В момента чета ... 18

• 37 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
mijjjka, на мен пък Франция ми е любима и твоя аватар все ме размечтава! Grinning

Не е за Италия, но пък е с италианци - "Мандолината на капитан Корели". Много ми е любима!

# 541
И аз реших да се включа във вашата темичка Simple Smile Преди седмица приключих Големите Надежди - много ми хареса. Сега започнах Великият Гетсби, искам първо книгата и после може и да изгледам филма Simple Smile
Иначе чета, че много възхвалявате На изток от рая на Стайнбек......е не ми върви тая книга....зарязах я. Почвах....четох....четох.....цъ Simple Smile Нещо не ми беше интересна.

# 542
Прочетох "Самотата на простите числа", нещо не успя да ме развълнува. Сега започвам "Inferno" на Дан Браун  Peace

# 543
Аз в момента чета "Знахар" от читанката  Simple Smile
Малко отзад-напред. Навремето четох Морал, а тя май е втората му книга след знахаря. Не знам има ли връзка между двете.

# 544
  • София, България
Момичета, отзиви за тази:

Веднага ти казвам - много трудно я прочетох, пъшках, охках, скучно ми беше и накрая като я прочетох изведнъж ми хареса.  Laughing  Същата работа при мен беше с "Тропик на рака" и "По пътя".

Ама и аз те ориентирах ...  Rolling Eyes

П.П. Като стана въпрос за Стайнбек, наскоро четох Небесни пасбища - много хубави разкази, има моменти, в които този писател буквално ме изумява с гения си на разказвач.
(Това го казах, защото имам чувството, че масово се чете и препрочита само "На изток от рая")

Последна редакция: пн, 20 май 2013, 18:39 от Мона Лиза

# 545
  • София
buttinsky , отдавна съм чела "Знахар"  и "Морал", но мисля че във втората имаше въвеждащи моменти, така че могат и самостоятелно да се четат.
"Госпожа Далауей"  не успях да дочета, но разказите и есетата от "Смъртта на еднодневката" на Улф ми хареса много.

Аз съм си приготвила тази книга с чудесно заглавие : )

# 546
  • на североизток от Рая

П.П. Като стана въпрос за Стайнбек, наскоро четох Небесни пасбища - много хубави разкази, има моменти, в които този писател буквално ме изумява с гения си на разказвач.
(Това го казах, защото имам чувството, че масово се чете и препрочита само "На изток от рая")

Аз чета всичко от Стайнбек. И отново съм взела две негови книги, но не идва ред за четене.
 Наистина разказва изумително. Има дар слово, неоспоримо е. Бил е журналист дълги години.

за утре имам един план, пък ще видим какво ще стане.  Wink

# 547
buttinsky , отдавна съм чела "Знахар"  и "Морал", но мисля че във втората имаше въвеждащи моменти, така че могат и самостоятелно да се четат.
"Госпожа Далауей"  не успях да дочета, но разказите и есетата от "Смъртта на еднодневката" на Улф ми хареса много.

Ами "Морал" почти съм я забравила за какво се разказваше, даже май не си спомням нищичко от сюжета, като се замисля. Иначе си спомням, че много философски настроени герои имаше и като момиче съм си вадила разни поучителни фрази от нея.

# 548
  • София
Аз съм си приготвила тази книга с чудесно заглавие : )

Много мила и симпатична книга, на мен ми достави истинско удоволствие! Peace

# 549
  Ървинг Стоун ме потопи в причудливия свят на Ван Гог и импресионистите.Не ми се напуска - толкова колорит, страдание и наслада има в живота , картините и в тази забележителна биография на художника.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 07:37 от Анонимен

# 550
Льосааа"Разговор в Катедралата"- грабна ме от самото начало, дано е така и оставащите 600 страници  Wink

# 551
  • София
Ами зачетох я аз вчера "Госпожа Далауей", но нещо както казвате, кофти е работата  Laughing
Чудя се да я напъвам ли, все пак не е  дебела, но пък не ми се чете нещо, което не ме привлича.
Ще попъшкам и аз над нея още малко и ще видя какво ще я правя  Laughing

# 552
  • София, България
Ами зачетох я аз вчера "Госпожа Далауей", но нещо както казвате, кофти е работата  Laughing
Чудя се да я напъвам ли, все пак не е  дебела, но пък не ми се чете нещо, което не ме привлича.
Ще попъшкам и аз над нея още малко и ще видя какво ще я правя  Laughing

Не е дебела, ще я смъчиш някак, но пък после си доволна, че си успяла.  Laughing

# 553
  • Den Haag
Аз съм на японска вълна Simple Smile

# 554
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На мен пък "Мисис Далауей" много ми харесва. Особено, когато гледах "Часовете" и я препрочетох пак.

Стайнбек - абсолютно всичко си става за четене, ама много. С изключение на "Гроздовете на гнева", която ми идва малко по-социална. Любими са ми "За мишките и хората" и "Улица "Консервна" и "Зимата на нашето недоволство".

В момента чета "Чест".  Не е нещо особено, но се чете леко и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт