Отговори
# 555
Мелина_3, честито ви прохождане Simple Smile Моята и тя вчера направи няколко пъти по една крачка, ама после сяда Simple Smile Тя пък май обича точно тези едни и същи безформени неща да яде, щото като види етикет на бурканчето и отваря уста, а като види бурканчето с манджа и извърта глава Simple Smile

# 556
  • на брега на морето
Селика, и вашето ще е скоро. Hug А за яденето-може. Peace Казвам каквото съм чела в норв.ми книга за храненето, но си признавам, че съм силно повлияна и от метода ЗВБ, от който съм много доволна. Но дори и в норв. ми книга за храненето съветваха още от 7ми месец да започне постепенно да се увеличава едрината на частичките в храната на бебето. Така че на 9 мес да може да яде манджи. Аз това съм го писала много пъти вече...Кирил си хапва добре манджичките, но тях му ги готви мъжът ми, по мои предложения, а той е профес. готвач.  chef Напоследък яде картоф.манджи, ориз, елда, различни варива като основно- последно му варих нахут. Преди това зрял грах. Винаги има и зеленчуци и почти винаги и месо към манджата му. Много обича супа. Само супата му давам с лъжица в устата. Иначе сам си поднася лъжицата към устата, както преди. Следобяд му давам 1во каша около 30 гр, и чак след като я изяде му слагам плод в чинията. Плодовете седят в др.чинийка на масата и той докато яде кашата си току-поглежда любопитно към тях. Ако сме навън-давам хляб и плодове. Хлябът го мажа с крема сирене понякога. Овес.ядки като давам, слагам малко банан вътре, че иначе малко се ослушва. Манджа със зеленчуци яде на обяд и на вечеря. На закуска яде само плод, все още. Като яде плодове си натъпква всичкото съдържание на чинията в устата. Тъпче с две ръце, докато бузите му се издуят. Като сдъвче малко и глътне веднага набутва още в устата си, така че бузите му продължават да са издути. Веднъж имахме гости по време на следоб. му закуска. Бях го кърмила преди 1 ч и им го казах, че да не си помислят, че гладен го държим. Simple Smile
Пропуснах да кажа, че не обича еднокомпонентно ядене. На обяд(и вечеря) в чинията му трябва да има минимум 3 различни неща, за да може да си ги смесва. Или ако е манджа да е със зеленчуци в нея или към нея като гарнитура, и евент. месо. Единствено плод може да яде по много, дори и да е само един плод в чинията му.

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 10:38 от Мелина_3

# 557
  • Сливен
Мелина, честито ви прохождоне Hug
Това ми напомни, че ми свършиха изпитите и най-накрая трябва да направя прощапулник, че тя Ивайла обикаля навсякъде и общо взето като казвам на колко месеца е никой не ми вярва.
Хубав ден на всички  Hug

# 558
Аз още не мога да разбера дали имаме проблем с по-едрите частици. Според мен проблема ни с манджите е във вкуса, защото и се гади и от сосчето. Тя пък ми е много смешна, щото като не и харесва нещо, се опитва с ръчичка да си го извади от устата.

# 559
  • Италия
Мелина, браво на Кирил! Само леко и безаварийно да е!

Въпреки жегите тук, ние проблеми с хапването нямаме  Simple Smile Аз обаче наложих лека диета, като замених кашите в 17.00ч с йогурт с плод. Доста по-прохладно и леко й е сега на Адриана, а и обяда й е достатъчно богат  Peace С водата до момента не сме имали никакви проблеми, даже сега в жегите пие повече от половин литър на ден чиста вода и отделно 2 шишета с АМ по 250 мл  Shocked

# 560

Това ми напомни, че ми свършиха изпитите и най-накрая трябва да направя прощапулник, че тя Ивайла обикаля навсякъде и общо взето като казвам на колко месеца е никой не ми вярва.

знам какво е  Laughing - големият проходи на 8 мес Laughing и оттогава .... не спира  ooooh! даже като спи Laughing затова ходи на спорт с голямо физ.натоварване, не че се изморява особено ooooh!

