"Ревността е въпрос на самочувствие"

• 13 092
  • 174
  •   1
Отговори
Какво мислите за това изказване, че ревнуващите са с ниско самочувствие? Пречи ли ревността или може и да помага (кога)?

# 1
Ревността е като лекарството:в зависимост от дозата може да е отрова или мехлем.

# 2
Разкажи от опит. Интересно е да видя какво мислят други и с какво са се сблъсквали. Има защо да питам, но е дълго за обяснение и ще изчакам, за да не влияя на темата.

# 3
  • София
Не точно на самочувствие, по-скоро на темперамент и житейски опит. Аз като по-млада бях по-склонна да хабя енергия в такива терзания. С годините, като ти се случат една камара по-тежки неща от това мъжа ти да за гледа комшийката, започваш да се щадиш повече и не придаваш важност на незначителните нещица Simple Smile Ставаш по-темерут Mr. Green Но пък от друга страна, с житейския опит и самочувствието става друго, така че да, в известен смисъл и това е вярно.

# 4
Сега отивам на работа и ще пиша утре,но примерите дето имам са все от познати и може да стане като клюка.

# 5
  • Варна
Естествено, че е въпрос на самочувствие. Ако си глиган в анцуг е много по-вероятно тя да е част от теб.

# 6
Зависи от това дали имаш повод или ревнуваш по принцип. Sunglasses

# 7
  • There I was on a July morning
Мисля, че освен самочувствието и житейският опит, има значение и отношението на партньора към собствената половинка. Ако той/тя чувства, че е единствен/а и обичан/а, не би изпитвал/а подобни чувства.

# 8
Т.е. моето самочувствие надминава дори и нарцистичната патология?

# 9
Какво мислите за това изказване, че ревнуващите са с ниско самочувствие?
Мисля, че е вярно.

# 10
Сега като се замислям аз винаги съм ревнувала бившия ми от жени, които в никакъв случай не са били с по добър външен вид от мен. Според мен си е до човека било той със самочувствие или не. А и другото може да си най - голямата красавица или съответно най - големия красавец, но ако половинката ти ти дава поводи за съмнения и ревност е нормално да изревнуваш.

# 11
Един познат все се оплаква(ше) колко много ревнива е жена му. Ама ужасно ревнива била, не било нормално това нещо!  Shocked  А то винаги беше с основание и повод. Дали е въпрос на самочувствие?!  Laughing

# 12
  • Vienna
Ако не е предизвикана от определени действиа на партньора в тази насока, определено е резултат от ниско само4увствие!

# 13
Или на базата на горчив опит от преди това .

# 14
  • София
Е, аз под ревност разбирам точно това, на което ви му казвате "без повод". С повод вече не е ревност, ами си е съвсем основателен повод за  bambam

Общи условия

Активация на акаунт