СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 119
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
  • София
миналата година само залудо дадохме пари за справочника на Архимед - не стига, че информацията беше стара, а и бяха свалили просто документите на министерството и РИО. Е, това и аз съм го направила, за какво са ми те тогава! Май ще погледна този на Педагог, ама отсега нещо ме дразнят. Хитреци, дизайнът на корицата подозрително прилича на наръчника, и замалко да се хвана, добре че прочетох кои са авторите! Баси, ставам параноичка вече, ама много мразя образно казано, да ме гледат в очите и да ме лъжат! Нещо взеха подред да ме вземат за лапнишаран!

# 181
Е, Андариел, да беше предупредила по-рано WinkА какво ще рече прилича на наръчника?
Тогава кой да купя Thinking

# 182
  • София
това е на миналогодишния наръчник - жълто и червено
http://www.bukvara.com/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B … %D0%B5%D1%81.html

това е сегашният на Педагог - пак жълто и червено
http://www.bukvara.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%8 … 0%BE%D0%B3-6.html

# 183
Ахмъ, този миналогодишният го имаме от една приятелка-той е с тестове и ми харесва.Чудя се дали да купя тазгодишния Grinning
Мерси!
Момичета, относно сборника с по-трудните задачи, мисля, че обсъждате този, даден от Ганис по-напред в темата или греша Thinking?
Вече нищо допълнително не купувам.
Край!
писна ми Tired

# 184
миналата година само залудо дадохме пари за справочника на Архимед - не стига, че информацията беше стара, а и бяха свалили просто документите на министерството и РИО. Е, това и аз съм го направила, за какво са ми те тогава! Май ще погледна този на Педагог, ама отсега нещо ме дразнят. Хитреци, дизайнът на корицата подозрително прилича на наръчника, и замалко да се хвана, добре че прочетох кои са авторите! Баси, ставам параноичка вече, ама много мразя образно казано, да ме гледат в очите и да ме лъжат! Нещо взеха подред да ме вземат за лапнишаран!

Какво не му харесваш на "Педагог" Simple Smile Миналата година ни свърши чудесна работа, особено приложението с гимназиите и баловете.

Относно сборника (не спарвочника, а сборника) на "Архимед" - там текстовите задачи, въпреки голямото си количество, като че ли не са достатъчно застъпени. Трябва да се порешават и от други сборници. А геометричните дори не успяхме да ги довършим - колкото повече решавахме, повече оставаха Laughing

Не се притеснявайте за сложността на задачите - каквото за вашите деца, това и за всички останали. Формулата за превръщенето на точките в оценки да е вярна и да не измислят въображаеми грешки, пък другото ще се нареди по правилния начин - ако си напред на трудните, ще си напред и на лесните задачи. Могат да те прередят само ако формулата е като миналогодишната  Wink

# 185
  • София
Може да е хубав, но мен ме подразни това, че се опитват да използват евтини трикове откъм цветови дизайн на корицата.

# 186
  • София
простете за невежеството, но за какво  е нужен справочникът, ако знаем кои училища са желанията на детето?

# 187
  • my own world....
За нищо не ти трябва според мен....Аз се ядосвам, че в училището на моята са минали някакви и са ги убедили да си купят справочник... и моята си взела ...за какво й е като иска Класическа я питам, а тя каза: ми мамо, казаха, че е задължително да го имаме.... 8 лева е, даже не знам кой е, подозирам, че е на Педагог; звъни ми за щяло и нещяло, но за таз покупка сама си решила.

# 188
простете за невежеството, но за какво  е нужен справочникът, ако знаем кои училища са желанията на детето?
В този случай не ти трябва. Даже баловете от минали години са без значение. Важно е какво детето ще изкара и до кое желание ще му стигне, а желанията се редят само според... желанията. Не според баловете.

...Аз се ядосвам, че в училището на моята са минали някакви и са ги убедили да си купят справочник... и моята си взела ...за какво й е като иска Класическа я питам, а тя каза: ми мамо, казаха, че е задължително да го имаме.... 8 лева е...
Боже, как задължително?! Децата трябва да бъдат учени да не се поддават на евтини тарикатлъци. Не са малки вече. И търгашите, че прекаляват- прекаляват. Но и децата да не се връзват. Занапред всеки ще иска да им пробутва какво ли не.

# 189
Може да е хубав, но мен ме подразни това, че се опитват да използват евтини трикове откъм цветови дизайн на корицата.

Миналата година също имаше справочник с дизайн като на тазгодишния. А този наръчник случайно го бях видяла в книжарницата, но само го прелистих и ми се видя излишен. И аз не знам защо е нужно да се издава и наръчник, и справочник. Само справочникът (най-вече приложението) върши идеална работа. Дори тестовете от миналогодишни изпити по математика идват малко излишни, защото ги има отпечатани в края на всеки сборник.

# 190
И аз не знам защо е нужно да се издава и наръчник, и справочник.

Само мами блу ще ме разбере тук! Laughing Къде се загуби тя Hug

Гледайте Гришо!

# 191
Преди три години не купих никакъв справочник. Информирах се от форума, от сайта на РИО и на МОН.

Сега ме гони фатализъм. За всичко гледам да е както при брат му, та и резултатът да е подобен или по-добър. Изперквам, то е ясно. Mr. Green

Но ако купувам, ще взема този на Импрес, поне ще е списван от разбиращи проблемите. Simple Smile

# 192
простете за невежеството, но за какво  е нужен справочникът, ако знаем кои училища са желанията на детето?

Ами за собствено успокоение Laughing Горе-долу по баловете се проследява интересът към едно или друго училище, особено тези, от т. нар. втора категория - след първите десетина елитни. Няма нищо, което да не може да се намери в интернет, но в справочника е по-систематизирано. А и за повече тежест. Примерно, ако не вярваш, че няма да се падне трапец, в справочника го пише чено на бяло  Laughing

# 193
  • my own world....
Палето, точно така, писан е от човек минал скоро по пътя на кандидатстването и са описани чудесно нещата Simple Smile

Химикал, всяка година модата се мени, една година всички хукват към Испанската, друга към НТБГ...Баловете също ги има из нета...Да не говорим, че повечето справочници са както каза Андариел преписани от сайта на МОН - пълна скука  Joy

# 194
Палето, точно така, писан е от човек минал скоро по пътя на кандидатстването и са описани чудесно нещата Simple Smile

Химикал, всяка година модата се мени, една година всички хукват към Испанската, друга към НТБГ...Баловете също ги има из нета...Да не говорим, че повечето справочници са както каза Андариел преписани от сайта на МОН - пълна скука  Joy

Е да, ама друго е да си имаш табличка, по която да си драскаш  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт