В момента чета ... 18

• 37 494
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Лилянa, на мен лично "Селцето" ми хареса в пъти повече от така прехваления "Проход" на Дж.Кронин  Simple Smile
Нямаше го това така характерно "зацикляне" в сюжета, което ми прави напоследък впечатление в новите книги - в смисъл, книгата започва с интригуващо и силно начало, което постепенно губи потенциала си, към средата започва едно циклене в интригата, което се разпростира на N-броя страници, и накрая - такъв един никакъв финал, че човек се пита защо е чел книгата изобщо.  Rolling Eyes
Тази схема я забелязвам като "модна" тенденция напоследък ... Забелязах я и в "Проходът" (там "цикленето" беше на има-няма 300-400 страници  Laughing), и в "Един ден, ужасни неща", и в "И опрости нам греховете"... За тези книги се сещам на прима виста...
На вас правило ли ви е впечатление подобно нещо?  newsm78

# 316
  • София
И на мен същото нещо ми прави впечатление напоследък. Но с няколко приятелки сме коментирали, че четем доста и трудно вече можем да бъдем изненадани  Mr. Green.

Аз снощи приключих "Снежното цвете и тайното ветрило". Книгата ми хареса много! Само бях чувала за тази традиция в Китай. Изобщо не бях чела нищо за бита и живота на хората. Много съм доволна. Даже сякаш ми хареса повече от "Мемоарите на една гейша", или пък просто впечатленията ми са по-пресни.
mijjjka, специални благодарности, че ми препоръча и предостави книгата  Hug.

Имам четири мои нови книги на хартия, които не съм чела. Вярно, че две от тях са от някаква поредица на сп. Журнал (взех ги от акцията с връщането на пластмаса) и нещо не ме привличат, но другите две съм избирала лично, а пък и те не ми се четат  ooooh!.

# 317
  • на североизток от Рая
 Това за `зациклянето`, както и на mijjjka, направи впечатление и на мен. И то още миналата година. Отначало мислех, че чета изморена и затова не намирам смислен завършек на книгите. Но след като ми се случи доста пъти, сериозно се замислих дали проблемът е в мен. Установих, че финалите са `никакви` в по-новите книги. В т.нар. класики, това го няма.

Иска ми се да чета книги, които имат силно послание. И колко ще е хубаво да мога да ги разпознавам преди да започна да ги чета. Защото не искам да чета просто ей така, за идеята. Във всяка книга търся скрит и не толкова скрит смисъл. Понякога с години помня цитати от книги, които са ме докоснали и впечатлили.

Вече завърших "Бараж срещу Пасифика". И ето че открих още един автор, който не е мой тип - Маргьорит Дюрас.
Скрит текст:
6/10

Всичко беше толкова тъмно и потискащо. И тази крещяща майка така ме товареше.
 Ето това казва svet65  в Гудрийдс.
Скрит текст:
"Стигнах до крайност: „Тези хора тъпи ли са?!” Много по-тежки книги съм чела, но сега ми беше безмълвно пусто... Безизходица, безпомощност и най-вече думата от любимия ми разказ на Селинджър – „омерзение”... След края исках да се изчистя, да се изкъпя..."
Позволявам си да я цитирам, защото напълно отговаря на моето усещане след прочита на книгата.
svet65 , дано не се обидиш, че ползвам твои думи. Но много ми допаднаха.  Hug

# 318
В момента чета Брачна авантюра Анри Ардел,но почти съм я приключила.Имах големи очаквания защото съм привърженик на поредицата 31 Вечни забравени любовни романа, но за съжаление съм малко разочерована.Замисълът е добър, но е малко скучно представен- случката тече малко по-бавно от налагащото се(поне според мен).Препоръчайте ми нещо в този дух което да ме грабне и разтърси. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 319
В момента чета Брачна авантюра Анри Ардел,но почти съм я приключила.Имах големи очаквания защото съм привърженик на поредицата 31 Вечни забравени любовни романа, но за съжаление съм малко разочерована.Замисълът е добър, но е малко скучно представен- случката тече малко по-бавно от налагащото се(поне според мен).Препоръчайте ми нещо в този дух което да ме грабне и разтърси. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз съм чела доста от книгите на Спаркс. Мисля, че биха ти харесали
Скрит текст:
"Незабравимата разходка", "Писмо в бутилка", "С дъх на канела", "Последна песен"
. Дано си харесаш някоя  Wink Сподели после какво си решила да си вземеш Peace

# 320
  • на североизток от Рая
 Аз чета "Пясъчният замък" - Айрис Мърдок.

Интересно започна, не знам дали ми напомня на "Гордост и предразсъдъци" по атмосферата или пък се заблуждавам. Иначе очаквам да има динамика и авантюра някаква. Самата авторка е била авантюристка по отношение на мъжете, че май това пренася и в романите си.

Ще споделя като я прочета.  Peace

# 321

Скрит текст:
"Незабравимата разходка", "Писмо в бутилка", "С дъх на канела", "Последна песен"
. Дано си харесаш някоя  Wink Сподели после какво си решила да си вземеш Peace
Може ли линк към някоя- всички звучат интригуващо Stuck Out Tongue Simple Smile

# 322

Скрит текст:
. Дано си харесаш някоя  Wink Сподели после какво си решила да си вземеш Peace
Може ли линк към някоя- всички звучат интригуващо Stuck Out Tongue Simple Smile
Разбира се  Peace
"Незабравима разходка"  "Писмо в бутилка" "Последна песен" "Любовна история"

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 21:29 от Sparks

# 323
Вече завърших "Бараж срещу Пасифика". И ето че открих още един автор, който не е мой тип - Маргьорит Дюрас.
neli mar4, ако не си "отписала" окончателно Дюрас, опитай "Любовникът" някога, може да останеш с подобни чувства, но все пак според мен си струва. Simple Smile

Започнах

# 324
neli mar4, ако не си "отписала" окончателно Дюрас, опитай "Любовникът" някога, може да останеш с подобни чувства, но все пак според мен си струва. Simple Smile

Започнах

Свет, сподели мнение после  Peace

# 325
  • Сред лисици
Прочетох "Пътят" на Кормак Маккарти, докато безметежно се подрусвах във влака Бургас - София  Mr. Green.
Много, много хубава книга.
Гледах филма преди около половин година и това ми спести донякъде вцепеняването и смразяващата безнадежност които ме бяха обхванали при първото ми потапяне в историята на безименните баща и син. Сега дообогатих впечатленията си с нови детайли. Този разрушен свят, който описва Маккарти, изглежда толкова реален, толкова ужасяващо възможен - сякаш надничаш в собственото си бъдеще. И най-много се страхувах, че краят на книгата ще е по-различен от този на филма, по-мрачен и отчайващ. Но слава Богу, не познах.

# 326

Започнах

И аз не можах да харесам М.Дюрас. А "Любовникът" дори не можах да прочета до края...
Започнах "Септември" на Розамунде Пилхер.

# 327
Sparks Благодаря ти Simple Smile Започвам "Незабравима разходка "Simple Smile

# 328
Sparks Благодаря ти Simple Smile Започвам "Незабравима разходка "Simple Smile
mary_inf, радвам се, че съм ти помогнала  Hug
Скрит текст:
като я прочетеш кажи какво ти е мнението

# 329
  • Варна
Възползвах се от почивните дни и изгълтах предиобяд "Стръв" на Х.К.Сомоса.

Изключително завладяващ автор. Влиянието на Борхес е осезаемо, а психиатричната му практика му помага да създаде необикновени герои.
Веднага след "Стръв" започнах "Ключът към бездната"

Общи условия

Активация на акаунт