ШЕСТИ клас

• 46 370
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
Входните нива- по математика 5, ЧП 6, география 4 1/2, история 6, български- обичайната 4, английски 5.
Седи на скайпа, играят в група "майнкрафт" по повече време, оттколкото ми се иска. Уроците  страдат заради играта, не обратното.
Благодаря на Дунди за ръководството на учителя на "Архимед"- оказа се, че госпожата оттам им давала контролните.
Уча.се е супер.
Правили в училище някаква анкета уж аномина, пък си отбелязвали инициалите, питали въпроси от рода на крадеш ли в магазина Crazy и други подобни. Дали са и за родители, и са пратили да попълним съгласие децата да участват в анкетата СЛЕД като ВЕЧЕ са я попълнили. Въпросите са нескопосно преведени, несъгласувани граматично, оттам смисълът на някои въпроси страда, отделно, че питат дали  правиш нещо и опциите за отговор не са често-понякога- никога, ами съгласен-несъгласен. Върнах бланката с отказ от попълване на анкетата.
Честото мигане може да е проява не на очно заболяване, а на неврологичен проблем- например блефароспазъм като проява на фокална дистония.
Изследването е добро, получих бележка, приложих я към молба за свободен допуск до тоалетна, говорих със сестрата, излезе много разбрана и предложи да ходи до тоалетна само по време на час, за да се чувства спокоен и ако се притеснява, да казва, че отива при нея. Оптимално стана. Дано така няма проблеми като миналата година.

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 00:06 от ra2

# 706
Здравейте, явно контрол му е майката. Понеже съм у дома по цял ден, та учи и пише под контрол. Надявам, се че ще има положителен резултат. Днес, ако не бях  изискала тетрадката по английски, щеше да отиде с наполовина написано домашно.
Разговаряте ли, къде искат да учат децата. Днес ми каза за, че предпочита да кандидатства в полиграфията- фотография.

# 707
Дайте някакви исторически документи за анализ
Анализа ще си го направим, ма какви да са тия документи   newsm78

# 708
Здравейте, най-накрая доживяхме и ние за родителска среща - довечера. Че стана пълен хаус - не зелената тетрадка на Просвета, а другата лилава на Просвета, нищо че учебника е зелен. И сега ще си имаме две учебни тетрадки.
Имам питане, защото не намерих информация в нета. В класните стаи определено е студено, отопление няма, часовете са намалени с пет минути. Каква е Наредбата, в която са определят какви трябва да бъдат. Прибираме се премръзнали, стои се в клас с якета.

# 709
  • София
Знам че минималната температура трябва да е 18 градуса.

Ето тук изрових някаква стара наредба, в която го пише, но незнам доколко е актуална
http://ftp.mon.bg/files/Naredba_9_Kom_Kabineti.pdf

# 710
Валидна е наредбата.Някой родител трябва да подаде сигнал в РИОКОЗ на съответния град.Трябва да дойде екип и да направят замерване на температурата и да съставят протокол.
Но не винаги е обективно измерването и протоколите.Правят се манипулации ,защото директорът на училището може да въздейства на  комисията - това го казвам от собствен опит с дъщеря ми.

# 711
Септември на морето децата играеха със сибирчета от Яркутск, най-студената точка в света, те споделиха, че ходят на у-ще до -45градуса...при вас да не са чели тяхната наредба?

# 712
  • София
Здравейте, извинявайте, че нахълтвам, само да ви кажа, че имам един сборник със задачи по математика за 6 клас на издателство Анубис и искам да го подаря на някого. Ако някой се интересува - на лични  Grinning

# 713
  • Пловдив
Септември на морето децата играеха със сибирчета от Яркутск, най-студената точка в света, те споделиха, че ходят на у-ще до -45градуса...при вас да не са чели тяхната наредба?

Да, може навън да е - 45, ама да кажат вътре в класните им стаи каква е температурата. То и в Канада ходят на училище, когато има метър сняг навън и е - 20, ама в училище можеш да се разхождаш по къс ръкав, както и навсякъде другаде.

А в Швейцария на места отоплението не се спира НИКОГА. Работи си целогодишно и поддържа определена температура в стаите. Ама къде ще се мерим ние с Швейцария ...

Вчера влязох в училището, за да я освободя от последния час, еми студено си беше. И децата излизаха от класните стаи, облечени с якетата.

# 714
  • Варна
Като стана дума за Наредби... Някой да знае има ли Наредба за това какъв е максималният брой учебни часове дневно за шестокласници? Защото вчера им сервирали,че в сряда ще имат 8-ми и девети час/т.нар. модул физическо/. По принцип го имат през седмица по два часа - преди или след редовните часове, но в този ден имат 7 часа и съответно през седмица стават на практика 9часа #Crazy

# 715
Като стана дума за Наредби... Някой да знае има ли Наредба за това какъв е максималният брой учебни часове дневно за шестокласници? Защото вчера им сервирали,че в сряда ще имат 8-ми и девети час/т.нар. модул физическо/. По принцип го имат през седмица по два часа - преди или след редовните часове, но в този ден имат 7 часа и съответно през седмица стават на практика 9часа #Crazy
Модулът по ФВС се провежда в извънучебно време. Копирала съм ти малко информация.
Скрит текст:
   Всички модули се провеждат в извън седмичното разписание на часовете и в почивните и празнични дни.
    Модулите с продължителност 1-2 часа се провеждат един път седмично / ако е с продължителност 1 час – се провежда всяка седмица, ако е с продължителност 2 часа – през седмица за конкретния модул или група от модул /, а модулите с продължителност 4 и 6 часа /с еднодневна и двудневна продължителност/ - 1 път месечно.

μ   Модулното обучение се осъществява съгласно решение на педагогическия съвет на училището, съгласно училищната и предоставената му общинска и държавна спортно-материална база, традициите на училището, отчитайки избора на учениците и квалификацията на учителите по ФВС;

μ   Методиката за провеждане на модулите е съобразена с възрастта на учениците /в един клас могат да се формират групи, избрали различни модули, но техният брой /на групите/ не може да бъде повече от броя на паралелките в съответния клас/.

μ   По предложение на преподавателите по ФВС, Педагогическите съвети взимат решения за разпределението на модулното обучение в учебните срокове и в дните за провеждане на училищни празници, спортни мероприятия и други съгласно заповед на министъра на образованието и науката, съобразно конкретните условия във всяко едно училище, годишния учебен план, етапа на обучение и традициите на училището.

μ   Провеждането на третия учебен час се осъществява от учителя по ФВС, което се счита за задължителна преподавателска норма на заетост.

μ   Контролът се осъществява от Директора на училището.

Иначе в ППЗНП пише следното:
Чл. 94. (1) Броят на задължителните учебни часове за една учебна седмица не
може да бъде повече от:
1. двадесет и два учебни часа - в I и II клас;
2. двадесет и пет учебни часа - в III и IV клас;
3. тридесет учебни часа - в V, VI, VII и VIII клас;
4. (изм. - ДВ, бр. 53 от 2001 г.) тридесет и два учебни часа - в IX, X, ХI, ХII и ХIII
клас;
5. двадесет и два учебни часа - при вечерна форма на обучение.
(2) Часът на класа се включва в седмичното разписание на учебните занятия
извън броя на задължителните учебни часове.

Както се вижда от текста, СИП-овете например също не влизат в споменатата бройка.

# 716
Да се отчета с родителската - това ще е последната, на която ще отида. Видях класната и още две преподавателки, в останалото време седяхме в Очакване.
едната - "Ако искате повече информация елате индивидуално всеки ден имам първи и последен час".
другата (нова е) - " не ги познавам, само по физиономия", мъжът ми се смя, че трябвало да си носим снимка. Възмутена от нивото на английски в класа, казах й, че миналата година смениха 4 учителки.
Просто една безсмислена среща. Класната каза и за екскурзията през юни - Самоков, Боровец,  крепостта Цали Мали Град. Ще я пропусне, ходили сме два пъти.

# 717
  • Варна
Дидева   bouquet

Значи излиза, че модулите са часове, обаче в извънучебно време и няма да ги броим за такива. newsm78  ooooh!

# 718
 РС отпадат,а ако родител се интересува и желае среща с даден преподавател,
има списък по кабинети за ден и час.Така поне е при нас.
Учебникът по ДБТ - поредното безумие.

# 719
  • София
Отдавна се каня да питам нещо момчешките майки. На моят младеж от това лято гласът му започна да мутира и преподавателката му по инструмент в читалището му забрани да пее, защото било опасно за гласните струни. Каза, че поне една година не бива да пее. На него му е голяма мъка това, обаче го спазва, защото то и без това вместо пеене от устата му излиза един кукуригащ звук Simple Smile

Проблемът е с учителката по музика в училище. Тя продължава да ги изпитва на пеене. Той и казал веднъж, че не трябва да пее, но тя продължава да го мъчи. Днес им казала, че ще пише двойка, на този който не иска да бъде изпитан на пеене и младежа пак пял. Аз му се скарах, учителката в читалището също, ама какво да прави?

Вие имате ли подобни проблеми и изпитват ли ги вашите още на "пеене"? Каква е тая глупост в нашето училище, не знам. Чудя се какво да правя. Медицинска бележка ли да му взема да го освободят от "пеене"?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт