Моята и тя вчера направи няколко пъти по една крачка, ама после сяда
Тя пък май обича точно тези едни и същи безформени неща да яде, щото като види етикет на бурканчето и отваря уста, а като види бурканчето с манджа и извърта глава
А за яденето-може.
Казвам каквото съм чела в норв.ми книга за храненето, но си признавам, че съм силно повлияна и от метода ЗВБ, от който съм много доволна. Но дори и в норв. ми книга за храненето съветваха още от 7ми месец да започне постепенно да се увеличава едрината на частичките в храната на бебето. Така че на 9 мес да може да яде манджи. Аз това съм го писала много пъти вече...Кирил си хапва добре манджичките, но тях му ги готви мъжът ми, по мои предложения, а той е профес. готвач.
Напоследък яде картоф.манджи, ориз, елда, различни варива като основно- последно му варих нахут. Преди това зрял грах. Винаги има и зеленчуци и почти винаги и месо към манджата му. Много обича супа. Само супата му давам с лъжица в устата. Иначе сам си поднася лъжицата към устата, както преди. Следобяд му давам 1во каша около 30 гр, и чак след като я изяде му слагам плод в чинията. Плодовете седят в др.чинийка на масата и той докато яде кашата си току-поглежда любопитно към тях. Ако сме навън-давам хляб и плодове. Хлябът го мажа с крема сирене понякога. Овес.ядки като давам, слагам малко банан вътре, че иначе малко се ослушва. Манджа със зеленчуци яде на обяд и на вечеря. На закуска яде само плод, все още. Като яде плодове си натъпква всичкото съдържание на чинията в устата. Тъпче с две ръце, докато бузите му се издуят. Като сдъвче малко и глътне веднага набутва още в устата си, така че бузите му продължават да са издути. Веднъж имахме гости по време на следоб. му закуска. Бях го кърмила преди 1 ч и им го казах, че да не си помислят, че гладен го държим. 
Аз обаче наложих лека диета, като замених кашите в 17.00ч с йогурт с плод. Доста по-прохладно и леко й е сега на Адриана, а и обяда й е достатъчно богат
С водата до момента не сме имали никакви проблеми, даже сега в жегите пие повече от половин литър на ден чиста вода и отделно 2 шишета с АМ по 250 мл
даже като спи

Нашият татко все на работа ходи, а без него /и колата съответно/ е почти невъзможно да се доберем до плажа, който е на 10-ина км от нас. Има градски автобуси, но още не мога да им схвана графика...тук почти никой не ги ползва /джиткат си с колите хората/ и те затова са толкова "редовни".
Мислех че ще му се размине, ама не.Все пак е добре да изкара докато е малък .
Но когато, тогава! Той си знае. Да ви кажа за водата, че откакто се отби, пропи вода, сега пие и нощем и денем, по около-400-500 мл. всеки ден. Ако някой ми беше казал, е нощем ще си иска чашата с вода, щях да се изсмея, но сега си я иска и си пийва и заспива. Денем също си я оставя някъде на земята, обикаля, играе и като му се допие отива и си пие

Ще проходи по-бързо отколкото си мислиш, по това, което описваш.
ти готвиш ли с подправки? Нещо в маниера ти на готвене може да не и допада. Ако друг е готвил - яде ли?
Препоръчани теми