Парфюмни размисли и страсти - 171

• 61 004
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • София
blossom18, вземи си това, ако все още е останало, точно за лятото е:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Guerlain-Shalimar-Pa … suelle-17355.html

# 646
Каква е разликата между двата?

# 647
  • Там, където ме обичат
Май не е много препоръчително за околните да св рагръща  Joy Hug
Mr. Green

Вчера пробвах това чудо
http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Si-Lolita-6433.html
ужасТ неподражаем. Направо ми стана лошо, а колко траен, не е за разправяне.
Що ли ми трябваше да го тествам? Изкуших се от зелената Лолита и предположих, че може да ми допадне. Е, беше грешка. Нагъл, нахален, небалансиран, задушаващ. Чудя се само коя е онази компонента, която е толкова дразнеща, поне за мен. Май пачулито?

# 648
  • София
Здравейте, дами! Следя темата с ОГРОМНО удоволствие, скоро ви открих, но до момента не съм се включвала, още повече, че просто нямам таланта в описанията, който притежават немалка част от пишещите тук, плюс това съм начинаеща.

Аз напоследък съм неспасяемо пристрастена към парфюмите. Преди не беше така, имала съм обикновено по 3-4, не повече, и съм си купувала нови, когато почнат да попривършват. Обаче напоследък нещо ми стана и само от началото на март тази година до момента съм се обзавела с около 15 парфюма. В тях не включвам едно менте, на което попаднах след пробна покупка от български сайт. Обичам си ги всичките (повече или по-малко) и си мечтая за още… И не знам как да се спра… Днес например отидох в БЗ да си купя уж само крем за лице заради намалението и не устоях, купих си една трийсетица. Не знам има ли рецепта как да се овладее тази мания, но ми носи много щастие и удоволствие.  Simple Smile

Хората около мен ме мислят за откачена, защото това количество и да искам, не мога да го изпръскам в разумни времеви граници, обаче подозирам, че тук ще срещна разбиране  Laughing

Та да ви попитам… Вие по колко парфюма имате?

# 649
  • Там, където ме обичат
amiraN, да отговоря на питането - недостатъчно.  Mr. Green
Защото продължаваме да търсим, тестваме, разменяме и купуваме.
Да знаеш, няма отърване от тази лудост. Но пък е сладка.
Добре дошла. Hug

# 650
Аз имам скромните 5,което мисля,че е нормално при положение че съм с ограничен бюджет,защото съм на 18  Embarassed Мисля,че става прекалено,когато имаш повече,отколкото би използвала в следващите 15 години и ако ти вреди финансово,защото се лишаваш от важни неща само и само за да си купуваш парфюми  Flutter

# 651
amiraN, попаднала си на грешното място- тук парфюмите ти ще се увеличат поне двойно   Mr. Green  И моята история е подобна на твоята, обаче аз не казвам на околните колко парфюма имам, за да не ме мислят за луда  Simple Smile Hug  Но те и моите, като на Фокси, са недостатъчно.  Blush 

blossom, за 18 години 5 парфюма са си добре. И е важно, че те радват, а не колко са на брой  Hug

# 652
Дадоха ми тестерче на новата Вода Далия Ноар-ужасен е. Мирише на препарат за тоалетна.
Парфюма на Исей Мияке, както писа и Куражчето също е на дъното и наистина е супер какафоничен. Само лошо мога да кажа и за двата.

# 653
  • на терасата

Та да ви попитам… Вие по колко парфюма имате?

И аз ще кажа - недостатъчно, винаги може и още  Joy Парфюмите са доставящо голямо удоволствие хоби, а също и поразяващо за бюджета. Така че да си знаеш, едно силно гласче ще ти крещи "Купи го, пробвай го, давай на сляпо", а друго гласче ще се опитва с тъничък фалцет да казва "Недей, спри се, за целия си живот не можеш да изпръскаш това, което имаш!".

# 654
А моите са препрепредостатъчно. Бих могла да изкарам една година само с пробите, отливките и виалите, които съм събрала в една голяма кутия. Парфюмите спрях да ги броя, когато станаха над 25. Упражнявам терор над себе си, като съм си забранила до края на годината да купувам, защото се налага да инвестирам средства другаде. Според табличката на Ковачева имам парфюми за десетилетия напред Simple Smile.

# 655
  • София
Каква е разликата между двата?
Най-добре прегледай отзивите в линка, който ти дадох, ще добиеш представа. За мен е олекотена версия, подходяща за лятото - да кажем ок за вечер или офис с климатик, не за плажа  Simple Smile Беше изкушение за мен, но не съм убедена, че още е по щандовете за доброто на портфейла ми  Simple Smile

# 656
  • Там, където ме обичат
http://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste/Lacoste-Pour-Femme-669.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste/Lacoste-for-Women-12147.html

Е, хубава работа! Pour Femme и For Women, не е ли едно и също, но на различни езици?
Eвала на кръстниците им, едно име не са могли да измислят. ooooh!

Мацки, кой от двата хвалебствахте наскоро, че не помня?

# 657
  • София
Първия сме разцъквали често Simple Smile

# 658
  • София
Дадоха ми тестерче на новата Вода Далия Ноар-ужасен е. Мирише на препарат за тоалетна.
Парфюма на Исей Мияке, както писа и Куражчето също е на дъното и наистина е супер какафоничен. Само лошо мога да кажа и за двата.

Исей Мияке - и на мен ми го пробутаха - още по-лошо мога да кажа за него

# 659
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам 7 парфюма + доста тестерчета..все още не съм се заразила така, както с гримовете. Последната ми придобивка е Бронзовата Богиня от лятната колекция на ЕЛ. С нея и Аква Памплелюн ще изкарам лятото, че в жегата започвам да добивам непоносимост към повечето аромати.

Вчера ми дадоха тестер на Me на Lanvin. Въпреки, че стоя на китката ми цял ден, за мен е толкова  безличен аромат, като 50 % от парфюмите по щандовете. Но е силен и натрапчив за околните. Въпреки, че черната Орхидея също влиза в графата "силен и натрапчив", нямат никаква база за сравнение. А Черната орхидея е единствения парфюм, за който страдам. Не че не мога да си го купя, но мъжът ми ужасно не го харесва и ме помоли изрично да не му го причинявам  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт