ШЕСТИ клас

• 46 429
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Обещах да кача помагалата по БЕЛ, по които ще работят нашите хубостници в училище.

По литература
http://www.book.store.bg/p82456/pomagalo-po-literatura-za-6-klas … donka-kyneva.html

по БЕ
http://www.book.store.bg/p29622/testove-i-pravila-po-bylgarski-e … donka-kyneva.html

Иначе от трети клас се придвижва сама с автобус. Това лято за първи път й се случи да се изгуби. Отиваше на рожден ден на съученичка и объркала посоката на едно кръстовище /вървеше пеша от центъра/, та давах насоки по телефона.

за след 7 ми клас - уж знае какво иска, ама то и учене трябва, за да влезе там. Ще видим. Цели две години имаме пред нас за тази подготовка.

# 661
  • Варна
Замисляте ли се вече къде ще кандидатсват след 7ми клас или смятате,че е рано?
Петьо иска компютри. За МГ няма да му стигнат силите, но чувам добри отзиви за паралелките в Електрото. И като местоположение ни е удобно. На този етап е това. Ще видим като му дойде времето.

Има 4 на входното по математика. Разочарование... Иначе най-високата оценка в класа, ама с този клас, хич не е гордост... Допуснал е 2-3 глупави грешки в изчисленията, а геометричните задачи изобщо не ги е пипнал. Тази седмица очакваме оценките по БЕЛ, АЕ и ЧП. Другата предстоят входни по география и история.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 19:25 от mar4ela5

# 662
Замисляте ли се вече къде ще кандидатсват след 7ми клас или смятате,че е рано?

Mоята щерка иска да учи в Американския колеж. Ако не я приемат, обмисля вариант Испанската гимназия.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 20:29 от Анонимен

# 663
  • София
dundi73, благодаря!

Моят също се пидвижва сам с автобус от трети клас. Досега не се е губил, но той не смее много да се отклонява от познатите пътища.

След седми клас ще кандидатства на общо основание, но иначе от 2  години е решил твърдо ТУЕС или НПМГ, като по-голямото желание е ТУЕС. Къде ще успее да влезе е друг въпрос, но това са желанията му Simple Smile

# 664
  • София
Моята иска във Френската и после да ходи да учи в Париж  Grinning

Лично мен, ако ме питат предпочитам да ходи в Американския колеж. Жасмин - как се готвите за колежа? Каквото и да е, сега трябва да си наляга парцалите и да учи, защото когато си изкарал високи оценки по-лесно се прави избор.

Тръгнахме на курсове по БЕЛ и МАТ, за сега е мотивирана, вижда каква е разликата между курса и училищната подготовка и се старае.

За входните нива - чакаме резултатите от математиката, уж всичко и било вярно. В понеделник е входното по БЕЛ. По география и природа 5-ци; по история 4-ка, ама там миналата година учителят беше пълна трагедия, сега го смениха, а новата преподавателка се оказва с доста високи изисквания, та ще бъде драма тази година, особено както момата не  е фенка на историята.

# 665
Жасмин - как се готвите за колежа?

Ами преместихме се в училище, което готви за там. Отделно, дъщеря ми ходи при 2-ма много силни преподаватели по математика; а това лято ходи и на 2 математически лагера.

# 666
Жаси,засили любопитсвото.Кое е това у-ще в София,ние във Варна имаме ли такова,ако знаете? newsm78

Готвим се за входните,още три за сега.Тази година трябва да се ориантираме вакъде Rolling Eyes

# 667
Жаси,засили любопитсвото.

В София са няколко, които имат вътрешен специализиран курс - но всичките са частни (не искам да правя реклама). Иначе, ако детето учи в математическа гимназия, също може да влезе - изпитът в голямата си част е математика и логика.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 09:25 от Анонимен

# 668
  • на майната си
Аз да си споделя неволите. От 10-ина дена правя опити за наваксване по математика+паралелно новият материал. Направо съм изтощена - всяка вечер едни и същи задачи: смятам, драскам с червено - отново и отново докато разбере. По другите предмети нямам физическо време да погледна. Разчитам, че след като видя какво последва след крайно несериозното отношение лятото ще се вземе малко в ръце. Лошото е, че все не мога да измисля едни поне 8 часа допълнително за денонощието от къде да изсмуча.
Като Ви чета се размечтавам... дали някога ще дойде момент, когато ще започне сама да си организира времето, да търси помощ след като сама е опитала да се справи с проблема... Явно някъде съм сгрешила, но не мога да разбера къде. Мразя рестрикциите и рядко съм прибягвала до тях, от друга страна, независимо че е едно дете не е отглеждана като на мама принцесата. Стискайте палци да не ми изтрещят батериите и да се предам преди нея.

# 669
Рarsy,донякъде ми е познато състоянието,в което си попаднала.Моят съвет е да включиш таткото,защото наистина можеш да изтрещиш  Grinning.В края на минала учебна година бях на твоето положение.След работа се чудех ,кое по-напред.Таткото - пред лаптопа... Rolling Eyes,отпочива си човекът,уморен след работа.Вдигнах една врява и ела да видиш какъв ред е сега.Разпределили сме си предметите (поради стечение на обстоятелствата,трябва здраво да натискаме и дори да учим с него).Активно следим и сайта "Уча се",възстановяваме отдавна забравени знания  Crazy,за да можем да сме му от полза.Решихме ,че от занималня няма никаква полза.Учи с нас.Но при нас има жокер - професиите ни са такива,че си работим самостоятелно,бе шефове,на наш терен  и синът ни учи, или при мен,или при баща си ,зависи кой е по-свободен този ден.Не,че така е много лесно - да работиш и да мислиш поредната "трудна "задача,или по средата на разговора с клиент да те прекъснат с "ще ме изпиташ ли по география - готов съм ...".Но това е положението,така вечерите ни са по-спокойни.Всеки ден проверявам,дали си е написал плановете по разказвателните предмети - това означава,че е слушал в час и наистина подейства.Почти си научава уроците в час.Не трябва да забравяш факта,че навлизат още повече в пубертета .Затова са разсеяни,отнесени,бързо си менят настроението,започват да изпитват нови чувства ,вълнуват ги съвсем различни неща от история,например... Wink.Просто търси баланса .Всичко е от значение за едно дете.Поощрявай с наградки,разговаряйте и за други неща,освен уроците и т.н.
Извини ме за фермана,но това са нещата,които действат при нас. Hug

# 670
  • на майната си
Благодаря, всяко странично мнение и препоръка са от полза. Бащата - до 20ч. средно е на работа и ми е трудно да разчитам на него. Сега се поуспокоиха нещата - ето днес реши задачи от степенуването, обясних каквото не е разбрала. Сега решава от преговора - много се надявам да успеем. Аз нямам хипер амбиции - тя ще си реши какво иска, но поне да се научи на самоконтрол и самостоятелност относно ученето.
В старото училище имаха много порочна практика - като "изкарат" 2-ка на входно/тест - се дава втори шанс - колкото и да говоря, че реалната оценка е първата, след няколко дена всичко е забравено и започва да живее с усещането, че винаги ще има втори шанс - да, но не е така.
Затова и лятото я оставих, исках да изживее напълно шока от провала и да и подейства отрезвяващо. Ще се разбере по-нататък дали е имало полза или само аз се вкарах в екшън Simple Smile.

# 671
  • София
parsy , и аз като теб,оставих го цяло лято да не си мръдне пръста.Мислех,че ще се притесни нещо,входни нива,ново училище...но, не би.Чакам със свито сърце резултата от математиката,защото там му е силата,но,ще видим.

# 672
Моята щерка пише от 2 часа домашно, вчера пак писа 2 часа.  Crazy
Няма организацията и тренинга за такъв обем.

# 673
  • Пловдив
И у нас е непрестанна битка. Ние пък сме си двете сами, няма на кого да разчитам за помощ. Не мога да я взимам при мен на работата. Проверките стават вечер, сутрин и неделя. Днес цял ден е с тетрадките по масата. Имали са да попълнят няколко урока в учебната тетрадка по МАТ - от вторник за следващия вторник, ами нищо не е написала през седмицата. И изведнъж, о, изненада, огромна домашна по МАТ.
Еми жертвала съм си свободното време и почивката, за да я следя и помагам. Не винаги успявам, но каруцата си канавката няма да оставя.

# 674
  • ГОре на черешата...

Поклон bowuu! За усилията, за обичта, за огромното ти сърце!
Сигурна съм, че синът ви ще порастне достоен, уверен и успяващ човек Peace!

По подхванатата тема - освен четенето през лятото, с нищо друго не съм настоявала да се занимава. Така поне ще съм сигурна какво точно е било трайно научено през изминалата година.
 В петък го взехме с нас на редовния очен преглед на малкия ни син във Варна, че отскоро забелязахме едни странни примигвания. Както и очаквах - преумора от многото четене, слава богу всичко е наред. При нужда ще капем овлажняващи капки.
А щом днес отказа да дойде с нас на кино /Самолетите/, значи наистина е порастнал...

Общи условия

Активация на акаунт