# 561
  • Сливен
Мойри, и при нас така се очертава - това малкото няма умора, докато баткото беше много кротък и послушен. И той проходи рано (с два месеца по-късно от нея - на 10м.), но беше спокойно бебе, заиграваше се сам, а Ивка винаги ме търси да я забавлявам, а ако сме навън отива нанякъде, без да я интересува "къде?" и "ще стигне ли изобщо?"   Joy Joy Joy
Лека нощ  Hug

# 562
  • Сливен
Привет, момичета, къде сте???  Hug
Ние ходихме днес на басейн с децата и си изкарахме страхотно, имах известни притеснения заради Ивайла, но се оказаха пезпочвени - детето и си спа, и си яде, и се къпахме в басейна заедно и угодихме на мераците на баткото за къпане и плуване, а бе - чудесен ден със семейството, в който всички са доволни и щастливи. Мисля всяка седмица поне по веднъж да ги водя и то в работен ден, че ще е по-спокойно.
Лека нощ  Hug

# 563
  • Италия
Рокси, направо ви завиждам за днешния ден!  Hug
Ние уж на морето живеем, а още го гледаме само от терасата  #Cussing out Нашият татко все на работа ходи, а без него /и колата съответно/ е почти невъзможно да се доберем до плажа, който е на 10-ина км от нас. Има градски автобуси, но още не мога да им схвана графика...тук почти никой не ги ползва /джиткат си с колите хората/ и те затова са толкова "редовни".

# 564
  • Някъде по Дунава
Рокси, благородно завиждам. У наше село  басейн нет, а Дунава е толкова мръсен, че отпреди да родя каката не съм се къпала. Иначе е хубаво да има и такива моменти на отмора, които да се посветят на децата и семейството. Ние обаче открихме сезона с басейна на терасата. Нищо че живеем в къща на двора няма място за голям басейн, каката обаче е доволна и се плацика по 2 пъти на ден. Малчо вече няма да го къпя, поне близката седмица, защото хвана от нея шарка  Sad Мислех че ще му се размине, ама не.Все пак е добре да изкара докато е малък .

# 565
Добро утро, момичета!
Мелина, честито прохождане на Кирил! Алекс още е далеч от това, толкова го е страх Simple Smile Но когато, тогава! Той си знае. Да ви кажа за водата, че откакто се отби, пропи вода, сега пие и нощем и денем, по около-400-500 мл. всеки ден. Ако някой ми беше казал, е нощем ще си иска чашата с вода, щях да се изсмея, но сега си я иска и си пийва и заспива. Денем също си я оставя някъде на земята, обикаля, играе и като му се допие отива и си пие Simple Smile
Ние в петък и събота бяхме на хотел, а в неделя на гости и се разнообтразихме добре. Алекс се държа чудесно и даже се гушкаше доброволно в други хора Simple Smile
 celika, защо не опиташ да й готвиш два-три дни по-гъсти супички и да й ги слагаш в бурканчета от пюре, така че разбереш какъв точно е проблемът. Алекс не яде пасирана храна от седмия или осмия месец някъде.

# 566
Ами няма да стане. Понякога я излъгвам, но като усети вкусът на манджа и се отказва. Сега започна да яде някои пюрета от над 8 месеца поне. Още малко и е странно обаче.

# 567
  • на брега на морето
Добър ден! Grinning
Благодаря ви, момичета! Hug
Съни, браво на Алекс! Hug Ще проходи по-бързо отколкото си мислиш, по това, което описваш. Peace
И Кирил е много гальовен, но не към всеки чужд човек, ами към тези, които са му симпатични. Както и към някои деца. Но най-големия му знак на привързаност-ухапването по носа Laughing е запазено за най-близките.
Селика, Hug ти готвиш ли с подправки? Нещо в маниера ти на готвене може да не и допада. Ако друг е готвил - яде ли?

Откакто проходи взе да суче повече, явно не му стига храната. Ами той не се спира. Преди сякаш по се позаседяваше някой път като се заиграе с нещо. Ама нека. Затова му вкарах каша на закуска към плодовете, ще увелича количествата на обяда и вечерята и ако трябва ще вмъкна и едно малко 5то хранене-плод. Утре сме на акушерка(от 2 месеца не сме ходили, тук е такъв планът), та ще видя и тя какво ще ме посъветва.
Приятен ден! Hug  bouquet

# 568
  • Сливен
nikolaeva, вярно е, че е неприятно да са с шарка, но както казваш ще са ги изкарали и двамата - Алекс е кара само скарлатината (а тя е по-различна от всички шарки и за нея имунитет не се придобива - поне доколкото знам) и кога ли ще ме изненада с някоя варицела.
Днес като че ли е малко по-добре времето , поне не пече толкова и ще излезем след малко.
Хубав ден  Rolling Eyes

# 569
Мелина, аз не и готвя на нея. Предлагам и храната от детската кухня. Иначе нопаследък започна да проявява интерес към нашата храна и миналата седмица и давах кокошка (на малки парчета месо) и яде. Вчера изяде едно парче суджук, като и го давах на много малки парчета. Мисля, че ако аз и готвя, повече ще яде, но мямам възможност... много се дразня.... Сега и се спи и само се гушкаме, но ако я приспя, ще спи до 2 часа и толкова... после ще мрънка цял следобед.

л.п. Заспа в мен... отивам да говя(за нас), мия чинии, простирам... каквато... дано да спи повече... и да ям евентуално днес... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт