СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 842
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • Майничка
Може ли въпрос към математиците за една задача?
Дадени са 5 плана към мобилен оператор:
  І такса 10лв. с включени 100 мин.
 ІІ такса 13лв. с включени 150 мин.
ІІІ такса 20лв. с включени 300 мин.
ІV такса 25лв. с включени 400 мин.
 V такса 40лв. с включени 800 мин.

След изчерпване на включените минути, разговорите се таксуват по 0,32лв./мин.
Пита се по кой абонаментен план и колко минути е говорил клиент, който е платил 34лв. за един месец.

На пръв поглед очевидното решение е, че човекът е говорил 175 мин. по план І. Обаче ме гризе мисълта не би ли трябвало някак в условието да бъде споменато, че се вземат предвид само кръгли минути, за да се елиминират напълно вариантите с остатък?

# 571
  • София
Може ли въпрос към математиците за една задача?
Дадени са 5 плана към мобилен оператор:
  І такса 10лв. с включени 100 мин.
 ІІ такса 13лв. с включени 150 мин.
ІІІ такса 20лв. с включени 300 мин.
ІV такса 25лв. с включени 400 мин.
 V такса 40лв. с включени 800 мин.

След изчерпване на включените минути, разговорите се таксуват по 0,32лв./мин.
Пита се по кой абонаментен план и колко минути е говорил клиент, който е платил 34лв. за един месец.

На пръв поглед очевидното решение е, че човекът е говорил 175 мин. по план І. Обаче ме гризе мисълта не би ли трябвало някак в условието да бъде споменато, че се вземат предвид само кръгли минути, за да се елиминират напълно вариантите с остатък?

Гаргамела, тъкмо по темата решаване на задачи ще се включа.. hahaha
Нали назад  се коментираше вариантът да има отделна тема за решаване на задачи по математика, за да се избегне разводняването на темите по класове. И тази тема вече е  налична.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=717093.0#new  Hug

# 572
Мери - чери, да ти е живо и здраво бебочето! Да порасне голям юнак!

Една интересна задачка, с молба за помощ:

В триъгълник АВС, а:в:с = 3:4:5 и периметъра на триъгълника = 24 см. Ъглополовящите АL1 и AL2 се пресичат в т. О. Разстоянието от т. О до ВС е 2см. Лицето на триъгълник АОС в квадратни см. е?

Ние стигаме до това, че страните са съответно 6, 8 и 10 см. и ъгъл АСВ=60 градуса. И там зацикляме......Госпожата в училище им я е дала за подготовка за класната по математика в понеделник. Има явно нещо много дребно, което убягва на детето и на мен.

Благодаря предварително!

# 573
Дами, преди малко реших с една седмокласничка пробния по мат от СМГ:) Колегите не си поплюват. Според мен е доста тежък (визирам 2 модул).

Ганис, моля те, ако имаш възможност да пуснеш отговорите от пробния/ако е този от 21 април/.

mamabama, пожелавам успех на щерка ти, дано да се похвалиш на 15-ти. Hug
Честита рожба, mary cherry!  bouquet

На пробния по БЕЛ в Регалия младежът има  88т - 5.64.

# 574
  • София
Мамабама, Гаргамела, позволих си да цитирам задачите ви в математическата тема. Там пуснах и решенията им. Идеята за тази тема, дадена от модератор, е да се събере на едно място решаването на задачи  Hug Някак по-прегледно ще е, а и нежелаещите да се обременяват с  четенето на математически постове, ще си починат от нас... hahaha Joy

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 17:51 от пенсионирана русалка

# 575
  • Майничка
Русалке, благодаря ти, не се сетих да потърся темата за задачите! Hug

# 576
Мери - чери, да ти е живо и здраво бебочето! Да порасне голям юнак!

mammaЧестито Мери чери!   bouquet

# 577
  • 1st floor
mary cherry, честита рожба!!! Жив и здрав да е младежа, и само хубави емоции да ви носи!!!   bouquet Емоциите у вашето семейство са наистина двойни в момента!!!  Laughing

Ние днес очакваме последната оценка от ПИ по БЕЛ в Софроний. Дано е по-добра от тази по математика... Rolling Eyes
Вчера за първи път сънувах изпитите  Mr. Green . Оценката по БЕЛ беше потресуЮщо ниска... #Crazy Дано си остане само сън... Laughing

# 578
  • Варна
Честита рожба и от мен! Много здраве му желая и много да ви радва!
Деска и ние сме на ПИ в МГ днес! Успех на младежа!

# 579
  • Варна
Mamabama, според мен се използва правилото,че всяка точка от ъглополовящата на даден ъгъл лежи на равни разстояния от раменете на ъгъла и така се използва за височина. И получавам лицето = на 10см2
Ъгли не ви трябват.

# 580
  • Варна
Деска и ние сме на ПИ в МГ днес! Успех на младежа!

Мерси!Успех и на твоя младеж! Simple Smile

# 581
  • София
merry cherry да ти е честито синчето, да порасне гооооооолям и силен мъж,а сега да има дълъг и спокоен сън  Hug

След Великден съботата са ни двата последни ПИ в един ден и БЕЛ и МАТ   #Crazy на мен вече много ми се иска всичко да е минало и да си починем.
Момичета искам да попитам по-опитните майки можем ли да си позволим да направим едно моренце  от 19 до 25 юни ще изпуснем ли нещо. АЗ прегледах сроковете и оставих 2 дни за документите /за всеки случай/ и мисля, че друго в този период няма освен чакане . Много имаме нужда да се измъкнем - с тези изпити не сме излизали от Сф от септември  Sad
Деска, Ина пуснете после ПИ Моля 

# 582
  • Варна
Подаване на заявления 17-21.06. Ако успеете на 17 и 18 да го подадете, би трябвало всичко да е наред. Резултатите от първо класиране излизат на 26.06, а записването започва на 27.06 и приключва на 01.07.

Честит празник на всички! Желая ви прекрасен ден!
За именниците много здраве!

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 10:11 от ina_19761

# 583
  • София
Заявленията, в които се вписват желанията за училищата, откъде се взимат? Подават ли се някакви документи за участие в матурата или първият документ, който се подава е заявлението с желанията за училищата?

# 584
  • София
Заявленията, в които се вписват желанията за училищата, откъде се взимат? Подават ли се някакви документи за участие в матурата или първият документ, който се подава е заявлението с желанията за училищата?
За участие не. На децата ще се раздадат служебни бележки с името и номера на стаята, в която ще държат изпитите и която трябва да носят в дните на изпити. Също така трябва да носят ученическа карта или бележник, за да се установи самоличността им, защото квесторите са външни. Когато излязат резултатите, ще им дадат служебна бележка с оценките. С нея отивате в училището- гнездо и попълвате заявлението със желанията. Ако има деца, които ще кандидатстват за ПГ, задължително трябва да имат медицинско, на което да пише цветоусещане- нормално. По-миналата година, когато дъщеря ми кандидатстваше, си спомням, че теглихме бланката със заявления от сайта на МОН.

Общи условия

Активация на акаунт