Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 426
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
  • London
Ла Катрала ,  ако думата комунизъм не ти харесва - смени я с друга , все тая ,
ние също не сме имали чист комунизъм ... за какво да коментираме Венецуела - ние оттам идваме , както се вика - а и петрол нямаме , руснаците са давали техния , за да поддържаме илюзията

Добре какво предлагаш Simple Smile всички много ви бива в нападките , но в предложенията ви няма никакви.

# 151
  • London
Аз съм написала каква съм чавист съм...

А що щеш у Лондон?  newsm78

Да попитам пак... И в допълнение - колко венецуелци емигрират към Щатите и колко американци - към Венецуела? Щото в крайна сметка това е основният показател къде се живее по-добре. Никой не бяга от хубавото, нали така?

Много елементарно разсъждаваш Simple Smile)))) изгледа ли клипа за неолиберализма ???? Долара отдавна не е каквото беше , едвам крепи 1.50 , банки банкрутираха , хора останаха без домове и тн. Ти американския модел ли величаеш ???? Империализъм , капитализъм , колонизиране на всички останали , създаване на войни да крадем петрола на тоя и оня , купуване на опозиции !!!! ???? Това ли предлагаш ? А за здравеопазването им какво ще кажеш ?

# 152
ще ти кажа - само дясното води към развитие - здрав труд и това е ,
обаче като мине комунизмът отнякъде и скапва хората - прави ги мързеливи , те прехвърлят отговорността за живота си на държавата , защото отговорността много тежи  и веднъж оттървали се от отговорност не могат да я поемат отново ...

# 153

обаче като мине комунизмът отнякъде и скапва хората - прави ги мързеливи , те прехвърлят отговорността за живота си на държавата , защото отговорността много тежи  и веднъж оттървали се от отговорност не могат да я поемат отново ...

В Латинска Америка не им трябва комунизъм, който да им докара мързел. Там мързелът сигурно е в гените. То няма такова чудо. Какво ще става утре, ще се яде ли, да изучим детето ... няма такива работи.
La Catrala, кажи нещо за престъпността там. За образованието? За броя на бездомните деца?

# 154
La Catrala, единственият в темата, който не знае основни понятия си ти.
С пропагандни памфлети не стават тези неща.

ако искаш малко по-малко да се излагаш вземи прочети някоя книга.
Политическата икономия е наука от няколко века вече.
Като те влече лявото прочети Кейнс.

По-нагоре някой писа какво предложи Фрау Меркел тази седмица.

А пък аз наблюдавам как във Франция социалистите почнаха да изпълняват предизборната програма на десните - намаляват се помощите, увеличават се годините за пенсия и т.н.
Няма пари за замазване на очите.  Peace

# 155
  newsm78 Тва ''нема пари'' некаква мантра ли е? Laughing Не е задължително да има пари. Не сте ли чували, че монетарната система е вредна? Ню ейдж, тва-онова? Wink

# 156
Ти иди си купи хляб като обясниш колко си "ню-ейдж" Simple Smile

# 157
  newsm78 Тва ''нема пари'' некаква мантра ли е? Laughing Не е задължително да има пари. Не сте ли чували, че монетарната система е вредна? Ню ейдж, тва-онова? Wink

Пънки, защо се правиш на по-глупава, отколкото си?

# 158
Чек, аз наистина мисля, че някой ден ще премахнем парите, алчността, желанието да имаш, да имаааш много неща...., но нема да е сега. Просто кво да кажа? Отчайва ме политиката, че и хората Sad, завиждам с бяла завист на разпалени идеалисти като Катрал...

# 159
Чек, аз наистина мисля, че някой ден ще премахнем парите,

Те и финикийците така мислили, но не се получило. И мене ме радват идеалистите, но тези които си зарязват уредения живот и отиват да помагат в Африка и на други места, където има нужда. От безмислено лалане файда никаква.

# 160

Да попитам пак... И в допълнение - колко венецуелци емигрират към Щатите и колко американци - към Венецуела? Щото в крайна сметка това е основният показател къде се живее по-добре. Никой не бяга от хубавото, нали така?

Много елементарно разсъждаваш Simple Smile))))

Не разсъждавам - питам. Колко американци или англичани, или французи емигрират към това тъй прекрасно място за живеене? Това е критерият къде се живее по-добре - накъдето вървят хората.

И друго - какво всъщност произвежда Венецуела? Защото по данните, които гледам, над 90% от експорта й е петрол. Ти тази структура на износа как предлагаш точно да я постигнем - като си много по предложенията.

Та какви блага създава тази икономика? Ако утре пресъхне петрола, какво точно би се случило с нея? И между другото, в много крупни държави - износителки на петрол се живее по-добре - без непременно шейхът да пише книга по въпроса.

# 161
  • London
ще ти кажа - само дясното води към развитие - здрав труд и това е ,

Може да не съм съгласна с теб , но ти благодаря за вземането на отношение по темата и изказването. За сметка на останалите се включи с мнение Simple Smile

# 162
  • London

В Латинска Америка не им трябва комунизъм, който да им докара мързел. Там мързелът сигурно е в гените. То няма такова чудо. Какво ще става утре, ще се яде ли, да изучим детето ... няма такива работи.
La Catrala, кажи нещо за престъпността там. За образованието? За броя на бездомните деца?

За образованието говорихме за Джи ни предните страници , както и за промените в тази насока специално във Венецуела. Simple Smile)) За престъпността също говорих преди няколко страници. Бездомни има при крайна бедност и под прага й. В точките за Чавес , които предоставих има и статистики по тези теми. А ти какво ще кажеш за бездомните в България ? За нашето образование и за това , че нямаме никаква правораздавателна система ????? Значи комунизъм освен във Северна Корея и в Куба не знам другаде да има в 21 век , така че моля да правим разлика със социализма Simple Smile))))

# 163
  • London
La Catrala, единственият в темата, който не знае основни понятия си ти.
С пропагандни памфлети не стават тези неща.

ако искаш малко по-малко да се излагаш вземи прочети някоя книга.
Политическата икономия е наука от няколко века вече.
Като те влече лявото прочети Кейнс.

По-нагоре някой писа какво предложи Фрау Меркел тази седмица.

А пък аз наблюдавам как във Франция социалистите почнаха да изпълняват предизборната програма на десните - намаляват се помощите, увеличават се годините за пенсия и т.н.
Няма пари за замазване на очите.  Peace

Първата ми специалност бе политология така че не ми обяснявай аз какво съм прочела и какво не съм Simple Smile))))  Много къси , без никакъв довод коментари даваш. Ами да да станат годините за пенсия 80 ???? Дали някой ще ги доживее , защо се осигуряваме тогава ? Да да няма никаква социална помощ , ами как само лъвовете оцеляват , ранената кошута няма място в джунглата. Имам познати приклещени от банки във Франция , които са в Лондон да се подпомогнат поради липсата на достатъчно възможност там. Та не ми ги хвали и те като цяла Европа си патят от неолиберализма , защо стягат всички колани по диктовка на Меркел ? Защо ЕС е пред разпад и има доста желаещи да го напуснат ? Защо Испания и Гърция , Кипър ги последва тази съдба ? Социализма ли им го причини ? И хайде с аргументи , ако ли не по-хубаво да не пишем.....

# 164
  • London

Много елементарно разсъждаваш Simple Smile))))

Не разсъждавам - питам. Колко американци или англичани, или французи емигрират към това тъй прекрасно място за живеене? Това е критерият къде се живее по-добре - накъдето вървят хората.

И друго - какво всъщност произвежда Венецуела? Защото по данните, които гледам, над 90% от експорта й е петрол. Ти тази структура на износа как предлагаш точно да я постигнем - като си много по предложенията.

Та какви блага създава тази икономика? Ако утре пресъхне петрола, какво точно би се случило с нея? И между другото, в много крупни държави - износителки на петрол се живее по-добре - без непременно шейхът да пише книга по въпроса.
Чавизма не е петрол Wink))) , подобна политика се води и в др страни от Южна Америка , които съвсем не са с такива залежи. И по тази тема писах по-напред. Simple Smile Всеки е свободен да вярва , мисли и харесва каквото му душа иска. Аз вярвам в това , ти можеш да вярваш в Америка твоя воля. Точно заради тях и някои др държави страдат останалите.....

Общи условия

Активация на акаунт