ШЕСТИ клас

• 46 430
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
jd, тази година математиката ще е доста интересна Simple Smile Не знам дали моят ще успее само със слушане в час. ЧП също ще е  предизвикателство. По български май няма да учат нещо различно или много сложно, нали?

# 646
По български май няма да учат нещо различно или много сложно, нали?
Малко местоимения, малко сложни изречения, залог на глагола, причастия, обособени части, вметнати думи и изрази, сказуемно определение, две-три минали времена и още няколко неща за цвят.  Simple Smile

# 647
  • София
Гола вода съм по български, почти нищо не ми говорят някои неща. Мислиш ли, че ще се наложи пак да уча или за децата не е толкова трудно? Ако го сравним с петокласния материал как го оценяваш?

# 648
  • Пловдив
Елл, ако не се лъжа, по български започва малкият кошмар синтаксис на сложното изречение - сложно съставно с подчинено не знам там какво си, после миналите времена, останалите местоимения. Не съм се заровила подробно, още не ми се иска, но ще се наложи да отворя дебелите бумаги.

По ЧП - вчера хвърлих едно око на материала. Основно физика  Sick с теория и задачи, после малко химия и накрая малко биология.

По история - следосвобожденска история ... не знам вие как сте, аз съм зле с тази епоха.
По география - континентите, мисля, че не е трудно.
Най-приятна ми се вижда литературата. Или поне това, което ще се учи през първия срок.
Математиката определено е по-трудна от миналогодишната /в 5-ти клас си бяха основно халваджийски сметки/. При нас традиционно натоварването по МАТ е голямо нищо, че сме специализирана паралелка БЕЛ.

# 649
Сложните съставни подробно се учат в седми клас. В шести клас нищят съчинените - съединителни, разделителни, противоположни, разнородни.
Елл, как да ти кажа. Мога да говоря само за моя синковец. Ако съдим по оценките и думите на учителката, справя се без проблем. Ако съдя по личните си наблюдения - не е лошо да се работи допълнително. Нещата са горе-долу като при математиката. Материалът не е труден, но ми се струва, че повечко време за упражнения би било полезно за децата.

# 650
  • София
Благодаря ви, Дидева, dundi73  Simple Smile
Значи БЕЛ, математика и ЧП ще са нещата, по които ще трябва да се учи. ЧП ще е приятно, аз ги очаквам с нетърпение физиката и химията, математиката ще е интересна предполагам, ще учи най-накрая нещо различно. Миналата година наистина само сметки имаха и почти никакви интересни задачи. Обаче по БЕ ще е мъка, ще трябва явно пак да мина материала  Sad

По вашите препоръки купих сборника по мат на Коала. Много хубави задачи има. Оказа се, че май учителката им си вади от там задачите, защото детето разпозна няколко задачки, които са решавали в час Simple Smile

# 651
И нашите ще работят по сборника на Коала, както и на Архимед.
Моята щерка добре започва годината, има 6 на входните нива по математика и география, но английският е ад. Децата са напред, работят вече за изпит на ниво В2, всяка нова дума трябва да се пише по 20 пъти и да се мислят по 2 изречения с нея. И като думите са 20, смятайте какво чудо настава... В неделя писа няколко часа само по английски, накрая с рев, защото аз отказвам да й помагам да мисли изречения, а тя не се сеща с новите думи, не ги е срещала като употреба.

# 652
  • Варна
Марчела, права беше за родителската среща. Детето ми каза за нея в момента, в който тя вече течеше. Laughing И да знаех, нямаше как да отида, но си имаме баба-тя е знаела. Laughing

На самата среща- баба запомнила, че Диди има 6 по БЕЛ, но за какво- не. И детето не се сети. Thinking
 Новата госпожа-класна-засега е одобрена. Laughing
Най-интересното- класната по БЕЛ ще отсъства за няколко месеца. И миналата година беше така, като се случваше да пропускат часове по БЕЛ.

На всички, които са заинтересовани от школа Вектор- със сигурност ще си кажа впечатленията, нека само да ги натрупам. Ходих там само на родителска среща с г-жата по БЕЛ- нямам лоши впечатления.
Единственото неприятно за мен нещо в школата беше лошата миризма на канал- надявам се да са си оправили евентуалния проблем. А на родителската среща в училище е влязла собствничката- да се рекламира. Майка ми я познала. Simple Smile

# 653
И аз да се похваля с нещо,а не само да се червя в темата  Grinning.
Доведеният ми син (от тук нататък ще го наричам"синът ми"),има 5 !?! по ЧП (били са само три петици в класа   Party),и по математика със сигурност няма да е две и три -така му е казала предварително госпожата.Ще се пръсна от гордост.Аз с моята дъщеря не съм се радвала толкова за училищни работи,защото тя си беше отличничка,контролирано дете.Затова ми беше и странно и криво,когато заживя с нас,защото не знаеше почти нищо от материала за 5 клас,само захапваше от математиката .
П.П.Да не чуе дяволът,но вече и не пуши (информацията е сигурна),затова снощи получи подарък лаптоп.Поднесохме го с изненада.Синчето,вместо да се зарадва и да ни скочи по вратовете,с невярващ и жален поглед само попита"Ама това за мен ли е .......",не можа да повярва милият,че и той си има лаптоп и че някой си е изпълнил обещанието - бяхме  му казали,че ако спре да пуши,ще получи нещо много хубаво ,нещо за което си е мечтал  .Чак след това се разбесня от радост.

# 654
  • София
Супер! Страхотни новини! Настръхнах. Поздравления за успеха! Малък е и има голям шанс да влезе в пътя, стискам палци да успеете.

# 655
  • Пловдив
m1ma, дано това го окуражи и да продължи да напредва. Все пак е видял, че усилията му са били възнаградени по един или друг начин. Имате цяла година в 6 клас за напълно влизане в релси.

# 656
  • Варна
m1ma, просълзих се! Напълно разбирам за какво говориш! Поздравления! Продължавайте в същия дух!  Hug

# 657
Благодаря ви момичета!Знам,че е детинско така да се хваля,но само тук може да ме разберете и да се радвате с мен  Hug!
Убедих се,че грижите,любовта и общуването могат да превърнат едно озверено диваче в средностатистически тийнейджър .
Дано този прогрес не спре. Praynig!

# 658
  • sf
m1ma, продължавайте все така  Hug

Вчера й направих карта за градския, вече се прибира сама след училище.
Замисляте ли се вече къде ще кандидатсват след 7ми клас или смятате,че е рано?

# 659
  • София
Росен от миналата година ходи и се прибира сам,като ползва поне 2 транспорта в едната посока.Даже си експериментира с маршрути и превозни средства.Е, случвало се е да се обади от някъде,където е стигнал по грешка и да пита как да се прибере Mr. Green
За кандидатстването има насоки,но излизат и други,та има още година да избистри окончателно подредбата на желания Grinning

m1ma , Браво за търпението, любовта и постигнатите резултати smile3501

Общи условия

Активация на акаунт