СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 964
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
По никой от двата основни изпитни предмета БЕЛ и математика ,не се проверяват чернови на изпита.
За преразказът по БЕЛ-направо на белова Hug
Това по инструкции Heart Eyes

# 451
До сега не са им обяснявали как да поправят на беловата. Само ако сбъркат при окръглянето на верни отговори им е обяснявано да запълват.

# 452
  • София, Младост 2
Не знам как е по правила, но конкретен пример с моята племенница от миналата година - по математика едната задача е решена правилно на черновата, но не е преписана на беловата. Единият проверяващ я е зачел, вторият - не, арбитърът реши, че не се зачита, щом не е прехвърлена на беловата. Така че я направо на белова да си пишат всичко... а за преразказа определено нямат време да преписват.

# 453
на самите листи които им дават за свободните отговори пише ли 'белова' 'чернова' - могат ли да сменят листи, ако установят, че черновата им е по-за пред хора (как ли се пише правилно това?) отколкото беловата

# 454
  • 1st floor
Банковата сметка на Ню импрес към коя банка е, знаете ли? Никъде не видях, само някаква поща е оставена за поръчка...С пощенски запис до сега не съм превеждала пари  Embarassed и не знам как... Embarassed

# 455
  • Варна
Банковата сметка на Ню импрес към коя банка е, знаете ли? Никъде не видях, само някаква поща е оставена за поръчка...С пощенски запис до сега не съм превеждала пари  Embarassed и не знам как... Embarassed

Предполагам,че като си изпратиш заявката на пощата и ти върнат имейл с номер поръчка,там ще е написана и банковата сметка. Peace
Аз още не съм превела записа,ама има време. Simple Smile

# 456
  • София

В Първа Инвестиционна е сметката им.Направих превода в Петък по нощите,чрез интернет банкиране,а мейлът с материалите беше вчера сутринта в пощата ми в 8,01часа.

# 457
  • 1st floor

В Първа Инвестиционна е сметката им.Направих превода в Петък по нощите,чрез интернет банкиране,а мейлът с материалите беше вчера сутринта в пощата ми в 8,01часа.
Мерси!   bouquet Ще погледна дали наоколо има ПИБ, ако не - с пощенски запис!

# 458
Добро утро, майчета!  Снощи бях на РС с родителите на седмокласници, педагогическия съветник и преподавателките по БЕЛ и МАТ.
  Това което ми хареса най-много е следното: Ако не си приет по 1-во желание, а по някое следващо, можеш да участваш за второ класиране като... или ще преминеш на по-горно, или ще останеш на това. Т.е. не си губиш мястото там където си бил приет вече. За мен това е супер. Досега си мислех, че не се ли запишеш след 1-во класиране, има опасност да загубиш и това. Нямало опасност да изпаднеш по-надолу в листата с желанията.
  Но пък не ми хареса, че работите( поне по МАТ) ги проверявал компютър. Според думите на учителката по математика: Ако на задача с отворен отговор има въпрос например "На колко е равен по-малкият ъгъл от два съседни?" ученика трябва да напише за отговор само това. Ако напише на колко са равни и по-големият и по-малкият - не се зачитало за верен отговор. Това според мен е безумие.

# 459
Компютър проверява само първите модули,където се посочва само един отговор.Вторите модули -задачите за разписване и преразказът се проверяват от преподаватели и се оценят по предварително изготвени критерии.
Според мен няма място за притеснение Hug

# 460
....
  Но пък не ми хареса, че работите( поне по МАТ) ги проверявал компютър. Според думите на учителката по математика: Ако на задача с отворен отговор има въпрос например "На колко е равен по-малкият ъгъл от два съседни?" ученика трябва да напише за отговор само това. Ако напише на колко са равни и по-големият и по-малкият - не се зачитало за верен отговор. Това според мен е безумие.

Да, така е. Няма значение, че може да си разписал в І модул задачата и да си направил малка техническа грешка при записване, при пресмятане или при преписване на отговора.
Безумие е. Като повечето ни неща.

# 461
Да само за 1-ви модул става въпрос - там проверявал компютър. А по БЕЛ  теста пак ли не се проверява  от хора?

# 462
Първите модули се проверяват от компютър,за това се тренира и  техника за попълване на бланките.
Все пак машините са измислени от хора и в случая са за улеснение.

# 463
В нашето училище вече са свършили с материала по БЕЛ и МАТ, оттук нататък ще решават само тестове.

# 464
Я да уточним, че със синът ми изпаднахме в спор;
 - малкото пликче - с данните на детето
 - средният плик - с решен първи модул
Всичко това, надлежно запечатано, плюс втори модул - ДИРЕКТНО в третия плик. Демек - втори модул(респективно - преразказа) влизат директно в най-големия плик.

Общи условия

Активация на акаунт