В момента чета ... 18

• 37 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Под давление на Неда, започнах

Бих добавила ... от всяка страница лъха спокойствие и утеха!

# 361
  • София
От известно време насам не мога да попадна на книга , която да ми е интересна. Имам голямо желание да чета, но все не ми се получава , сякаш насила работата...Еди са ми скучни , предвидими ..и автори и стилове смених и нищо не може да ме заинтригува. Сега, на дневен ред са ми  две книжки на Ф. Грегъри, с големи очаквания съм към тях , пък да видим  Rolling Eyes
Иначе вчера започнах "Като гореща вода за шоколад", лесно и бързо се чете, но не е нещо особено.

Дано едната да е Другата Болейн  Heart Eyes и си мисля, че много ще ти хареса.

За Гореща вода за шоколад имам същото мнение - нищо особено не ми беше, да не кажа, че и леко досадна и много сладникава ми дойде.

# 362
  • София
Започнах "Повелителка на реките" на Филипа Грегъри.

Чака ред при мен  Wink
Може би ще ми е следващата  Flutter
Сподели, моля, впечатления като напреднеш  Hug

аз още съм на Другата Болейн, но просто защото не ми остава много време за четене тези дни.

Това ми е първата книга, която чета с автор - Филипа Грегъри, за сега е увлекателна, бързо се чете (за съжаление сега по празниците не ми остана много време да й обърна внимание  Embarassed).
А на мен следващата мисля да ми е за Болейн.

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 12:02 от Jujka

# 363
Започнах "Колекцията" от Мери Хигинс Кларк. Много обичам да чета нейни книги. Напомня ми на Агата Кристи в съвременен вариант.  Hug

По празниците успях да завърша "Да дойдеш на света" и искам да благодаря на всички, които ме насочихте към нея. Страхотна, истинска, но много тежка и тъжна. В деня, след като я завърших, не ми се започваше нищо ново. Исках поне ден за размисъл.

# 364
Чета "Врагът" на Е. Карер, след като я прочета ще потърся и филма

# 365
  • Велико Търново
Харесва ли ти, прочетох я преди 10 дена някъде и все още съм объркана от тази книга. Не мисля, че успях да я разбера напълно.

# 366
Приключих "Моята измислена страна" на Исабел Алиенде.
Реших, че така както описва чилийците, доста напомнят за нас като психика.
Но като цяло ми беше доста скучна книжката. Може би така се случи, че съм чела повече нейни биографични книги, отколкото други и вече ми се виждат малко досадни някои разкази за живота и, особено политическата част. Други куриозни истории, пък вече са ми познати от "Паула" и така. Не можах да я оценя нещо.

Сега започвам тази:

# 367
  • Варна
Джон Фаулз ми е любимец - добър избор, buttinsky.

Започнах "Любов" на Шафак.

# 368
  • София
Христос Воскресе, момичета!  Hug

През почивните дни имахме интензивна програма, емоционална и не четох книги.

Но от снощи подхванах "Забравената градина" (на английски, в оригинал, а и понеже се оказва е по-евтино, отколкото на български... Между другото не за първи път констатирам това... Вашите наблюдения?).  Grinning Вярвам, че ще ми хареса! Имам положителни очаквания.

Свет, прочетох ти отзивите за Харуки Мураками, а и цитатите... Не знам, ама толкова по-различно ми звучи на български... направо неразпознаваемо... Май ще продължа все на английски да си го чета.  Grinning

# 369
  • Вила Великула

интересни ще ми бъдат отзивите ти за Любов на Шафак-аз със голям ентусиазъм си купих три книги от Елиф Шафак и започнах първо да чета Любов и нещо не успява да ме грабне както очаквах-за другите две - Чести и Копелето от Истанбул-ще споделя по-нататък.

# 370
  • Варна
"Любов" не успях да дочета. Много досадно сантиментално четиво. Една от историите е излишна.

# 371
"Оскар и розовата дама" Heart Eyes Party

# 372
Някой чел ли е . Моля за мнение!  Hug

# 373
Харесва ли ти, прочетох я преди 10 дена някъде и все още съм объркана от тази книга. Не мисля, че успях да я разбера напълно.
Интересно ми беше да чета, но и аз съм объркана. Уж е по действителен случай, но често се питах възможно ли е?
denim123, повечето мнения, които съм чувала за тази книга са положителни. Но лично на мен не ми допадна и не я дочетох

# 374

интересни ще ми бъдат отзивите ти за Любов на Шафак-аз със голям ентусиазъм си купих три книги от Елиф Шафак и започнах първо да чета Любов и нещо не успява да ме грабне както очаквах-за другите две - Чести и Копелето от Истанбул-ще споделя по-нататък.
Ами започнала си с неправилната книга. Аз не, че не я дочетох, но сякаш ми бледнее на фона на другите две. Даже вече малко позабравих какво толкова се случи в нея. За сметка на това пък много ми харесаха някои мисли на суфистите. Историята за дервиша ми беше най-интересна, макар и малко да ми напомни за "Моето име е Червен" на Орхан Памук.

А "Момичето на френския лейтенант" малко ми напомня в началото на "Любовника на лейди Чатърли".

Общи условия

Активация на акаунт