Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 425
  • 663
  •   1
Отговори
  • London
Интересно ми е да чуя различни доводи по отношение на положитното и отрицателното в отделните идеологии като - комунизъм , социал-демокрация , неолиберализъм , капитализъм , авторитарен режим , демокрация , монархия и тн ! От коя идеология има нужда страната ви и разбира се дайте примери за за държави вдъхновение в тази насока ! За мен например са Аржентина с перонизма , Венецуела с чавизма , Еквадор , Боливия , Бразилия , Уругвай , Исландия ! Очаквам разсъжденията на обичащите политиката като мен за една ползотворна дискусия !

# 1
Епа тва да не са ти стоки в супермаркет. Какво значи разковниче, за какво? Кое да им е добро, кое да им е лошо, за кого, кога, според кого ?
Идеите не се продават опаковани, стандартизирани и надписани.

# 2
Не обичам политиката! Нооо...нЕма начин....Та в тази връзка - аз съм за утопиите, имам си теория...не е разбрана...много важно, в някой друг живот.... Peace ... Доводи ще чуеш и не само, много неща ще чуеш и прочетеш, но всичко е въпрос на вътрешно усещане....Успех!!!

# 3
  • London
МХМ приложението на някои иделоогии води до 10 процента свръх-богати и 90 хипер бедни ! Аз лично ненавиждам подобни неолиберални учения тип Рейгън и Тачер , а за беда и В БГ 23 години вървим натам и ние ! Разбира се не съм за тоталитарния режим , да не менабедите в това ! Буда казал ако опънеш прекалено струната тя се къса , ако не я опънеш пък ИНСТРУМЕНТА не СВИРИ ! Та ИСТИНАТА за мен е в баланса на социал-демокрацията!

# 4
Аха...ко речИ...Баланс.....хаххха.......утопията в сила(действие)....не е лошо, само дето е неизпълнимо, бе, ше дойдеш на мойта, ти, ама... Laughing Laughing Laughing

Дефинирай "социал - демокрация!"

# 5
  • London
Венецуела доказа ,че не е утопия ! Социализъм в среда на пазарна икономика , а не само както Маркс повелява планова икономика ! Разбира се всички стратегически отрасли трябва да СА държавни като енергетиката , природните ресурси визирам златото ни , безплатно здравеопазване и държавни предприятия освен частните , държавни магазини само с БГ СТОКА и тн.

# 6
Още не ми вкарваш добри доводи...Но, ще чакам....

Венецуела, бедна страна с много богати и много бедни, не е добър пример...Все още си стоя на утопията....

ПП Капитализъм и Чист Комунизъм, едно и също....вероятно защото се прокламира на всекиму според труда му....а, дали.... newsm78

# 7
Не обичам политиката! Нооо...нЕма начин....Та в тази връзка - аз съм за утопиите, имам си теория...не е разбрана...много важно, в някой друг живот.... Peace ... Доводи ще чуеш и не само, много неща ще чуеш и прочетеш, но всичко е въпрос на вътрешно усещане....Успех!!!
 ooooh! И аз съм за утопията! Ама трябва да има революция на съзнанието, и тогава ще има такава на всички нива на живота! Peace Grinning

# 8
  • London
Още не ми вкарваш добри доводи...Но, ще чакам....

Венецуела, бедна страна с много богати и много бедни, не е добър пример...Все още си стоя на утопията....

ПП Капитализъм и Чист Комунизъм, едно и също....вероятно защото се прокламира на всекиму според труда му....а, дали.... newsm78
Изчела съм адски много за Венецуела знаете ли , че минималната им заплата е към 300 долара и САМО 20 процента взимат НЕЯ , работи се по закон 4 дни в СЕДМИЦАТА и ИМА ПОД 7 процента безработица ! Лично комуникирам с хора оттам и ми разлазват за евтината храна в държавните МАГАЗИНИ , само по Коледа 300 000 апартаменти бяха раздадени! Не МИСЛЕТЕ , че в България сме по-добре цяла Латинска АМЕРИКА СЕ присмива , че Европа спиме ! Но как да се събудим като нямаме И ГРАЖДАНСКО общество Sad ! А и Венецуела е социализъм именно в условия на пазарна икономика!

# 9
Един въпрос - Живяла ли си там, вземала си според труда си? Какво си чела, видяла, разбрала, доразбрала, подочула и недочула не ме вълнува! Т. е. не е довод...поне не състоятелен....И за България се чете и пише...ама ела на нашия хал и пак ще си говорим.....

ПП И аз съм чела за Венецуела....Бедна страна, с много богати и много бедни....контраст...липса на средна класа...няма движещ механизъм....ама само съм чела....и това, което съм видяла...за мен страна в която няма движещ механизъм на работеща икономика не е за пример...по скоро - страна в която няма средна класа, която е движещия механизъм на работеща и процъфтяваща икономика....не ми я хвали....за справка виж България....

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 22:06 от Tumba_lumba

# 10
  • Costa Rica
Изчела съм адски много за Венецуела знаете ли , че минималната им заплата е към 300 долара и САМО 20 процента взимат НЕЯ , работи се по закон 4 дни в СЕДМИЦАТА и ИМА ПОД 7 процента безработица ! Лично комуникирам с хора оттам и ми разлазват за евтината храна в държавните МАГАЗИНИ , само по Коледа 300 000 апартаменти бяха раздадени! Не МИСЛЕТЕ , че в България сме по-добре цяла Латинска АМЕРИКА СЕ присмива , че Европа спиме !
То и в Куба беше рай, докато не дойде време да плащат сметката Naughty
Не че не му се кефех на Уго - главно защото умееше  да се дръвчи на хамериканците Mr. Green

За мен истината е в либертарианизма, но нЕма начин да стане популярен сред селяните от градски тип.

# 11
..........но нЕма начин да стане популярен сред селяните от градски тип.

Хааа....Честно ли принизяваш нещата до селски и градски тип....Еййй, съвсем отнесохте плувката..... Whistling ooooh! Whistling

# 12
  • Costa Rica
Еййй, съвсем отнесохте плувката..... Whistling ooooh! Whistling
Споко, колкото и далеч да я отнесем, ти пак ще си с едни гърди напред Mr. Green Нема се пуашиш от евентуална конкуренция. Whistling

# 13
  • София
Ох, леле, в тоя форум за какви дребни провинения те обявяват за комунист... Ти направо си зимай партийната книжка и бягай. Laughing
Авторката демек.

# 14
Еййй, съвсем отнесохте плувката..... Whistling ooooh! Whistling
Споко, колкото и далеч да я отнесем, ти пак ще си с едни гърди напред Mr. Green Нема се пуашиш от евентуална конкуренция. Whistling

Фръц... Stop Laughing  Hug... Отивам да подкарвам овцете...демек ша спя.... Laughing ... Лека, мадами, политолози и всякви такива.... Wink

Общи условия

Активация на акаунт