Бебешката количка - цяла наука за второ висше №22

• 53 748
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря на всички за мненията за Бритакса, ще я потърся и наживо и обезателно ще питам сваля ли се тапицерията Hug Невдигащата поставка за крачета видимо е минус, но доста колички са така, особено летните - та се чудя колко всъщност е от значение този минус и дали не се компенсира от другите качества на количката newsm78

Иначе в сайта на вносителя пише, че във варианта с кош за новородено е включен дъждобран; за борда и аз се чудя дали го има - не се предлага отделно, но и не е описан в комплекта. От друга страна докупуването спокойно може да става на етапи - примерно в първите 6 месеца не виждам как ще ми потрябва каквото и да е допълнително за седалката, а чувалче за крачета сигурно ще ни е нужно чак следващата есен. Може и да бъркам, разбира се, но ми се струва добре, че така се разсрочва разхода.

# 496
  • София
Пух - миналогодишната количка е без борд, тазгодишната с борд комплект. Тапицерията се маха и това може да го видиш съвсем ясно на клиповете в you tube как закрепят кошовете на адапторите без тапицерия. За  подложката за крачетата, ако детето лежи в пълно легнало и краката висят сгнати не е мн гот, но пък в някакъв полуседеж става и не е драма, но като цяло по-добре да има като опция да има степени.
Ако ще я ползваш с кош за новородено,  наистина няма какво да ти потрябва чак толкова първите месеци, после с основния кош за първо време дъждобран... пък дали ще ти трябва покривало или  чувал втората зима е доста под въпрос според мен...моят е роден ноември месец и  втората му зима си караше с космонафт и поларено одеало, въпреки, че имах покривало към едната количка. Чувал никога не ми е трябвал...

# 497
  • София
Тази как ви се струва http://www.bebo.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=81 … p;products_id=710, гледам е намалена, а си има всичко в комплекта?
Много маневрена количка, спокойно се бута с една ръка. Единствено не ми харесва, че е доста ниска за триколка, особено със зимния кош; някакси съм свикнала триколките да са по-високи - не дръжката, а самата седалка, за да е на по-високо бебето.

# 498
Цитат
Много маневрена количка, спокойно се бута с една ръка. Единствено не ми харесва, че е доста ниска за триколка, особено със зимния кош; някакси съм свикнала триколките да са по-високи - не дръжката, а самата седалка, за да е на по-високо бебето.

Благодаря ти, още разглеждам и други, но тази ми харесва определено.  Peace
Дано да не й свърши промоцията, докато се реша Simple Smile

# 499
Angel_Dust, много ти благодаря  bouquet

# 500
Мен не ме притеснява, че се купува отделно чувалче, чанта и др. аксесоари на mamas & papas- sola.
Но тъй като бебето ще е есенно, се притеснявам, да не му е студено или друго. Дали е подходяща за новородено, тъй като мисля да не купувам бебешкия кош.
Mirama , ти коя количка на mamas & papas имаш? Urbo ли ?

# 501
Здравейте, искам да попитам, някой знае ли летния кош на Jane Slalom Pro дали има напълно легнало положение и дали е подходящ за новородено? Благодаря предварително   bouquet 

# 502

Mirama , ти коя количка на mamas & papas имаш? Urbo ли ?

Не, с Pliko Pramette Linear съм, лимитирана серия е, но я има тук-там по английските сайтове.
Всъщност това е Пег Перего Плико, на половината части на количката си ми пише Пег Перего. ) Просто са я правили за бранда Мамас и Папас. )
Както и останалите им колички Плико на Мамас и Папас (в момента имат 2-3разцветки и са супер, но по-скоро за момичета. )
http://answers.mamasandpapas.com/answers/4006/product/185770800/questions.htm
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/ … _1909290956_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533541_45 … _1359062999_n.jpg

# 503
  • Варна
Днес гледах chicco lite way. Направи ми впечатление, че гръбчето не е застопорено за движение напред...т.е ако е в ленало положение, детето може да се изправи само заедно със седалката??? За първи път виждам подобно нещо. Дори и в напълно изправено положение на седалката ако детето е с коланчетата пак има свободен ход напред.....

# 504
Днес гледах chicco lite way. Направи ми впечатление, че гръбчето не е застопорено за движение напред...т.е ако е в ленало положение, детето може да се изправи само заедно със седалката??? За първи път виждам подобно нещо. Дори и в напълно изправено положение на седалката ако детето е с коланчетата пак има свободен ход напред.....

Това го има при всички колички, на които опората за гръбчето се свалят с колани. Малката постоянно седеше набрана напред на борда с облегалката на такъв тип количка, не можех изобщо да я приспя, а доколко е добре това и за детето... Някои майки тук са нямали проблеми с това, за мен беше голям проблем, зависи си от бебето и какво ще измисли  Mr. Green

За бритакса как разбирате дали модела е миналогодишен или тазгодишен  Blush Не виждам да го пише някъде  newsm78 Иначе борд се продава и отделно, има и такъв с масичка. Аз лично май не държа много на борд засега, но ужасно ме дразни че се продава отделно.

А за столчето директно върху седалката - абе гадно си е, ще се наложи да оставя столчето за малко някъде и после няма да смея да го сложа на количката, грозно е, тежи си допълнително. И за допълнение си страдам от множество алергии, включително всякакви прахови, едва ли номер две ще ги подмине  Crazy  Не бях видяла, че тапицерията се маха  Peace

Относно количките, които се продават без покривало за крачетата - виждам че има доста такива, има ли универсални такива или са специфични за различните модели и производители? Супер удобно е есенно и пролетно време да се метне едно покривало вместо да се навлича детето и като влезеш в магазин, супермаркет само отваряш покривалото да не се претопля.

# 505
  • Варна
благодаря за отоговора...ние в тази количка се сгъваме на 16 и се хващаме за рамата.... Mr. Green

# 506
  • Смолян
А какво мислите за този модел,и изобщо за марката,като цяло.Видях количка за живо бутах я и ми се стори маневрена и най-вече доста лека.
Cangaroo Stephie http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 3ebbc773d8e9a8546

# 507
  • София
Цветовете са малко по-други и  количката е с борд на снимката
http://moetobebe.bg/prams/summer?manufacturer_id=43 eто ги новите.
Иначе съгласна съм, че тежи повече ако сложиш стола върху основния, за грозното и чистотата - въпрос на поглед и на начин на употреба. Така или иначе ако няма да се ползва с кош за новородено за мен не е удобно да си ходиш и да махаш и слагаш тапицерията... та може би ако се предвижда често ползване на закрепяне на кошницата върху рамата по-добре 3 в 1. Има колички на които и основния кош се кликва като  кошницата, но при тази не мисля, че ще е за секунда работа.
Иначе покривала мисля няма, има чувалчета

# 508
Аз по-скоро си търся лека рама за столчето за кола Бритакс, което пристигна днес  Mr. Green Най-вече за когато бебето заспи в него и трябва да сляза някъде или когато го нося на консултации. Но пък ако ще вземам Бритакс количка заради столчето искам да има всичко за да ползвам и количката, а избора не е голям, кош не искам, нямам къде да го складирам после  Crazy

Другият вариант е просто да изкарам зимата с някой от танковете, дето са ни напълнили гаража и за лятото нещо максимално лекичко. То и без това скоро ще ми забранят достъпа до повечето магазини за колички Mr. Green

Cangaroo Stephie я гледах и ми хареса - сенника ѝ е много голям и няма да има нужда от чадърче, дръжката се настройваше, седалката се обръща. Изобщо за комбинирана количка и цена изглеждаше много добре.

# 509
Въпрос към запознатите с НУНА - подходяща ли е за 5-месечно бебе? Искам да взема малко на сляпо новата Deluxe, но имам притеснения как ще се чувства от удобния бебешки кош ( Крузи в момента ) изведнъж в толкова открита количка. Ще се налага често да пътуваме следващите една-две години и Нуната ми изглежда подходяща. П приемам и други предложения...Zаpp extra евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт