СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 971
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Ганис, моля за едно уточнение. Във варианта с " лястовичката" АА1 и ВВ1 какво се явяват за триъгълника АВС?

# 406
  • София
Ганис, моля за едно уточнение. Във варианта с " лястовичката" АА1 и ВВ1 какво се явяват за триъгълника АВС?
височини съответно към страните ВС и АС, и файлът така е именуван, "височини"  Peace

# 407
  • Вече на светло в София
И аз ако може да попитам Embarassed
Ганис, във задачата ОЗ симетрали във варианта тъпоъгълен триъгълник - пресечната точка на симетралите е външна, дотук ясно, но зависимостта за ъглите не важи нали? т.е ъгъл АОВ има ли специално отношение с ъгъл АСВ ?

# 408
Благодаря, защото ги изведох  - нали във втори модул тези зависимости могат да се ползват само с извеждане.

# 409
  • София
Ганис, във задачата ОЗ симетрали във варианта тъпоъгълен триъгълник - пресечната точка на симетралите е външна, дотук ясно, но зависимостта за ъглите не важи нали? т.е ъгъл АОВ има ли специално отношение с ъгъл АСВ ?
Не, там е друга. Дами, пуснах в пощата 10 задачи в раздела за материали по мат. Ще направя и картинка за зависимостта при тъпоъгълен триъгълник. Тя е друга.

# 410
  • София

http://postimg.org/image/bb5i80pqr/

# 411
  • Вече на светло в София
Благодаря, ganis Hug

# 412
Ганис, благодаря за неоценимата помощ! Ей това се опитвах да изисквам от учителката по МАТ в школата. Да им даде синтезирано всички ОЗ за геометричните задачи и после да ги упражняват. Тя предприе друг подход - преподава ОЗ по видове геометрични фигури под формата на задачи и ги упражнява. Може и това да е правилното, нали затова са учителите - да преценяват кое е най-добро за децата.
Утре дъщеря ми има 3 контролни в един ден - по БЕЛ, химия и италиански. Какъв е този график се чудя?  newsm78 Тия деца ще се побъркат съвсем  Mr. Green

# 413
ганис, задачите в пощата към първа ОЗ ли са само или към всички?

# 414
  • София
ганис, задачите в пощата към първа ОЗ ли са само или към всички?
Микс, златце, миксирани са:)

# 415
  • Варна
сбъркахме ги вече и децата и ние се сдухахме

Май,май,така стана. TiredМоя днес след 3 часа мат. в у-ще и после урок по мат. го боли глава. Crazy

Хареса ми нашата заместник учителка по БЕЛ как е решила да преговорят цялата литература от 7ми клас.Накарала е всяко дете да изтегли билетче с произведение и имат за задача в седмицата след празниците да го представят-биография на автора,история на произведението и анализите му.И следва представянето в часовете. Simple SmileНа моя се е паднало любимото му :"Българския език" Късметлия! Laughing

# 416
  • София
Ганис, благодаря за неоценимата помощ! Ей това се опитвах да изисквам от учителката по МАТ в школата. Да им даде синтезирано всички ОЗ за геометричните задачи и после да ги упражняват. Тя предприе друг подход - преподава ОЗ по видове геометрични фигури под формата на задачи и ги упражнява. Може и това да е правилното, нали затова са учителите - да преценяват кое е най-добро за децата.
Няма как да им даде всичко синтезирано още в началото. Simple Smile Материалът се взима през цялата година. Логично е да го преподава по теми. Но, накрая, както е сега, е хубаво пак децата да си припомнят тези неща и да започнат усилени тренировки.Simple Smile

# 417
  • София,Младост 3

http://postimg.org/image/bb5i80pqr/
Здравейте, аз съм родител на шестокласничка и тъй като вашата тема ми е вече много близка отдавна я следа с интерес.

Ганис , прости ми невежеството, но при тази задача при условие, че ъгъл ACB е тъп, т.е. по-голям от 90 градуса то за ъгъл AOB= 180 -2.ACB не се ли получава отрицателна стойност???

# 418
  • Бургас
Кога започва подаването на заявления за изпитите?
Нас ни викат на 29 на родителска,но преди това със Заповед трябвало да се определят гнезда за подаване на документи.Страх ме е да не изтърва сроковете.

# 419
  • Варна
Доколкото схванах заявления за явяване на изпитите няма да попълваме.А гнездата се определяха мисля след като излязат резултатите на 4ти юни за подаване на заявление в тях за участие на 1во класиране .Така ли е ?! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт