ШЕСТИ клас

• 46 450
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Хмм, значи нашата класна иска пак да ни пробута миналогодишния цирк
Ще видим на родителската  Naughty

# 631
  • Варна
Мина и нашата родителска среща снощи. 18та поред учебна година ми е и за втори поведен път снощи бях така  Shocked. Не ми се разказва, имам само въпрос евентуално към Мариета или друг запознат. Когато едно лице /физическо, юридическо/ реши да подари/дари нещо на училището има ли изискване това как да се оформя документално. Става дума дори за консумативите, за някои  активи/дъски, шкафове или др/, за ремонтите. Може ли това да става без оформено дарение, просто ей тъй ... законово, според правилниците за управление и стопанисване на училищата.
Питам тук ... все още обмислям дали да питам ръководството на конкретното училище.

# 632
  • Пловдив
Flach*, явно са ви сервирали доста солена сума за събиране за нещо си...

Нашата родителска среща ще е следващата седмица. Обаче те ценоразписа го съобщиха на децата още в началото на учебната година, та се надявам да няма такива теми.

вчера им се размина входното по ЧП, госпожата щяла да отсъства другата седмица, та сега ги подхвана с новия материал, а заместникът ще им пусне входното ниво.
По български усилено преговарят, по литература - направо нов материал. За входно ниво нищо не се чува.
Само по математика поддържа миналогодишното темпо.

# 633
  • Варна
dundi73 , не, шока ми както и миналата година беше от поведението и действията на конкретни родители, училището и учителите са невинни. Принципно се интересувам и питам с цел да си спестя ровенето и четенето на нормативни документи. Искам да знам преди да предприема и кажа каквото и да е.
Иначе за родителската среща ...много информация за това какво и кога ще учат,  имат 8 часа седмично математика/ЗП,ЗИП,СИП/, 5 часа БЕЛ и т.н. . Записах Сиси на допълнителни уроци по БЕЛ, един път седмично по 2 уч.часа. Остава да и измисля и спорта и ... оф, писна ми. Не ми обръщайте внимание, след малко ще ми мине.  bouquet

# 634
  • sf
При нас ще има РС чак в краая на другия месец. Пари не искат/засега/, само 6лв за фелдшера и по няколко предмета разни помагала. Изненадах се приятно,че учебниците по немски от миналата година са всъщност за две учебни години и сега няма да купуваме, пък аз тогава това съм го изпуснала  Joy

# 635
  • ГОре на черешата...
Флаш, би трябвало училището да има книга за дарения, в които се вписва дарението. Някакъв нормативен документ поне, при всички случаи Peace.

Скрит текст:
И при нас всеки път един баща ми лази по нервите, кога ли ще му зашлевя един - снощи като нападна учителката по български/нова при това/, че искала учебна тетрадка - той нямал време да обикаля по книжарниците да купува тетрадки, детето било И на учителката, да му купела тя. За забраната за внасяне на храна в стаята скочи - нали имало чистачки, а тя си е от сума ти години, вече 6-та децата ни са в училище...просто без коментар. Падна ми в очите още когато на препоръките във 2 или 3 клас да четат попита от къде се вземали книгите - щеше ми се да му кажа от месарницата...мдам, какво ли искаме ние, учителите, от децата Tired...

# 636
  • на майната си
Да се "похваля". След като цяло лято подхвърлях за математиката и никой не ме отрази, а миналата седмица с зор реши един тест от новия сборник с 90% грешки - имаме печеливш - 2ка на входното.
Нарочно я оставих, защото идеята ми е да се научи на самостоятелност и сама да си организира времето и задълженията, но... не ми се получи.
Днес рев, ти беше права, аз повече така няма да правя... куп извинения, които определено не са ми необходими.
Взех и кабела на телевизора, защото я намерих полегнала на леглото да решава, а дисни-то яко гърми до нея.
Идея нямам вече как да я мотивирам. Говоря, направих и схема на бала за кандидатстване... не и не.
За даренията - след якият рекет в предното у-ще 20 лв. ми се виждат много прилична сума, ако правилно е разбрала де Simple Smile. Другата седмица на РС ще се разбере.

# 637
  • Пловдив
parsy, правилно е разбрало детето - 20 лв дарение + 20 охрана. Може и на две вноски по 20 да се платят.
Днес входно по история, девойката не звучеше оптимистично за резултата. Ами да беше седнала да преговаря, кой й е крив.

# 638
  • ГОре на черешата...
За охрана платих 18 лв - по 2 лв на месец. Платих и застраховка и толкова, друго не искат при нас.

# 639
  • на майната си
Да и охрана, но аз нея я слагам към консумативите Simple Smile.
Опитвам се да въоръжа с търпение за останалите входни нива, защото освен по български, не очаквам по друго да има трайни знания, които да изплуват ей така след 3 месеца.
Силно се надявам да и светне лампичката.
Днес след историята и моята мънкаше... скоро ще разбера.

# 640
Здравейте, да се включа и аз. Тази вечер е РС, тати ще ходи, аз със счупените крака не мога, та ще видим. Цяло лято не попипна нищо- сега ще и гледам сеира. Минаха няколко входни- все още няма резултата, но самата тя не е доволна много. Да се успокоя, че не е само тя с телевизията и музикалните и детски програми, ако може денонощно. Започнах да прибирам дистанционните и  телефона за през нощта.

# 641
  • на майната си
Крайно ми е непривично и неприятно да налагам рестрикции, но...
TВ-то нон стоп, до нея лаптопа с фейса отворен, слушалки на ушите като опция и... лежерно отворен учебник за допълнение на интериора. Луда работа е това.

# 642
Ееее,и аз се успокоих.Всяка вечер,преди лягане,прибирам мишката на компютъра и телефона.
Ученикът беше много изостанал във всяко едно отношение,когато се пресели при нас,затова не разчитах на неговата съвест и организация за ученето.Натисках яко (той дори и не четеше като петокласник.. Embarassed),та сега се надявам ,поне да не е двойка ВН,а на четворка ще дам банкет  Grinning.
П.П.Като чета Рarsy,все едно е описала ситуацията в къщи ,едно към едно.Затова се учи в хола,при мен,докато приготвям вечерята.

# 643
  • София
Моят отказва да учи,и винаги е било така.Запомня каквото е в час,и не иска и да пипне повече.Баща му,му купи таблет (разведени сме)идва ми да го изхвърля през прозореца,като залепен е за него.Забранила съм го през седмицата,давам му го в петък вечер и събота,в неделя,ако е бил послушен,и е ходил на пазар,или е изчистил Mr. Green На входното по история има 4,по ЧИП 5.Чакаме резултата от Българския и Информационните.

# 644
  • нейде там, където ....
Не се налага да го ограничавам, въпреки, че има собствен лаптоп. Запомненото в час все още е достатъчно за добри оценки. Аз ще почна да проверявам след приключването с входните нива. През свободното си време чете - стари, но прекрасни детски книжки. При хубаво време излиза навън с колелото. Не бърза да става тийнейджър, а аз не възразявам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт