Име за момче???

• 6 157
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
Трябва да питам пак какво е било истинското, сигурно Иван, Ивелин Thinking, нещо такова, че да го сгрешат.

# 61
Ео, да си призная, предвид темите за имена, в които се вихриш, от теб очаквах повече Simple Smile HugШегув WinkЛеко раждане и да е жив и здрав бебо!

# 62
Йордан Марчинков е певеца. Марчинко е странно, за мен.

Мартина Вачкова и Мартин Захариев са по няколко години по- възрастни от мен, за архаични примери ли да ги взимам  Laughing  Те са от първата вълна. Венцислав Мартинов е бил с дядо от изключенията тях винаги ги е имало.
Свекърва ми е Валентина и тя от 50-те. Екзотично е било за тогава, много, от филм са го харесали родителите ѝ. Според мен сегашните Валентиновци са по- малко от тези, които са родени втората половина на 70-те и първата на 80-те. Поне така си мисля. Поне при момичетата Валентина е доста рядко сега, но при момчетата повече го има - това ми направи впечатление когато преглеждах отчетните теми през годините за да си направя някаква лична статистика. Изненадах се, но да, има си го Валентин.

Елица сега наистина започна да се среща, наши познати скоро им се роди Елица. Но е далеч- далеч от топ 20, не е износено име.

# 63
И аз си помислих за Йордан Марчинков, ама си рекох, че може пък за някой друг да става дума Simple Smile

А по темата, че не съм се изказала по същество: не, Стивън не бих. Нито Джон, нито Пиер. ОК за чужди имена, които си нямат бг вариант (Робърт, Ерик, Денис...), обаче Стефан, Георги или Никола ми звучат по-добре от Стивън, Джордж и Николас. Освен всичко друго, винаги има място за грешка при изписването с кирилица, а в БГ засега тя е официалната азбука, независимо от впечатленията, които оставят ФБ и Скайп у много хора Wink

# 64
Е, едно време е имало хора с подобни имена на Мартин,Валентин,Виктория.
В родното село на родителите ми има Марта,Мърто, Въло,Вальо,Веко... Та едно време баба Виктория може да е кръстена на баба си Въчка  Joy 
Имам един чичо, който е Ристо.Кръстен е на дядо си Христо, но в моето село им викат Ристо...та вероятно като са го записвали е казала майка му"Ми Ристо ще е" и така си е чуто и записано. 
Майката на моя мъж е на 45 години и се казва Петуния.Родена е в Пловдив...от къде им е хрумнало и защо..нямам идея.
Има имена, които са асимилирани и звучат нормално.Най-малкото са с гръцки, еврейски,руски корен и ни звучат нормално.

# 65
Пина, Марта Вачкова е '59 набор. С колко няколко години е по-голяма от теб? Повече от 10 за мен не е няколко. Иначе за Йордан Марчинков мислех, да, странно е Марчинко.

# 66
Аууу, ми аз не знаех, че е толкова дърта! Наистина, по- скоро мислех, че е на 43, не на 53г  Rolling Eyes

# 67
А какво стана с хубавите български имена newsm78

# 68
В мартенската ни тема бума на имена са Борис, Мартин, само един Виктор да не повярваш, 3-ма Валентиновци. От момичетата набира сила Белослава, имаме си две, по чудо една Ния и една Ения Simple Smile и къде без Никол. Изтръпнах, когато разбрах че най-добрата ми приятелка и тя е кръстила малката Никол, ама поне живее в Сащ и е гледала да е оптимално и за двете държави, ама пак ми стана Tired

# 69
В мартенската ни тема бума на имена са Борис, Мартин, само един Виктор да не повярваш, 3-ма Валентиновци. От момичетата набира сила Белослава, имаме си две, по чудо една Ния и една Ения Simple Smile и къде без Никол. Изтръпнах, когато разбрах че най-добрата ми приятелка и тя е кръстила малката Никол, ама поне живее в Сащ и е гледала да е оптимално и за двете държави, ама пак ми стана Tired

Викторовците са поне 2-ма, а има и Виктория   Flutter
Белослава чак пък да набира сила ... и други имена има по две... На мен пък ми прави най-голямо впечатление разнообразието на Михаели. И ми харесва де...Имаме си Михаела, Микаела (2 бр)  и Михаила, както и Михаел. А също така Максим и Максимо  Mr. Green

# 70
Женя, само в нашата тема има 2, почти във всяка градинка някоя майка се провиква Белаааа, може и Бела да се казват, но и Белославовци момчета съм засичала.

# 71
Женя, само в нашата тема има 2, почти във всяка градинка някоя майка се провиква Белаааа, може и Бела да се казват, но и Белославовци момчета съм засичала. Забравих и култовото Дария, което да казвам какви асоциации ми навява...

# 72
А какво стана с хубавите български имена newsm78

Кои конкретно? Че то под български всеки различно разбира.

# 73
Абе то и 100 Белослави да са, поне е красиво име.Никол например хич не ми харесва.Не знам какво им е на Николина или Николета.
Дария също не е лошо, въпреки че не ми допада...някак ми е скучновато. А и предпочитам Дарина.

# 74
На мен Никол някак много ми допадаше, но то беше наистина преди 10-11 години. Сега много точно описва отношението ми към него този емотикон  Tired  И аз като Джулия_21.
Дария е в топ 20 последните години  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт