В момента чета ... 18

• 37 168
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Den Haag
Чета на на Киндълчето:
Heart Eyes
и на хартия:

# 436
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз отново ще кажа, че филмът е по-добър Mr. Green Казва се по същия начин. С Кийра Найтли е.
Историята е сбъркана и нелогична. Всъщност, може би е логична, ако си източен тип. За западните хора е повече от абстрактна.
Но не разбрах за коя книга говориш.

# 437
От няколко дни – „Медея и нейните деца”; много исках да се запозная с творчеството на Улицка, но май няма да му стана фен. Вече съм минала 1/3 от романа, а почти не ме заинтригува, да не кажа никак, чета само защото чакам да стане интересно, но нещо почвам да губя надежда. Досега само „скачания” от едни на други лица и епизоди, някак набързо и безцелно, повърхностно засега, да не говорим, че забравям кой кой е (като са така „нахвърляни”, направо „изсипани” в текста всички герои дотук). Определено стилът не е „моят”, обичам по-подредени и последователни, свързани събития, поднесени не така сухо и лаконично. Изобщо липсва ми „задушевност”, лиричност и послание засега, както и интрига. С една дума: всичко, което ме привлича в книгите. Не ми е отблъскваща чак, но не ми е и привлекателна – не ми е радостно като си помисля за предстоящото й четене. Ще продължа да чета още малко, току виж съм намерила нещо ценно. Все пак повечето отзиви тук бяха добри, че и над. А може би след Уортъновия шедьовър „Последна любов” малко неща биха ми се ”усладили”…

# 438
  • Варна
Аз отново ще кажа, че филмът е по-добър Mr. Green Казва се по същия начин. С Кийра Найтли е.
Историята е сбъркана и нелогична. Всъщност, може би е логична, ако си източен тип. За западните хора е повече от абстрактна.
Но не разбрах за коя книга говориш.
"Никога не ме пускай"

# 439
  • Плевен
Освен дилемата - на хартия или на четец, стои и дилемата - старо издание ли или ново? Има много заглавия, които препоръчват съфорумки с няколко издания. Чудя се кои са по-добри? Преводачите? Например в момента на издателство Колибри има една поредица "Модерна класика", която представя такива заглавия. Също така и новата поредица на Хемингуей със снимката. Чудя се за човек, който не е чел книгата кое издание е по-добре да си купи и да прочете?

# 440
  • Варна
Винаги бих предпочела издание преди '89г. При равни други условия.

# 441

Сигурно имаш предвид това създание, то играе във филма.

# 442
  • Варна

И двете Simple Smile http://www.imdb.com/title/tt1334260/?ref_=sr_1

# 443
  • Чукарландия
Започнах:

по ваши препоръки. Надявам се, да ми хареса. Hug

# 444

И двете Simple Smile http://www.imdb.com/title/tt1334260/?ref_=sr_1

Сори, пропуснала съм я Embarassed

# 445
Най-после след януари (5 месеца и десетки прочетени книги) нещо да ме развълнува колкото „Да дойдеш на света“ на Мацантини.
"Елада Пиньо и времето" на Керана Ангелова.

Писах доста в темата Българска литература .
Скрит текст:
Ето малко от книгата и тук:

„Точно такова детство, тук и другаде, нямах. Дали не хитрувам. Дали не се опитвам сега да изживея по-правилно живота си. Възможно ли е този път да не го сгреша. Възможно ли е другите да не сгрешат моя живот. О, Господи, какво бих правила без  грешките на своя живот, усмихна се горчиво.“

„Мислех да полетя от най-високото, оти човяците могат само така да летят, надолу. Нагоре лазят, пълзят, зорят се, вкопчват се в тръни и тревички, надолу летят. Защо, мислих, чучнах колибата тук на високото, та сякой ден да слизам стръмното до водата и пак да качвам по брега? Ами, да не забравям туй нящо, за летенето надолу, дето е по-лесно от лазенето нагоре, демек. Измамно нящо е таквоз летене, така да знаеш. Виж ти, виж ти, таквози нящо е човякът, момче, дорде не познае какво нящо е времето.“

„... върху стената на кафенето сред ярките графити червенее надпис здравей, милениум, сбогом, милениум, стои си там втора година като спомен за човешката заблуда, че времето може да се подреди, да се отграничи…“

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 20:56 от svet65

# 446
  • в илюзия
BBeLLa "Закуска в Тифани" я прочетох миналата седмица на един дъх , страхотна !
 Аз днес започнах с "Монахинята" на Дени Дидро . Малко класика винаги действа добре Simple Smile

# 447
  • на североизток от Рая
svet65 , заради твоите отзиви, днес си взех от библиотеката "Елада Пиньо и времето".

Надявам се, че ще ми хареса. И нямам търпение да я започна. Обаче чета доста дебела книга сега, времето не ми стига...

# 448
  • España
Отдавна не съм се записвала в темата.
Чета "Вероника решава да умре" на Коелю по препоръка. Не знам защо се захванах с нея, чела съм и преди този автор, не ми харесва.

Взех си от библиотеката "Искрено ваш, Шурик". Отзиви за нея?

# 449
  • София, България
Отдавна не съм се записвала в темата.
Чета "Вероника решава да умре" на Коелю по препоръка. Не знам защо се захванах с нея, чела съм и преди този автор, не ми харесва.

Взех си от библиотеката "Искрено ваш, Шурик". Отзиви за нея?

За мен "Вероника решава да умре" е най-хубавата книга на Коелю, така че правилно са ти я препоръчали, той просто толкова си може.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт