"Ревността е въпрос на самочувствие"

• 13 119
  • 174
  •   1
Отговори
# 15
Да, наистина с повод вече не би трябвало да се нарича ревност, но кой както му е удобно го определя.

# 16
  • BG
Какво мислите за това изказване, че ревнуващите са с ниско самочувствие? Пречи ли ревността или може и да помага (кога)?

Абсолютно правилно е според мен, без да съм чела нито едно мнение по-нататък.
Точно така го чувствам. Започна ли да ревнувам, значи самочувствието ми си отива.
Помага само с превантивна цел, когато половинката те възприема вече като даденост
и е редно да и се припомни, че и други кученца с кеф биха поблизали кокалчето!

# 17
  • София, под Карлсон
Ревността е като лекарството:в зависимост от дозата може да е отрова или мехлем.
Peace Съгласна съм. В мнооооого малки дози и понякога е полезна, но прекалиш ли с нея е (само)убийствено  Naughty
Аз лично съм на принципа, че ако обичаш някого трябва да му дадеш свобода, може би защото аз самата много държа на личното си пространство. А и другия важен принцип, който следвам е "да не се дебнем, че ще се хванем". Слава Богу понаучих от живота туй- онуй в тази посока и рядко ми се случва да ревнувам, щастливка съм и с мъж, с който имаме сходни разбирания в тази посока, защото иначе не бих го понесла...  smile3513

# 18
С мой приятел психолог сме говорили по темата, та според него много често ревността е израз на подсъзнателен страх от изоставяне, който често се корени в деството.
Аз, вярвам, че е и въпрос на темперамент, а не само на ниско самочувствие - това последното не ми се струва общовалидно.

# 19
- И на това е въпрос, само че самочуствието е в главата, не в кантара.
- Личната история също е фактор: ако преди са те лъгали или изоставяли, сигурно ставаш по-несигурен в себе си.
- Качеството на връзката не може да не е от значение- например, ако си с някой, който не комуникира добре, не показва обич и т.н., или от друга страна, ако ти самият имаш такъв стил на привързаност, без стабилност и ти трябва непрекъснато внимание и успокоение.

# 20
  • София
няма кой знае колко общо със самочувствието. Дори на най-неревнивия може да му прищрака, ако се съберат достатъчно малки поводи или един голям. Колкото и да се върти клишето, че партньорът не е собственост, то едва ли има човек, който да не изпитва някаква ревност във вида чувство за собственост над партньора. Особено ако смята, че е вложил твърде много, за да го изгуби. Доста от най-ревнивите хора са с доста добро самочувствие.

# 21
Въпрос е и на културни особености, има нации доста по- ревниви от нас, както и доста по- неревниви от нас. А ревнуващите нации не са без самочувствие.

# 22
От примерите около мен съм си направила извод ,че силно ревнува /без повод/ този, който няма доверие в себе си и от там на половинката си .Но когато има повод мисля ,че няма човек който да остане равнодушен .

# 23
Въпрос на самочувствие във връзката, по-скоро.

# 24
  • София
Зависи от това дали имаш повод или ревнуваш по принцип. Sunglasses

То ако има повод, вече е късно да ревнуваш  Mr. Green Mr. Green

# 25
Не, не мисля, че е въпрос на самочувствие..
По-скоро страх от загуба, дори и на контрол дори..+ емоционална нестабилност и доза комплекс..

# 26
Има и друг аспект - ако любимият изглежда така, че друга жена надали би го погледнала без да избухне в смях, вероятността да сте ревниви драстично намалява. Пък вие си му викайте и "самочувствие", щом ви устройва  Simple Smile

# 27
  • София
Мчи, ако е толкова зле, и аз няма да го погледна!

# 28
Абе хора всякакви, съпрузи всякакви.

# 29
Дона, те и онези "прасета" с ланците уж никой не ги гледа..ама извън дома им знайш ква борба е ..Wink)

Общи условия

Активация на акаунт