Подърък за сватба - пари

• 34 615
  • 258
  •   1
Отговори
# 210
  • До морето :)
За кръщене - освен златно кръстче... не се сещам за друго. Или някаква златна плочка с Богородица.

# 211
  • град-държава
За кръщене - освен златно кръстче... не се сещам за друго. Или някаква златна плочка с Богородица.

Този подарък е от кръстниците в традиционния случай.

# 212
Може и буква.

# 213
Аз след като родих, реших, да почвам да организирам сватба.
Отворих един сватбен форум и като видях какви цени се размятат там, ми стана ясно защо искат хората подаръци - пари. Дори да не излезеш на "печалба", поне някаква част ще си върнеш, то са безумни суми, които се споменават  Rolling Eyes

# 214
Отворих един сватбен форум и като видях какви цени се размятат там, ми стана ясно защо искат хората подаръци - пари. Дори да не излезеш на "печалба", поне някаква част ще си върнеш, то са безумни суми, които се споменават  Rolling Eyes

Всичко може да се направи и по - евтино - с повече ръчен труд Simple Smile Мои приятели се бракуваха в бар на плажа, с шепа гости, изцяло ръчно правена украса, винтидж рокля. Нямат кой знае какви възможности, обаче сватбата им стана според мен чудна.

Смоук, осветена икона за бебчето? Аз не съм религиозна и хич ме няма в тези неща.

# 215

Всичко може да се направи и по - евтино - с повече ръчен труд Simple Smile Мои приятели се бракуваха в бар на плажа, с шепа гости, изцяло ръчно правена украса, винтидж рокля. Нямат кой знае какви възможности, обаче сватбата им стана според мен чудна.
Абсолютно. Гледах, че сватбата на Кийра Найтли е струвала 3500 евро (не знам как вървят българските), тя носела рокля, която вече е обличала, свирела групата на младоженеца.

# 216
Е, не всеки се жени за музикант с банда!

# 217
Това ли е най-скъпото на сватбата? Значи намаляването на разходите е лесно  Wink

# 218
И аз съм на мнение, че многото пари не правят атмосферата сватбата, а други неща, както и стойностните подаръци не винаги са скъпите финансово подаръци.

# 219
Това ли е най-скъпото на сватбата? Значи намаляването на разходите е лесно  Wink

Е, защо мен питаш, аз самата свиря в оркестър.

# 220
Аз не че  не искам да се взема с Марко Хиетала от Nightwish, ама той като не ме ще, какво да правя, с обикновен мъж се събрах, без банда.  Joy

# 221
Аз не че  не искам да се взема с Марко Хиетала от Nightwish, ама той като не ме ще, какво да правя, с обикновен мъж се събрах, без банда.  Joy
Е, тогава поне стара рокля облечи  Joy

# 222
  • До морето :)
Цената зависи от това какво искате. Нашата сватба преди 3 години излезе 7000 лв., като се лишихме от украса в ресторанта (само нашата маса беше украсена и то от самия ресторант, за без пари) и нямаме църковен брак. Поканите си ги направих самичка, както и други дреболии. Зависи и след колко време ще ви е сватбата. Нашата е планирахме 9 месеца и разходите за разпръснаха. Този месец ще вземем халките, другия ще отделим за музиката, третия - за рокля и така.

# 223
Абе по спомени разходите за София горе-долу са:

- Рокля - м/у 400 и 10 000  Mr. Green
- Костюм - м/у 400 и 3000
- Обувки за нея - неизмерима величина  Crazy, но да кажем средно 60-200
- Още едни ниски обувки за нея - 50 до 100
- Обувки за него - 100-300
- Прическа - 50-100
- Грим - 50-100
- Маникюр + Педикюр - и там поне 50-60
- Куверти - хубав куверт (говоря за нещо различно от кофти храна в минималистично количество) - 50 до 100. Нашият беше 55, защото ресторантът беше на много близки хора, иначе излизаше около 80 лв., за това, което искахме.
- Видео - 1000
- Фото - 1000
- DJ - 380 за 5 часа и после по 80 лв. на час - ние откарахме 4-5 допълнителни, т.е. до 4 сутринта
- Украса - поне 1000
- Църква - 400
- Гражданско - 200
- Медицински - 100
- Бутониери и други щуротии - около 400-500
- Чаши - 50 до 500
- Покани - от 200 до 500
- Бижута - от 100 до....
- Халки - поне 1000 (поне при нас беше много скъпо златото)
- Понякога се поемат и роклите на шаферките
- Торта - 150-400
- Алкохол - около 500

това са базови неща, а колко още има - воал, 1000 други неща (то зависи какво се иска), цветя (сериозно перо), наем кола (ако няма), пробна прическа и грим, погачи, късмети, безалкохолни, мезета, ядки (обикновено последните три не са в куверта или са минималистични), тейбъл картички (аз ги правих сама, ама само защото ми дойде музата и не намерих това, което исках и станаха супер, ама колко време ми отнехааааа), някои искат танцьори и оркестър, певци, кошници и гривни за шаферите, кетъринг вкъщи, подаръци за гостите, оувъртайм за ресторанта (ние нямахме, ама по гореспоменатите причини, въпреки че оставихме пари на персонала отделно, макар и те да им платиха за тези часове, но все пак ги поуморихме до 4 сутринта, иначе е около 200 лв. на час).

Но според мен, всичко това е по желание на младоженците и никой не е длъжен да им поема масрафа. Ако разчитат на печалба ще останат разочаровани, гаранция  Whistling Сватба се прави и в тесен кръг и не за 20 000 лв., а за 1000, че и по-малко. Всеки, както му идва от вътре, но гостите не са длъжни с нищо, те са поканени там, за да се радват на близките си роднини/приятели, а не да им плащат купона, много моля  Tired Пак казвам, ние също предпочетохме пари (макар че никъде не сме го писали, поканите ни бяха много нежни и романтични и ако бяхме пльоснали това накрая... зарежи), нас ни питаха само няколко приятели и им казахме, че това е според тяхна преценка, те казаха "Ясно!" - никой не е питал какво искаме, явно по подразбиране го караха.

# 224

Но според мен, всичко това е по желание на младоженците и никой не е длъжен да им поема масрафа. Ако разчитат на печалба ще останат разочаровани, гаранция  Whistling  Всеки, както му идва от вътре, но гостите не са длъжни с нищо, те са поканени там, за да се радват на близките си роднини/приятели, а не да им плащат купона, много моля  Tired
Точно, като ми каже някой, че трябва да дам пари да си покрия куверта, че и отгоре и не знам какво ми прещраква, че да ги поканя направо аз на ресторант, тъй и тъй ще плащам  Joy

Общи условия

Активация на акаунт