Име за момче???

• 6 154
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
Умирам си за Дарина, прекрасно име, ако имам втора щерка, може би това ще е:) Катерина е прекрасно, Белослава също то поне си е наистина българско, аз харесвам много и Ирена, а почти вече не се среща Rolling Eyes   Харесвам много и Лилия, Далия също, като се замисля от женските имам много които харесвам, а от мъжките хич Thinking

# 76
Дарина ще стои твърде семпло до Еня-Маргарита (не знам така ли се чете).

# 77
Права си. По принцип съм си наумила Ирена и е наистина резонно и другото да е с две имена. Иначе се чете Ения, като онази вълшебната ирландска певица Heart Eyes

# 78
Аз пък познавам само още 2 Белослави - едната на 8, другата наборка. И не съм чувала по площадките, а ние седим много. Ама и От Изабела съкращават на Бела...
Аз пред Дария предпочитам само Дара
Тая тема стана.... Mr. Green

# 79
Аз не мога да разбера напъните на по-модерните майки да звучат интернационално. Ако раждат в чужбина или имат сериозни планове да заживеят някъде (като порасне може  да не иска да живее в БГ, не го броя към сериозните планове), ако някаква част от роднините е с различна националност, тогава унверсалното име е за предпчитане. Когато фамилията е чужда може да звучи кофти с българско име, сещам се напр. за един дядо Апостол, който се разсърдил че внучето с фамилия Перес не е кръстено дословно на него. Апостол Перес и Ричард Груев са еднакво забавни Sunglasses
Какво им е на Катерина, Николина, Николета - не са интернационални и ако след 20 години Катерина отиде "на запад" няма да се слее с тълпата така както ако е Катрин. А защо трябва да се сливаме с чуждата тълпа, вече не знам.

Хубаво е Ирена, хубаво е Sunglasses Mr. Green
И Дарина е много по-хубаво от Дария Peace. Дария ме смущава с римата си

# 80
Не знам Katrin дали ще се слива с Catherine   Thinking  То това е другия проблем.

# 81
  • Сопот, Пловдив
Какво им е на Катерина, Николина, Николета - не са интернационални и ако след 20 години Катерина отиде "на запад" няма да се слее с тълпата така както ако е Катрин. А защо трябва да се сливаме с чуждата тълпа, вече не знам.

Нищо не им е, но не се ли допуска, че на някой просто може Катрин и Никол да му харесват повече от Катерина и Николина  newsm78 ? А кой с какво иска да се слива или не, не е ли въпрос на лично желание и усещане, нека всеки се пъне както и накъдето си пожелае.  Peace

От имената с "дар" най-харесвам Дара. Белослава лично не познавам, но познавам един Белослав на 30 години.  Grinning

# 82
Или просто е модерно да са Катрин и Никол, Виктория и Алекс. Peace
Предпочитам да им е трудно на чужденците (ако сучайно се озова при тях) да изговарят името ми от колкото да си загърбя българската идентичност, за да звуча обикновено сред тях.
Знам че името ми не е бъларско, но е характерно у нас.

Както казах в началото на темата
Никой не може да каже сега какво ще му харесва на детето след 20-30 години и от кое име би се срамувало. Ако сега избирам за себе си как да се казвам бих предпочела Стефан и бих се срамувала да съм Стивън, мъжът ми пък обратното. Името си го избират родителите и все ще се намерят хора, на които да не се харесва.

В темата се пита 'Какво мислите за името Стивън Иванов' и ние си казваме, как предлагате да си изразим мнението (тези които не го хресваме) без да казваме отрицателни неща Mr. Green
Освен на принципа или хубаво или нищо, да пускаме празен пост...

Не си изразявам мнението, за да споря с някой, а защото ми е поискано Peace

# 83
  • Сопот, Пловдив
Е, да де, само че това вече беше мнение за напъните на майките, които предпочитат Никол пред Николина и т.н., което вече е по-обобщаващо, не е конкретно по питането на авторката, та реших и аз да изложа виждане.  Grinning

# 84
Е, да де, само че това вече беше мнение за напъните на майките, които предпочитат Никол пред Николина и т.н., което вече е по-обобщаващо, не е конкретно по питането на авторката, та реших и аз да изложа виждане.  Grinning

Предполагам (само предполагам!), че жената имаше предвид случаите, в които майката излга такива аргументи за избора си  Peace А не случаите, в които решава, че харесва Никол и не го обсъжда Simple Smile Но когато някой има необходимост да увещава аудиторията (непозната при това), че така е по-добре за детето в някакво хипотетично бъдеще време... и на мен ми остават съмнения относно вкуса, модата и пр. Wink

# 85
Но точно в този случай, жената казва, че името й харесва много.

Аз исках да добавя и имената на братовчедите ми - Майкъл и Ричард. Фамилията им е типично българска, но и двамата харесват имената си. Освен това, никой от приятелите им нито пък от моите, когато съм ги запознавала с тях, не е поглеждал така  Shocked , когато са чували имената. Разбира се, има и очудени (няма как да няма), но както вече казах, според мен ще стават все по-малко, защото такива имена се ползват все по-често. А това е главното притеснение на майката.

# 86
Съжалявам че и аз разреждам темата с офтопик, но и аз да подкрепя Вампирката - защо трябва да се сливаме с интернационалната тълпа? Ами че ние сме това, което сме. Името е нещо, което ни представя, което отразява нашата индивидуалност, та ако ще и произход. Мен не ме е срам, че съм българка, е малко ми е тъжно само за нашата страна ...  Но това е една друга тема ...Mr. Green
Само да подчертая, че не искам да споря с никого, всеки е свободен да си кръсти детето както пожелае. Мисля, че тук всеки само изразява отношението си към определено име или група имена, не оспорва това право на родителя. Но да си призная, като чуя как се казва някое дете на площадката, веднага си съставям някаква представа за родителите му. 

# 87
Но да си призная, като чуя как се казва някое дете на площадката, веднага си съставям някаква представа за родителите му. 
И аз съм така. Но след толкова четене в подфорума, вече не бързам много в представите си.

А къде е авторката на темата? Помогнаха ли и тук мненията за решение? Понеже Естел я няма, аз да попитам. Laughing А къде всъщност е Естел?

# 88
  • Сопот, Пловдив
И аз не оспорвам ничие право на избор, но все пак ми е чудно, че се смята, че родителите търсещи международно име не са чак такива патриоти и задължително търсят сливане с тълпата, което ги обезличава откъм етнос... Разсъждавам си просто, аз в случая не се чувствам засегната по някакъв начин, защото смятам, че в моя случай е напълно оправдаема употребата на международно име  Grinning .  Аз още с избора на баша на детето не съм се проявила като патриот.  Crazy

# 89
Къде сте дружино?

Нямам нет и не знам кога ще имам.
Липсвате ми!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт