90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 221

• 25 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 165

Баща ми и той я почна диетата - уж сериозно, всяка вечер ме пита какво може да яде на следващия ден, та майка ми му готви. Като го слушам него - всичко изпълнява. Като питам майка ми - ял солети между храненията, ядки ял, биричка пил едната вечер, едната вечер в плодов ден ял бахур и пържоли, та на другия ден си направил повторение на плодовия за наказание... И днес се оплаква, че не усещал промяна по дрехите си. Ми.. какво да му кажа. Сигурна съм, че и тоя вариант на "диетата" е по-добро хранене от начина, по който се хранеше преди, та не искам да му кърша ентусиазма. Ама не стават така нещата...

Joy

Мъжете хич не ги бива за диети - не понасят хранителни ограничения.
Пък и биричката  да му отнемеш, като я обича  Crazy

И аз ядох, в първият Плодов ден, на предното завъртане кърначета в 22 часа , че бях гладна и ми беше станало много сладко и ми се дояде соленко- като в сън посегнах, като че ли някой друг ми насочваше ръката към месцето Crazy

# 166
Отслабваща мама - дрън-дрън та пляс! Нямало калории в диетата за спорт. Абсолютни глупости. Всеки път, когато правя 90 ДД, спортувам, досега не съм умряла от липса на калории, напротив - доста жива съм си.
Някой и друг килограм може да се качи от тренировки, защото мускулите, които тренирате, се развиват. Предполагам, че всички сте виждали как изглежда 1 кг сланина и как изглежда 1 кг мускул - теглото им е еднакво, но обемът на сланината е в доста повече от този на мускула. Та, докато тренираме, топим мазнина за сметка на изграждане на мускула - така килограмите може и да са 1-2 в повече, но изглеждат много по-добре от по-малкото.

Ами , сигурно хапваш по-големи порции от определените в диетата - доколкото знам, тука ядете до насищане , а не по грамажите. Тогава става. Особено в третият цикъл, ако се придържаш към грамажите, организма е много отслабнал и не мога да си представя ,че би издържал , дори една тежка тренировка, та камо ли да отслабва от нея .
В Почивката вече спорта е отличен , там се яде достатъчно.

От една -две тренировки на седмица мускули не се правят - казвам ти го, като бивша активна спортистка.
Та Дилиандата,  не може да е качила от разликата мускул- тлъстина.

И не е никакво  "дрън-дрън, та пляс ", ами си е цяла наука ! Naughty

Виж Причина №4 в долната статия !

ЗАДЪРЖАНЕ НА ТЕГЛОТО ПО ВРЕМЕ НА ДИЕТА
Скрит текст:
ИЛИ

ЩО Е ТО "ПЛАТО" И КАК ДА ГО ИЗБЕГНЕМ И ПРЕОДОЛЕЕМ ?

Диетите – ефектът на платото

Всеки, който някога се е опитвал да отслабне, спазвайки диета, се е сблъсквал с т.нар. ефект на платото – въпреки всички усилия след определена граница теглото не намалява. Причината за това е забавянето в обмяната на веществата.

Това спиране на отслабването може да стане както през първата седмица от диетата, така и след няколко седмици или месеци. И въпреки всички усилия да се ограничава храната, организмът не понижава теглото си, а само енергията, която изразходва. Именно това забавя обмяната на веществата.

Дишането, съкращенията на сърцето, поддържането на мускулния тонус и температурата на тялото, делението на клетките – всичко това са процеси, които се нуждаят от енергия, т.е. от храна, запаси от мазнини и въглехидрати.

Когато намаляваме обема на приеманата храна, ние заставяме организма да премине към разход на своите резерви. И ако той поради някакви причини не може да извлече от запасите си необходимото количество енергия, но ние упорито продължаваме да намаляваме калориите, организма има само един изход и той е намаляване на изразходваната енергия .Или той забавя метаболизма си !  
Още преди да намали количеството използвано “гориво”, организмът подава сигнали,:

• Чувство на глад - тялото сигнализира за това, че организмът не може да получи енергия от вътрешните запаси и силно се нуждае от храна.
• Отпадналост - няма достатъчно енергия, следователно ще се намали и мускулният тонус. Това е придружено от виене на свят и липса на концентрация.
• Мръзнене - спада температурата на тялото. Дори в горещи дни хората се обличат и обуват дебело.

Забавяното на обмяната на веществата е неприятна последица, не само защото пречи на постигането на ефективни резултати. То води със себе си още два основни проблема:

• Теглото започва да се повишава! - човек се връща към привичното си хранене, но обмяната все още е затормозена. Килограмите бързо се връщат на предишното си ниво, а често го и надминават.

• Нежелателен опит - всеки опит за отслабване оставя следа, от 3 месеца, в “паметта” на тялото.

Следващият път при диета то се опитва още по-бързо и по-силно да намали разхода на енергия и колкото се може по-дълго, да не го възстановява при връщането си към обичайното хранене – за да трупа запаси.

Какво води до забавян разхода на енергия

Причина №1: намаляване на калоричността на храната

Колкото по-малко енергия постъпва, толкова по-вероятно е разходът й да се забави. Но при умерено и комфортно (като скорост) намаляване на калоричността скоростта на обменните процеси често не се намалява, а точно обратното – увеличава се. Няма преяждане, няма и сънливост след храненето. След лека вечеря човек спи по-добре. Чувства се отпочинали, изразходва повече енергия. При постепенно намаляване на порциите се повишава активността на адреналина и норадреналина – хормони със силно липолитично (мастно разграждащо) действие.

Причина №2: нарушение в съотношението мазнините-въглехидрати

Организмът получава основната си енергия от мазнините, но по-лесно и бързо той получава енергия от въглехидратите. Ако те са малко, организмът ще премине на “икономичен режим”.

Причина №3: недостиг от незаменими вещества

За нормалния обмен организмът се нуждае от постоянно количество аминокиселини, витамини, минерали и микроелементи, полиненаситени омега - 3 мастни киселини. Недостигът на всяко едно от тези вещества обикновено води до намаляване в скоростта на обменните процеси.

Причина №4: липса или неправилно физическо натоварване

Много от подлагащите се на диета, я съчетават с усилени тренировки - за да накарат мускулите да изразходват повече енергия – нали именно те изразходват 80% от мазнините. И изведнъж открива, че е свалил много по-малко килограми, отколкото е смятал.

Всъщност интензивните физически упражнения не увеличават разхода на енергия, а точно обратното – често те предизвикват неговото намаляване. За твърде активните и резки натоварвания се изразходва енергия, която организмът усвоява от въглехидратите, защото мазнините не могат да се разграждат толкова бързо.

Когато въглехидратите свършат, техните запаси могат да се попълнят само с храна. Организмът включва сигнал за глад, но ние мъжествено го “потушаваме” и тогава се забавя обмяната на веществата.

Причина №5: психични предпоставки

Най-разпространените и типични са липсата на значим мотив, недоверие към избрания метод за отслабване и неправилна оценка на получения резултат.

• Мотивът - мисълта е материална, т.е. ако знаем точно защо искаме да отслабнем, самата ни потребност ще стимулира мускулния тонус като активизира хормоните.

• Убедеността в метода - по подобен начин действа например убеждението, че сме на прав път. Ако вярваме, че избраната диета е ефективна, настроението ни ще бъде по-добро, тонусът – по-висок.

• Оценката на резултата - той само по себе си може да стимулира обмяната на веществата, но само ако сме доволни от него. Например човек за една седмица отслабва с 500 г и това го радва. Настроението се повишава, а след него се увеличава активността на хормоните, които разграждат мазнините. Разходът на енергия расте. И обратното – ако отслабването с половин килограм не ни носи удовлетворение, ще възникнат съмнения, ще се понижат настроението, тонусът и в крайна сметка разходът на енергия.
Според повечето диетолози намаляване на теглото с 500 г за седмица е наистина добър резултат - постепенното отслабване дава максимален оздравителен ефект, а и продължителен резултат.

Как да излезете от “капана”:

• Намерете си убедителен мотив.
• Не прибягвайте към диета, ако няма да промените нищо друго. Отслабването никога не е “само диета”. Ако смятате, че само тя ще свърши работа, по-добре изобщо не започвайте.
• Наспивайте се добре.
• Хранете се правилно, увеличете количеството на белтъчините и сложните въглехидрати и ограничете сладките и мазни продукти.
• Не се претоварвайте физически. За повечето хора са оптимални натоварванията със средна интензивност (например ходенето).

Най-голямата грешка.

Не се опитвайте да преодолеете “ефекта на платото” с ожесточена диета. След 1-2 седмици отслабването ще се забави и ще спре, т.е. ще са нужни още по-големи ограничения в храненето, за да намаляват килограмите. А когато се върнете към обичайното си меню, теглото ще започне да нараства, като не е изключено да превиши първоначалното.
Увеличете количеството на позволените продукти. Ходете пеша всеки ден, наспивайте се добре. След 1-2 седмици, когато се възстановят силите ви, можете да продължите с отслабването.

# 167
 Joy Joy Joy ей го на пак продължаваш със старата история Отслабваща мама,като не ти харесва ''нашия форум''-по колко ядем и т.н, ходи си във ''вашия''...
А и още нещо,плодовия ти е нережимен имаш 6 хранения,а в плодов се яде до 5 пъти Peace

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 20:03 от Kaka Daka

# 168
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Добър вечер!  bouquet
Отчет за деня - варива.
З. 2 банана
О. салата и яхния от спанак с ориз
В. ½ от обяда
Лека вечер! Hug

# 169
Може и да не можеш да си представиш, фактът си е факт Wink
Не бих казала, че са ми по-големи порциите, всъщност не ям хляб, освен във въглехидратен, рядко правя по повече от 1 закуска.
А да кажеш, че една статия е наука, вече е доста пресилено.

# 170
Нека да се запиша и аз, днес ден плодов
З - 2 банана
О - 2 банана, 1 шепа стафиди, 1 шепа червена боровинка, ленено семе
СО - 2 ябълки
В - 2 портокала
Вода+чай, колкото поеме.

# 171
Наваксах с четенето Wink

Въпрос: пресече ми се прясно мляко, суроватката може ли да я използвам в белтъчен ден и как?
В плодов ден може ли да се пие зелен чай?

Отчет след 2-ра четворка: -1.9кг и 6см от талията ги няма Flutter

Днес белтъчен:
з 2 кивита
з 1 ябълка
о 2 пил. бутчета + зеле и моркови
в 1 пил. бутче + зеле  и моркови

Утре варива:
з 2 кивита /може би/
з може би още някой плод /не издържам само на 2 плода до обяд Blush/
о картофи с боб + моркови
в леща с моркови

# 172
Joy Joy Joy ей го на пак продължаваш със старата история Отслабваща мама,като не ти харесва ''нашия форум''-по колко ядем и т.н, ходи си във ''вашия''...
Кога съм , казала, че не ми харесва  newsm78,  има вече доста подобрения, все повече ми харесва  Grinning, много вече ядат еднакво и половината на вечеря и хапват филийката на обед, бульона още не са го възприели, защото ги мързи да го правят и при нас е трудно да ги убедя, но опитат ли с него веднъж - виждат огромната разлика, пък и завършилите вече диетата, знаят,  колко е по-лесна тя при яденето на всичко позволено, та и те подкрепят - с личен пример  Sunglasses

Аз пиша едновременно в двата форума, Кака Дака, отворени и са ми и двата едновременно, информацията, която пускам тук я копирам от там. Имам я готова , защото и там има хора жадни за "спорт" точно по време на диетата и такива жадни за бързо отслабване, дето си намаляват храната, като мислят ,че по-бързо ще отслабнат и такива с подути стомаси и такива дето не могат да смелят и един суров плод, поради лошо хранене преди диетата и такива които са със запек  Wink

Тук вали дъжд цял ден дъжд , като из ведро, и духа вятър, ама сега спря, та ще използвам момента , и отида на кратка разходка да пораздвижа метаболизъмчето  Wink

После ще продължим ! Sunglasses

# 173
Наваксах с четенето Wink

Въпрос: пресече ми се прясно мляко, суроватката може ли да я използвам в белтъчен ден и как?
В плодов ден може ли да се пие зелен чай?

Отчет след 2-ра четворка: -1.9кг и 6см от талията ги няма Flutter

Днес белтъчен:
з 2 кивита
з 1 ябълка
о 2 пил. бутчета + зеле и моркови
в 1 пил. бутче + зеле  и моркови

Утре варива:
з 2 кивита /може би/
з може би още някой плод /не издържам само на 2 плода до обяд Blush/
о картофи с боб + моркови
в леща с моркови

Да , за суроватката, Галче  - много е богата на белтъчини , а няма никакви мазнини.
Да,  за зеленият и всякакъв друг чай, но да не подсладен , във всеки един ден на Четворката.

# 174
Може и да не можеш да си представиш, фактът си е факт Wink
Не бих казала, че са ми по-големи порциите, всъщност не ям хляб, освен във въглехидратен, рядко правя по повече от 1 закуска.
А да кажеш, че една статия е наука, вече е доста пресилено.

Добре съгласна съм - ти си права ! Laughing

# 175
  • Варна
ОтслабващаМама , струва ми се, че разходката ти беше много кратка  Joy Joy Joy

# 176
Отслабваща мама, благодаря за отговора, в такъв случай кога и как може да се включи суроватката в белтъчния ден?

# 177
БЪРЗ ВЪПРОС! Купих си пълнозърнесто брашно грахам! Мога ли да го ям всички дни /по една филийка през първите два дни/?

# 178
Галче, суроватката я ядеш като белтък, т.е. за обяд и вечеря + зеленчуци и/или други млечни продукти.
диетичната, можеш.

# 179
неродена мома  bouquet. Ще си я сложа в камерата за следващия белтъчен ден

Общи условия

Активация на акаунт