В момента чета ... 18

• 37 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Aз ще споделя мнението си като я завърша, защото просто са ми странни толкова противоположни мнения...

Аз не че нещо, но малко странно ми се вижда за първи път да четете "Под игото"....  Rolling Eyes
Освен ако не сте в 8-ми клас - доколкото си спомням тогава мисля се изучаваше за първи път /или в 7-ми  /  Поправете ме ако греша...

А иначе, да, и аз не мисля, че бих я издържала сега  Mr. Green

# 661
Пети клас по мое време.  Laughing

По препоръка на библиотекарката започнах "Георграфия на блаженството" на Ерик Уайнър

# 662
Aз ще споделя мнението си като я завърша, защото просто са ми странни толкова противоположни мнения...

Аз не че нещо, но малко странно ми се вижда за първи път да четете "Под игото"....  Rolling Eyes
Освен ако не сте в 8-ми клас - доколкото си спомням тогава мисля се изучаваше за първи път /или в 7-ми  /  Поправете ме ако греша...

А иначе, да, и аз не мисля, че бих я издържала сега  Mr. Green

Всъщност съм казала, че я чета отново заради липса на оставена емоция или реален спомен от книгата. В чисто сюжетно отношение съм запозната с книгата, но съм я чела като малка и под натиск. Наскоро стана дума за книгата и се оказа, че в мен няма емоционална следа от прочита и реших, че няма да ми отнеме много време да я прочета Simple Smile

А "Под игото" се изучава за първи път в 6-ти клас и по точно главите "Радини вълнения" и "Представлението"

# 663
NеDа, проблемът е, когато пиша прекалено много по време на четенето (включително с цитати като истинска ученичка) и после се чудя как да съкращавам до едно "по-нормално" ревю (без много лични неща, които винаги пиша като чета - може би и това е смисълът на книгите - да  "изваждат" личното от всеки читател - за мен това е много ценно, но никой не е длъжен да ми слуша личните вълнения и почвам да режа... Wink ) Но днес-утре мисля да оформя впечатленията си от "Полубрат".

И аз исках да си взема "Улица Камелия", но я нямаха в момента в Сиела.
"Статичният велодипед" може да е интересна на други, но за мен има вкус по-скоро на мрачна Барселона, а не на онази  Барселона с топлия "лъчезарен" въздух.

mijjjka, в 6-ти клас се учат "Радини вълнения", но не съм карала сина ми да я чете миналото лято. Някак не ми дойде отвътре да настоявам... Но като му подарих Елин Пелин ("Разкази/Гераците")  и "Да убиеш присмехулник" онзи ден, казах, че държа на тях! Simple Smile

# 664
  • София
Дано да греша, но едва ли и сега ще остави кой знае каква "емоционална следа".

За мен това са произведения (включвам в това число "Записки по българските въстания" и т.н. ), които са толкова отживели и архаични и като език, и като интрига, и като емоция, че за един съвременен човек - освен ако няма чисто професионален интерес или някакъв сантимент към тази епоха - би било изтезание да ги чете.

(Моля, не ме замервайте с камъни сега   Wink)

# 665
  • Benelux / Varna
А някой знае ли вече кога ще е алеята на книгата във Варна, че така да си планирам отпуската, че да не го изпусна ?
Май още не се знае, обикновено след средата на юли. Ще следим за инфо. Може да си напавим варненска среща там! Simple Smile

Аз току що го мярнах, че ще е от 3 до 12 август. Абсолютно ЗА варненска срещичка , освен това обичам да си пия кафето, чая в кафенетата отсреща, какво по-хубаво да е в обстановката на  хубава компания и торбичка пълна с книжки Simple Smile

# 666
  • София
Свет, моля те не махай личните неща от ревютата! Даже и да не споделям твоето мнение за определена книга, просто изпитвам голямо удоволствие да прочета ти как си почувствала нещата.  Grinning

Касита, на мен ми хареса "География на блаженството". Дано и на теб ти хареса!  Grinning

По повод "книги, които се учат в училище", лично аз съм искрено щастлива, че не съм рускиня, французойка или англичанка, иначе какви автори само нямаше да искам да чета!  hahaha Joy hahaha (Чудя се дали пък преподавателите по литература нямат своя принос за това...? Та така... с "Под игото"...  Wink)

# 667
mijjjka, в 6-ти клас се учат "Радини вълнения", но не съм карала сина ми да я чете миналото лято. Някак не ми дойде отвътре да настоявам... Но като му подарих Елин Пелин ("Разкази/Гераците")  и "Да убиеш присмехулник" онзи ден, казах, че държа на тях! Simple Smile

Ето това е приказка вече. Simple Smile

# 668
  • на бюрото
Започнах "And the mountains echoed" Khaled Hosseini

# 669
Започнах "And the mountains echoed" Khaled Hosseini

Ауу не знаех, че има нова книга! Супер.. аз миналата година прочетох The Kite Runner и A Thousand Splendid Suns и адски много ми харерсаха и двете...
Ще чакам да споделиш впечатления Simple Smile

# 670
А някой знае ли вече кога ще е алеята на книгата във Варна, че така да си планирам отпуската, че да не го изпусна ?
Май още не се знае, обикновено след средата на юли. Ще следим за инфо. Може да си напавим варненска среща там! Simple Smile
Аз току що го мярнах, че ще е от 3 до 12 август. Абсолютно ЗА варненска срещичка , освен това обичам да си пия кафето, чая в кафенетата отсреща, какво по-хубаво да е в обстановката на  хубава компания и торбичка пълна с книжки Simple Smile
Още един глас 'за'. Миналата година много ме беше яд, че я изтървах само за 2 дена, но сега планирам близо 3мес престой и от сега се каня на алеята. Естествено, ако се комбинира с кафе с готина компания наблизо ще стане супер  Heart Eyes
Аз почти приключих с 'Inferno', за трилър на Дан Браун е добра. За ненормалната реклама, която обаче направиха си е направо безпочвено прехвалена  Peace

# 671
Аз реших, че е редно да препрочета "Под игото" Simple Smile

Ужасяващо тъпа книга.
И потресаващо "остър" коментар...  Tired
Аварааме, що не вземеш да намалиш малко тия чаршафи, човече? Или много държиш името на издателството да се набива на очи?

Аз чета една книга за хер Гитлер  Laughing Развенчаване на митове за скромната му особа, като се започне от това дали наистина е имал еврейска жилка и се стигне до стратегическите му умения. Доста обективно звучат теориите на Александър Клинге. Чак да ти стане симпатичен този "мил" човечец, Адолф  Mr. Green

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 22:30 от Анонимен

# 672
мαрия, на "Алея на книгата" има и доста представяния на книги - може да си изберем нещо! Simple Smile

NeDa, благодаря за препоръката за "Полубрат" ! Simple Smile

Завърших „Статичният велосипед“ , но нямаше „химия“ между нас. Може би пък това са съвременните разкази? Но от всички 20 сигурно ще помня само 2-3. Някои горчиви любовни теми се повтаряха под различна форма. Струва ми се, че авторът е бил наранен от нещо/някой, някак меланхолично е усещането, макар че писането е експресивно. Не ми беше особено интересно, защото явно това са истории и преживявания, които са значими за автора, но за мен са сравнително чужди, поне изразени по този начин. Точно по същия начин си представям как аз споделям нещо важно за мен тук или където и да е, но това няма особено значение за другите… Дистанцирана бях, но може и да не съм искала да вникна достатъчно (включително не разбрах името на сборника – такъв разказ нямаше, може би е само символика, пасва на настроението на разказите). В предната книга писах за „тъжна радост“. Стилът в тази книга ми миришеше на „тъжен хумор“.

# 673
  • София
svet, радвам се, че ти допадна "Полубрат"  Hug
Аз сега ( може би тематично по повод 1 юни : ), си чета разни детски книжки ...

# 674
  • USA, Steak State

Ето това е приказка вече. Simple Smile

Присъединявам се и както уважавам личното мнение на Авраам към произведението, така съм съгласна и с мнението на mijjjka. Но.. запазвам едно дълбоко уважение към автора-класик. Темата на произведението все още пари под лъжичката на много хора и е напълно нормално да има такива реакции към толкова прями мнения за нея.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт