Парфюмни размисли и страсти - 171

• 61 080
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • на терасата
Връщам се мислено в тази възраст и това особено настроение, ама грам не мога да си спомня какво съм носила онази нощ  Embarassed Вие имате ли спомен?  Simple Smile

E, как да не помня! Imprevu Coty. Имаше го само в Кореком и вуйчо ми го подари. Тогава все още бяхме зад плътна желязна завеса... Това ми беше първия парфюм. Голяма радост и еуфория, не можех да му се надишам, шипър, ама готин!

Аз също ще подарявам на много близка абитуриентка, но ще взема ваучър за Бюти Зон и Дъглас, тя да си избере. Ако трябваше да и купя парфюм, това щеше да е нежния Шанс на Шанел.

# 601
  • Варна
Много ви благодаря на всички за отговорите! Съжалявам, ако съм станала причина за спорове в темата с моето питане. Sad
Снощи преди да ви прочета отидох в Дъглас в мола и от там разбрах, че нямат Шанел изобщо. Разказах какви са ми изискванията и ме насочиха към Guerlain. Спрях се на Idylle и INSOLENCE. Стори ми се, че и двата отговарят на изискването "сладко и цветно". Запазих си листчетата и право у девойката с тях  Laughing. Много внимателно наблюдавах реакцията... еми нито единият не е "нейния". Инсоленса сякаш й допадна повече, но пак не е то...
За "Ла ви е бел" (името ми е тъкмо като за повода) ще се върна утре да го помириша, че след 3-тия аромат вече всичко ми беше еднакво и смятам да дам още един шанс на Малката черна рокля. А за Кенди на Прада - карамелът на мен лично много ми допадна, но не усетих цветното сякаш...
И аз си мислех за гифт-карта, но като познавам момичето, съм сигурна, че ще накупи за тез парички и нещо за мама и нещо за малката сестра и каквото остане за нея ще си вземе някоя тоалетна вода на някоя от певиците... Искам да съм сигурна, че подаръкът ще си е само за нея и ще я накара да се чувства наистина специална. Приемам още съвети и пак благодаря   bouquet

# 602
  • виртуално
Dive
и аз съм за La Vie Est Belle Lancome  Peace
пробвайте също и Valentina Valentino или нещо на Escada

# 603
Герлените не са за всеки според мен. Пробвай с La Vie Est Belle  или нещо по-лесно харесващо се като http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/The-One-698.html , http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Euphoria-253.html

# 604
 wavey
В тези абитуриентски времена хубаво се е отворила приказка с какво сме били в нощта на бала.  Peace Аз бях с L'Air du Temps Nina Ricci и бутилчето изглеждаше така: Спомням си, че тогава го харесвах, а и се фуках, че е Нина Ричи.  Rolling Eyes ooooh!
За предложение за Dive се присъединявам към Рапунцел за Valentina по точно за Valentina Acqua Floreale Valentino.

# 605
Ама вие наистина помните   Grinning Hug Разказвайте, моля ви, толкова е интересно  Hug

Единствен спомен имам, че сред подаръците от приятели беше сет на MNG Cut for Woman http://www.fragrantica.com/perfume/Mango/MNG-Cut-for-Woman-4869.html с лосион за тяло - ама пръснах ли от него, не ли...бях се втренчила май само в роклята си (теменуженосиня, нали нямате съмнения Simple Smile ) и въобще не мислих за аромат... Днес май би било обратното  Crazy

рак - щрак, страхотен избор, а и ми допада името на парфюма да има силно послание - поводът го изисква  Simple Smile И Шанс и Ла Ви ми звучат идеални за случая  Simple Smile Много успехи пожелавам на момичето и дано брейнстормингът ни ѝ донесе чудесен подарък  Hug

Аз днес съм на облака на Chloe Love и ми е едно хубаво, все едно съм сложила розовите очила  Blush

# 606
  • София
Обич, на теб наистина това Клое Лав много ти тича! Усеща се хубавото настроение, което ти създава и през монитора!  Simple Smile

Dive, още един глас от мен за Ла Ви е Бел.  Grinning

За бала бях с Коко Шанел. Спомням си, че една година преди това фаворит ми беше Шанел 19, но около бала Кокото ми харесваше повече. И други любимци си спомням от онова време. Някои от тях си ги обичам и до сега.  Heart Eyes

# 607
  • Варна
Аз на моя бал бях с J'adore на Dior - подарък от сестра ми  Heart Eyes Но това беше преди 13 години... (още го харесвам много, между другото). Помня как ме накара само с едно пръсване да се почувствам като уверена жена, като дама, а не като напъхана в рокля, гримирана и фризирана 18-годишна рокаджийка Simple Smile)) После вървях спокойно и гордо на първите си високи токчета и усещах как пръскам аромат на класа (поне така си мислех тогава  Laughing)

# 608
  • Sofia
Ирисите ми цъфнаха - тук сред чистия планински въздух имат аромат.
Обаче изобщо не е този, който усещам в парфюмите с ирис.
Много фин, деликатен, със зелен нюанс и леко теменужен.

# 609
Балове, а? Аз бях с Fire & Ice Cool - Revlon - свеж, искрящ и носещ комплименти от момчетата! Бях много щастлива, макар това да не беше първият ми марков парфюм (смятайте какво е значело за мен 'марков', въпреки че имахме Vent Vert - Balmain вкъщи...).
Скрит текст:
Ама що пък да не взема да ви се покажа - тук съм с една приятелка, аз съм с лилавия тоалет, хихи!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3191016784390&set=a. … ype=3&theater

Карен, аз усещам същото с нюанси по отношение на ирисите. Проучих ги специално - на слънце ароматът е по-сладък, има дървесна ванилия подобна на Bois d'Iris - VC&A, a на хладно/сянка за по-зелени, леко горчиви. И в двата случая усещам съвсем малко теменужка и сапун. Но дори слънцето не може да ги накара да развяват аромата си над градинките, много са срамежливи.

# 610
Dive,моето предложение е Flowerbomb Viktor&Rolf, сладък ,цветен с умопомрачаваща трайност и шлейф.

Дъщеря ми беше с него на бала си преди пет години и до сега и е любим .Само не знам дали го продават в Дъглас и Сефора.
Аз на моя бал ,/това отреди Балканската война/ Laughing, бях с Анаис Анаис на Кашарел.

# 611
Dive, аз бих подарила нещо на Dior или Chanel - сред масовата публика, мисля, че те най-много се свързват с класа. А и имат хубави парфюми. Дори и някой от вариантите на J'adore, защо трябва непременно да е нов парфюмът...или Addict Eau Sensuelle например? А ако вече знае, че ще ѝ подаряваш парфюм, защо да не отидете заедно да го изберете.  Peace
Аз не мога въобще да си спомня с какъв парфюм съм била на бала, беше и преди Балканската война даже...Тогава единствената ми мисъл беше как да заменя кавалера си с един прясно появил се по безболезнен начин.  Е, не стана безболезнено   Embarassed

Откакто се сдобих със Soir de lune, нося само него. Досега такова пристрастяване не ми се беше случвало. Четох, че едно момиче се чуди дали не е имало по-малко парфюм в бутилчето му и ми стана смешно, че и с мен е така. Вече съм до половината и почва да ми се свиди   Laughing  

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 13:42 от Фенси

# 612
Е, вие пък сега - чак Балканската война намесихте! То е ясно, че някои сме се вихрили на бала през миналата ера, ама... поне в края й  Mr. Green
Сред подаръчите ми за бала имаше Минг шу, а също и един мухозол дето от ужас и името му не запомних, но "ароматизирах" тоалетната с него  Laughing

# 613
  • София
айде и аз да се разпиша в интересната бална тема  Simple Smile

моето предложение към Dive е Hugo Boss - Boss Orange  for women - сладък, цветен, младежки  Simple Smile

Иначе, на моят бал бях с някакъв съвсем обикновен парфюм - ето този - Lomani El Paso
Скрит текст:

специално за бала ми беше все едно какъв парфюм ще имам, защото знаех, че така или иначе момичетата ще ароматизират предостатъчно  Grinning Пък и тогава ми се струваше безумно да се дават пари за скъпи аромати...

# 614
  • виртуално
Е, вие пък сега - чак Балканската война намесихте! То е ясно, че някои сме се вихрили на бала през миналата ера, ама... поне в края й  Mr. Green

чак Балканската не, ама малко след Втората Световна  Joy на моя бал бях с

подарък от тати  Peace
шишето беше като малко бижу, с восъчен печат,
но вече нямам никакъв спомен от аромата

Общи условия

Активация на акаунт