Име за момче???

• 6 160
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Стефан, след 20-30 години още няма да е така остаряла, съвсем стандартно име, т.е. няма да има от какво да се срамува, най-много да не го харесва, но това е при всяко име риск, от най-стандартните, до най-изчанчените.

Иначе ясно, че най-важно е мнението на родителите, всъщност е единственото важно, но пък тогава подфорум имена е излишен... явно хората имат колебания обаче, щом пускат темата Wink

# 16
Не ми харесва.  Simple Smile

# 17
Стивън Иванов нито ще е първият, нито последният със смешно име

# 18
Не ми допада името  Peace

# 19
Никой не може да каже сега какво ще му харесва на детето след 20-30 години и от кое име би се срамувало. Ако сега избирам за себе си как да се казвам бих предпочела Стефан и бих се срамувала да съм Стивън, мъжът ми пък обратното. Името си го избират родителите и все ще се намерят хора, на които да не се харесва.

В темата се пита 'Какво мислите за името Стивън Иванов' и ние си казваме, как предлагате да си изразим мнението (тези които не го хресваме) без да казваме отрицателни неща Mr. Green
Освен на принципа или хубаво или нищо, да пускаме празен пост...

На мен не ми звучи на място Стивън в България, с родители българи и с българска фамлия. Както не ми звучат напр. Никол и Катрин (всеки път се питам какво му е на Катерина Heart Eyes) въпреки разпространението им.

# 20
На мен не ми звучи нито смешно, нито странно. Също така мисля, че след 20-30 г подобни комбнации ще са масови и няма да предизвикват такова учудване (то и сега вече е така де)
Самото име Стивън - не ми допада, Стефан - също не ми е от любимите. Но пък това не означава, че са лоши.
Авторката - категорично ли това име сте избрали и защо?

# 21
Най-добрият приятел на моят син е Стивън, но пък е мулат и носи чужда фамилия.
В този смисъл ухото ми е привикнало и не мога да съм съвсем обективна.
А Стефан не ти ли допада?

# 22
Нищо смешно не виждам в името. Комбинацията с фамилията не е притеснителна според мен, норамлна е. Бих ви подкрепила за подобен избор.

# 23
Аз имах съученик Стивън, фамилията си му е българска и никой не му се е смял, нито пък той се е срамувал. Не мисля, че точно името Стивън ще накара детето да се срамува, съвсем нормално име си е, макар и нестандартно за България.  Има къде къде по-фрапантни "интересни" имена.

# 24
С Иванов всичко върви  Mr. Green Mr. Green

А сериозно - не, не ми харесва Стивън. По принцип съм традиционалист, но признавам, има много чужди имена, които ми звучат страхотно. Но, уви, Стивън не е от тях...

# 25
Присъединявам се към Джада  Simple Smile

# 26
Нито ми е странно,нито ми е смешно,но не ми и харесва.Не заради фамилията,просто самото име не е по мой вкус... Peace До скоро мислех,че ми е важно как звучи личното име до фамилията,но като че ли вече не мисля,че е от голямо значение... Rolling Eyes
Стефан пък изобщо не ми харесва.

# 27
  • София
Не ми допада Стивън, съжалявам  Peace

И двете ми деца имат в класовете си Стефановци, възприемам го като нормално сериозно мъжко име, съучениците им също.

Изборът е ваш, разбира се  Peace

# 28
Разбира се, изборът е само на родителите, но.. Стивън Иванов... меко казано не ми се връзва. Традиционна българска фамилия + т.нар. "западно" име не ми е любимата комбинация.
Стефан харесвам обаче.  Peace
Авторката приема ли и други предложения, ако даде насоки може би ще намерим име, което хем да се приема добре с фамилията в България, хем да се възприема и навън? Simple Smile

# 29
Е, то все такива търсим, затова половината са Александър, Мартин и Виктор  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт