ШЕСТИ клас

• 46 419
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Дидева, много ми хареса обяснението и аз го разбрах ! Joy
Защо не издадеш едно помагало за родители и деца ? Има толкова много
излишни,сложни и неразбрани.
Като питах за помагало по математика имах предвид нещо с обяснение относно
решението на задачите,защото от учебника ....

# 691
  • Пловдив
красива белла, в тези сборници има основно отговори. Не съм виждала сборници с обяснения на решенията на задачите. Като изключим един за 4 клас, където имаше обяснения, но не на всички задачи.

На кое издателство е учебникът? Нашите са на Архимед и вътре си има решени примери, макар и от най-лесните.

Ако се затрудняваш, питай в темата на математиците, те дават решения с обяснения.

# 692
  • София
красива белла, търси ръководство или сборник с решени задачи.

# 693
Извинете ме,ако вече сте обсъждали сайта http://ucha.se/videos/matematika/,но аз го открих скоро и го оценявам положително.Снощи например ,изгледа един път урока по география,повторихме важните моменти и днес си го знае перфектно .По математика уроците почват от 6 клас,но има задачи по входно ниво,които разцъквахме лятото,когато правихме преговор.
Не знам,дали има нещо по вашия проблем,Красива Белла,но може да погледнете.Това с дъгата и на мен ми хареса,но нашичкият едва ли знае тази легенда,та ще започне да разпитва "Как така от момиче става момче,ама наистина ли и..."т.н."и ще се отклоним от темата  Grinning.Аз просто съм му натъртила N-пъти,че когато прехвърляме число от другата страна на равенството,ако се е деляло,трябва да се умножи,ако е отдолу(знаменател),отива отгоре (числител) и т.н и всичко това тренирано на момента с прости примери,много на брой,лесни за изчисление,само и само да му се набие в главата.

# 694
  • нейде там, където ....
При нас входното по математика е перфектно - 25 от 25 възможни точки.  bowuu Чакам резултати по другите предмети.

# 695
Дунди,затова търся методика,помагало.
Мисля,че трябва да се прави разлика между сборник и останалите приложения.
Учебник на "Просвета" - много обемен и обременен.
Преподава се като на студенти,без обяснения и всичко остава за домашно
и самоподготовка.

# 696
  • Пловдив
Дунди,затова търся методика,помагало.
Мисля,че трябва да се прави разлика между сборник и останалите приложения.
Учебник на "Просвета" - много обемен и обременен.
Преподава се като на студенти,без обяснения и всичко остава за домашно
и самоподготовка.

На сайта на издателство Архимед има книга за учителя, не знам дали ще ти свърши работа...
по принцип се взима един и същи материал.

http://arhimedbg.com/dopalnitelni-materiali/v-pomoshch-na-uchitelya

това е на Просвета,

http://www.book.store.bg/p26042/kniga-za-uchitelia-po-matematika … ka-matakieva.html

имат и мултимедиен диск
http://www.book.store.bg/p45967/multimedien-disk-po-matematika-za-6-klas.html

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 16:17 от dundi73

# 697
  • нейде там, където ....
А тук може да се разгледат книгите за учителя и да прецените дали ще свършат работа.

# 698
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
нашите входни нива приключиха, има издънка по БЕЛ, защото не преговори достатъчно добре материала по литература. Тестът ни се състоя от два етапа- първи час тестово изпитване с 35 въпроса и втори час преразказ в сег.историческо време. На теста има 4 , а на преразказа 6 и средна оценка 5. На останалите вкл. и по рисуване има отлични оценки- 1-2 грешки на някои, но аз не съм максималистка, защото това е върху целия материал и е нормално да сгрешиш. По математика и география със сигурност е пълно 6. Аз контролирам плътно нещата, защото ако го оставя цял ден ще играе "Лигата на легендите", за тази игра виж амбициите са много големи, да постигне по-горното ниво. Питам и какво като постигнеш това ниво, световно неизвестен..... Представете си дори когато си хвърля монетка във фонтан на желанията това си пожелава: победител в лигата .....За съжаление нашите деца не са като предходните поколения, тогава нямаше такива удоволствия, развлечения, имаше и строг училищен контрол. Ако ние не се погрижим и не дадем през тези няколко години всичко от себе си , в 10 -11 клас няма да има смисъл...

# 699
  • София
И нашият се е издънил на входното по БЕЛ-4,60. Повече шокира него.Вярно е,че има въпроси върху материал,който не са учили миналата година,но понеже са с нова учителка и тя не е на ясно,но ...пак си е поражение.Сега се е стегнал и амбицирал,да видим до кога Grinning

# 700
Аз контролирам плътно нещата, защото ако го оставя цял ден ще играе "Лигата на легендите", за тази игра виж амбициите са много големи, да постигне по-горното ниво. Питам и какво като постигнеш това ниво, световно неизвестен.....

С тази игра и моят е като наркоман, преди 3 дни му казах, че ми е писнало да се разправям с него, оставям го да стане тъпак, да си играе колкото иска...Той се разчувства, каза, че животът му минавал hahaha, изтри я и мина на други, но по-умерено. Днес на няколко пъти ми подхвърля, че много му се играело пак на лигата #2gunfire Лошото е, че всички около него я играят и се ръчкат взаимно...

# 701
  • Пловдив
О, моята колко е щедра на думи. Всичко обещава, като види зор, но на следващия ден се започва старата песен на нов глас.

При нас не са върнати всички входни нива. По география има 5, обаче има такива въпроси в теста, че се чудя тия учители добре ли са с психиката? Кому е нужно да се помни колко е дебела земната кора Б  newsm78 И нашите бяха препускали в края по географския материал, та хич даже не се е сетила, че търговията била от третичния сектор на стопанството  ooooh! Щото то и това е жизнено важно де.

По БЕЛ при нас винаги много се чака за резултати от контролни. Госпожата ни не е от най-бързите при проверката. За сравнение с тази по МАТ - желязна е, на единия ден се прави контролна, следващия час се връща.

Та тепърва се чакат резултатите по БЕЛ, английски, ЧП и разбира се по музика. Чакам входното по физическо, от миналата година ми е на сърце  Grinning Скок от място. Нямало да скача, нямало смисъл. Да й пише 3 и де не се разправят повече с подскоци.

# 702
  • Варна
По повод  въпросите по география... Нашата г-жа ме разсмя на род.среща  с коментара, че когато по телевизиите искали да разберат някой колко е интелигентен му задавали въпроси по география. Laughing Изводът бил, че е явно тя е най-важния предмет. Peace Но като искали децата да знаят, да им увеличали часовете, защото тези са недостатъчни. Thinking

Относно входните нива - днес приключиха с последното - резултати освен по ЧП няма, ще чакаме да видим, уж всичко е ОК. Wink

# 703
  • София
Аз контролирам плътно нещата, защото ако го оставя цял ден ще играе "Лигата на легендите", за тази игра виж амбициите са много големи, да постигне по-горното ниво. Питам и какво като постигнеш това ниво, световно неизвестен.....

С тази игра и моят е като наркоман, преди 3 дни му казах, че ми е писнало да се разправям с него, оставям го да стане тъпак, да си играе колкото иска...Той се разчувства, каза, че животът му минавал hahaha, изтри я и мина на други, но по-умерено. Днес на няколко пъти ми подхвърля, че много му се играело пак на лигата #2gunfire Лошото е, че всички около него я играят и се ръчкат взаимно...

И нашият е в кюпа на играещите,но след една игра,траеща 20-25мин има изцяло нова визия-зачервен,облещен и с трескав поглед,та сме се разбрали да не играе повече от веднъж дневно.Уж за сега го спазва Simple Smile
Иначе вече си е поправил оценките и по БЕЛ и по География(където също имаше 5), по История има 5,60 ,по ЧП-6,чака се само математиката,където уж си е решил всичко Simple Smile

# 704
  • Варна
И моята е от играещите Laughing В Лейдито.

Входните минаха. Ядосва се на 5 по ЧП- на другата група било лесно. Laughing
В школата- първият тест по математика-без грешка. А на входното в училище при проверката си поправила вярна сметка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт