпрос. Трудно ми е да коментирам решенията на лекарите, но все пак ми се иска да знам, защо именно така трябва да се постъпи и дали това е правилното решение. Благодаря ви за подкрепата и разбирането.
Поздрави!

# 514
Дами, днес да диагносцирали една приятелка/30г/ в Русе с тумор на гърдата. Бил голям и първо ще правели химио, после операция. Ние ще ходим другата седмица до онкото в Дървеница и искам тя да чуе второ лекарско мнение, към кого да се насоча да запишен час за преглед?   bouquet

# 515
  • София
Дами, днес да диагносцирали една приятелка/30г/ в Русе с тумор на гърдата. Бил голям и първо ще правели химио, после операция. Ние ще ходим другата седмица до онкото в Дървеница и искам тя да чуе второ лекарско мнение, към кого да се насоча да запишен час за преглед?   bouquet

Д-р Марков! Рано сутрин- преди да е влязъл в операция.

# 516
Благодаря! 80лв ли е  прегледа?

# 517
  • София
Пациентка съм му от 13 години и ме преглежда без пари!  Simple Smile
Кабинетът му е на третия етаж, където е Торакална клиника.
Късмет на приятелката ти!  Hug

# 518
Благодаря   bouquet

# 519
XXX_ можете да се консултирате и с доц.Александрова, аз лично при нея бях и тя ми бе оператора. Цената на прегледа преди 2 месеца, беше 50лв., които се заплащат на регистратурата.

# 520
  • Русе
XXX, може да потърсите и д-р Полихронов, мисля че приема във вторник до обяд в Онкологията
в Дървеница, преди 3 год, ме оперира той и съм много доволна, тогава прегледа беше 30 лв.
Потърсете телефона мъ в интернет, съжелявам но не можах да го намеря. И на всяка цена
операцията в София,това ми е съвета, за да е сигурна че са направили най-доброто за нея.
Все пак там лекарите се занимават само с този вид тумори и го правят всеки ден, с години.
Няма да и излезе по-скъпо.Успех  bouquet

# 521
XXX, може да потърсите и д-р Полихронов, мисля че приема във вторник до обяд в Онкологията
в Дървеница, преди 3 год, ме оперира той и съм много доволна, тогава прегледа беше 30 лв.
Потърсете телефона мъ в интернет, съжелявам но не можах да го намеря. И на всяка цена
операцията в София,това ми е съвета, за да е сигурна че са направили най-доброто за нея.
Все пак там лекарите се занимават само с този вид тумори и го правят всеки ден, с години.
Няма да и излезе по-скъпо.Успех  bouquet
И аз това я посъветвах- и без това ние като отидем й осигуряваме транспорта, само прегледа трябва да си плати. В Русе й казали, че тумора е злокачествен, първо ще правят химио да го смалят и след това операция. Разсейки не се виждали, накрая са й взели и биопсия, която ще излезе другата седмица...Във всички случаи да чуе и второ мнение   bouquet

# 522
[quote Доктор  Полихронов е  един  от  най-добрите  лекари  в онкологията, аз също съм оперирана  от  него ,изключителен човек и професионалист! Горещо  го  препоръчвам!  Peace

# 523
  • София
Аз също съм оперирана от д-р Полихронов  преди 3 месеца, много съм доволна също. Прекрасен човек, идваше дори в събота и неделя да ми прави превръзките. Телефон за контакт с него 0888613139 , номер на медицинската сестра, в частния му кабинет, където може да запишете преглед 0876474716. Успех!

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 07:31 от dgudganka1

# 524
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт