В момента чета ... 18

• 37 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 195

атрактивна корица, може ли да споделиш мнение като я изчетеш? Praynig

# 196
Много съм доволна! Заредих се за празниците с книги от библиотеката. Взех "Събирането" на Ан Енрайт и съм доста любопитна предвид отзивите ви.

За мен "Събирането" е сред двете най-хубави книги, които съм прочела тази година. Изключително много ми хареса и ме развълнува. Подчертавах си, докато я четях, което не ми се случва никога. Свет, обаче ѝ е дала 3 звезди в goodreads-а, а пък на Елинка май ѝ се струва странна.
Много се надявам да ти допадне!Моята оценка е твърдо пет звездна  Mr. Green

Тази книга специално беше поне за 3 ½ за мен, много често половинките ми липсват в goodreads. На доста книги съм дала 3 или 4 поради невъзможност за ½. Освен това мисля, че не четох "Събирането" по най-внимателния начин, който мога, а малко забързано. Определено обаче е „истинска“. На моменти само ми доскучаваше.

Изобщо при даване на звезди често умувам – сравнявам няколко книги на един автор, за да определя, сравнявам и с други автори и безспорни носители на 4 и 5 звезди. Понякога пък в последствие си гледам звездите и се чудя защо не съм дала повече или по-малко. Не са много обективни винаги дори и личните ми оценки – някакъв си тесен диапазон от 1 до 5, а и след време понякога гледам по друг начин на нещата...  Simple Smile

# 197
Наистина труден избор, но започнах Трифидите. Не познавам автора, никога не съм го чела и заради това се реших. Пък и се чувствам много боса във фантастиката, ще ми се да опозная жанра по-добре.
А продължението сполучливо ли е? Виждам, че е от друг автор.

И аз не се прехласвам по фантастиката , но има няколко книги от жанра, които съм чела  с голям интерес.  "Денят на трифидите" е една от тях. Дълго време я издирвах по антикварните сергии и бях много щастлива като я открих.
  А на Удхаус препоръчвам единствено "Стрихнин в супата" . Това е първата негова книга, която прочетох и съм се смяла с нея много и от сърце. След това никоя от неговите книги не можа да ме разсмее . Много уважавам хумористичния жанр, но не са много добрите хумористи. То е и по-трудно да разсмееш читателя , отколкото да го разплачеш, а и се смеем на различни неща.

# 198
  • София
Довърших "Гробницата" на Кейт Мос - като цяло ми хареса, мога да поставя оценка 6/10.
Според мен беше необходимо малко повече напрежение в книгата, но... и така е хубава.
Малко ме издразни факта, че имаше много неща на френски, които трябваше постоянно да издирвам сред "звездичките" и веднъж преведени повече не се превеждаха, т.е. разчитаха на моята памет. Което за човек, който не говори и чети френски си беше трудно.

Започвам "И опрости нам греховете" - много препоръчвана. Надявам се и на мен да ми хареса.

Книгите, които чета между другото, като пуканки, няма смисъл да ги споменавам - запълват ми разни 5-минутки.

Видях в предната тема беше споменат Пат Конрой - на мен този автор много ми харесва - препоръчвам "На юг от Брод стрий", "Блус в лятна нощ"("Принцът на приливите" не смея да я започна, гледала съм филма).

# 199
На мен явно ми е харесала книгата, защото погледнах сега оценката, която съм й дала през лятото - 8/10. Но не я помня вече много-много. Позабравям ги някои книги. Освобождавам място в главата си за нови впечатления. А и като са такива тънки, гълтам ги като дъвки,а то така се забравя какво съм чела 5-6 книги напред.  Laughing

Прочетох я, Нелка и няма да я забравя. Тънките книги се пишат най-трудно и се помнят най-дълго! Щом една книга ме спре насред редовете, за да се замисля, значи е имало защо. Обичам такива книги! Ето какво споделих в Гудса за "Лек за камъни" - Книжица, събрала в себе си целия живот. За пореден път се убедих какво могат мечтите?! Една стъпка, за да се превърнеш в дивак, скубещ косите и режещ вените си, и също толкова - една стъпка, за да се върнеш назад към човешкия си образ. Изключително трогваща сърцето любов, макар и ... в мечтите. Ех, тия баби и дядовци ... Същите като нас!

# 200
  • София
"Денят на трифидите" е страхотна книга, но продължението не ми хареса (то е от друг автор, нормално), но не ми харесаха и "Какавидите", която е от същия автор, което вече е объркващо.  Mr. Green

Аз така бях разочарована от друга негова (на Джон Уиндъм) - "Кукувиците от Мидуич"  Laughing
Явно всеки автор си има по-силни и по-слаби книги, нормално е  Simple Smile

# 201
  • Варна
И Какавидите и Трифидите ми харесаха, но пък Чоки ми се видя детинска - логично заради филма.  Simple Smile
Може би и заради момента на прочит да е.

# 202
  • София
Прочетох "Господин Ибрахим и цветята на Корана"  Heart Eyes
Една прекрасна малка книжка, носеща ГОЛЯМО послание!!! Прекрасна!!!  Heart Eyes Много ми хареса!  Hug
Специално благодаря и тук на Нели, която ми я изпрати за прочит  Hug
Бях писала преди за филма... Първо него бях гледала и сега, след като прочетох и книгата, ви го препоръчвам отново! Мисля, че няма да останете разочаровани  Grinning
През цялото време докато четях книгата, пред очите ми беше Омар Шариф като Ибрахим  Simple Smile

Сега продължавам с "Оскар и розовата дама"  Hug

# 203
  • Benelux / Varna
Питах в темата за ел.книги, но да попитам и тук:
Видях, че днес са качили в читанката " Гости от  другия свят" на Екатерина Томова, обаче е във формат : djvu - само. Можете ли да ми обясните какъв е тоя формат и мога ли да го чета на четеца, засега съм сваляла само в epub формат.

Понеже не можах да си купя " Забравените от небето" на същата авторка, беше се изчерпала като тираж на всякъде, ми се иска да се запозная с нея с тази книжка поне.

# 204
Питах в темата за ел.книги, но да попитам и тук:
Видях, че днес са качили в читанката " Гости от  другия свят" на Екатерина Томова, обаче е във формат : djvu - само. Можете ли да ми обясните какъв е тоя формат и мога ли да го чета на четеца, засега съм сваляла само в epub формат.

Като pdf формат е. Намери някой конвертор, безплатен в нетя.

# 205
# 206
# 207
Оф, всеки път като видя някой да чете Чък, се питам дали някога ще видим на български "Haunted"... Дано!

# 208
Преди два дни от библиотеката взех „Деветият живот на Луи Дракс“ на Лиз Йенсен. И горещо ви я препоръчвам. Историята се развива около странното 9-годишно момче Луи, което за краткия си живот е бил на осем пъти /по един всяка година/ на косъм от смъртта, а празнувайки рождения си ден умира, но учудващо се съживява и деветият му живот се преплита по интересен начин с този на лекуващия го лекар....

# 209
  • София, България
Преди два дни от библиотеката взех „Деветият живот на Луи Дракс“ на Лиз Йенсен. И горещо ви я препоръчвам. Историята се развива около странното 9-годишно момче Луи, което за краткия си живот е бил на осем пъти /по един всяка година/ на косъм от смъртта, а празнувайки рождения си ден умира, но учудващо се съживява и деветият му живот се преплита по интересен начин с този на лекуващия го лекар....

Чела съм я, даже я имам. Наистина е много хубава книга! Бях я забравила, има дори неочаквани развръзки накрая, което поне мен ме изненада за такъв тип книга.

Общи условия

Активация на акаунт