Зависимости между любовта и външния вид

• 92 217
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 840
Ако имаш нормални обяд и вечеря изобщо не ти трябва ядки в 10 и моркови и извара в 3. Стига да не си на 4- 5 години и сега да растеш. С пет хранения по цял ден само с ядене ще се занимаваш, а ако работиш до никъде няма да стигнеш. (Стига да не си в администрацията и просто да чакаш да мине деня)
На мен ми трябват, имам отвратителен (от моя гледна точка) метаболизъм - огладнявам през около 3 часа. В чантата ми винаги има пакет солети, даже обичайно са 5 пакета Simple Smile Просто съм гладна и искам да ям нещо, иначе ме заболява стомахът, че и други неприятни прояви има. Не сте ли забелязали, например, колко отвратителен дъх има гладен човек, дори да сдъвче бонбона или дъвка?

# 841
По-често, в по-малки количества. Примерно, малко ядки в десет,  няколко моркова и малко извара в три и малко по-обилни закуска, обяд и вечеря. Не да се заговява пет пъти дневно.   Laughing

Това с каква цел? Да залъжеш глада си или да залъжеш мислите си за храна? Не може ли просто да ядеш като огладнееш, т.е. като ти застърже стомаха и да ядеш колкото да се нахраниш? Защото ми се струва, че твърде често се яде без стомахът да го изисква, а заради мозъка.
Тези неща за ядките в десет, моркова и изварата ми звучат много ... странно. Че и отделно закуска, обяд и вечеря.  ooooh!

ПП Децата ядат по пет пъти на ден- закуска- плод- обяд-плод- вечеря

Именно. Нещо не ми се вярва възрастен човек да има нужда от такъв режим.

Зависи от човека. Ако сте с нормално тегло и не ви се е налагало да сте на диета, ОК, но когато става въпрос за поддържане на постигнато тегло, честото ядене помага да се повиши нивото на метаболизма. Но има и противници на това мнение.

Check, не зная ти какво разбираш под закуска, но за мен е малко парченце сирене (не фета), около 30 грама, с няколко парченца краставица и половин чаша мляко, примерно. Обяда е салата или малко риба със зеленчуци. Изварата е богата на протеини, ядките също.

Искам също така да обърна внимание, че живеем в общества с различни хранителни навици, което хич не е маловажно. Тукашното общество е доста по-напред в кг.

# 842
  • София
а вечерята? Сори, съвсем добронамерено го казвам, ама с тези 30 грама сирене и краставица, че и мляко в добавка, не само няма да закуся, а ще предпочета хич да не закусвам, защото хич не ми се връзват вкусово! Какво лошо има в една обикновена филия хляб с масло и чаша чай, ако човек чак толкова се чувства гладен сутрин? Не две филии, не три, а само една!

# 843
  • София
Ако имаш нормални обяд и вечеря изобщо не ти трябва ядки в 10 и моркови и извара в 3. Стига да не си на 4- 5 години и сега да растеш. С пет хранения по цял ден само с ядене ще се занимаваш, а ако работиш до никъде няма да стигнеш. (Стига да не си в администрацията и просто да чакаш да мине деня)
На мен ми трябват, имам отвратителен (от моя гледна точка) метаболизъм - огладнявам през около 3 часа. В чантата ми винаги има пакет солети, даже обичайно са 5 пакета Simple Smile Просто съм гладна и искам да ям нещо, иначе ме заболява стомахът, че и други неприятни прояви има. Не сте ли забелязали, например, колко отвратителен дъх има гладен човек, дори да сдъвче бонбона или дъвка?
Колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух.  Wink

sophiemmaspencerВероятно няма универсално правилно мнение, хората са различни и имат различни навици. Аз не мога да закусвам, става ми лошо от нещо повече от кафе с мляко. Да не говорим да закусвам и след два часа да закусвам отново, но има хора, които са свикнали наистина да хапват по 5 пъти и за тях е по- добре морков, отколкото още по един тутманик в 10 и 4.

# 844
а вечерята? Сори, съвсем добронамерено го казвам, ама с тези 30 грама сирене и краставица, че и мляко в добавка, не само няма да закуся, а ще предпочета хич да не закусвам, защото хич не ми се връзват вкусово! Какво лошо има в една обикновена филия хляб с масло и чаша чай, ако човек чак толкова се чувства гладен сутрин? Не две филии, не три, а само една!

Не внимаваш!  Laughing Писах по-напред, че ако искаш да отслабнеш/поддържаш теглото си (ако имаш проблем с него), не е добра идея да се закусва с въглехидрати. На мен пък ми се връзват, даже ми харесват. Нали ти казах, че живея на друго място, от 20 години, с мъж чужденец, променила съм си хранителните навици.

Вечерята - семейно.

Пак да се поясня. Не се правя на гуру, просто споделям с жената, която писа по-рано, че има проблем, как аз преодолях проблема, с помощта на специалист, на когото оставих $$$$. Напомни ми на мен, затова предположих, че моят опит ще и бъде полезен. Ако иска, мога да и дам още подробности на лични.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 00:07 от sophiemmaspencer

# 845

Аз пък намирам идеята за закуска с сирене и краставица много добра Simple Smile само дето ще ми трябва цяла краставица Simple Smile Млякото по принцип съм го заменила с кисело мляко или кефир, така че като нищо мога да си спретна един таратор за закуска

# 846
  • София
Защо закуската с въглехидрати да не е добра идея? Ако не съм яла дванайсет часа, то откъде ще дойде енергията, ще чакам да се извлече глюкоза от запасите, докато дойде време за междинна закуска ли? Че като мушна после следващата порция храна, пак да вземе да складира? За какво са ми белтъчини сутрин, тях няма как да ги разградя като енергиен източник, който ми трябва сутринта (пак казвам, ако съм гладна, а аз не мога да ям малко след като съм станала рано сутринта, а ми трябва поне час-два, за да огладнея).  newsm78

# 847
Андариел, говорим за хора които искат да отслабнат, така че за тях важат различни правила Simple Smile
Ако нямаш проблеми с теглото можеш да си закусваш и с 5 кроасана, но ако искаш да отслабнеш по добре е да прескочиш закуската Simple Smile
Ето тук има малко интересна информация .

http://articles.elitefts.com/nutrition/logic-does-not-apply-part-2-breakfast/

# 848
Защо закуската с въглехидрати да не е добра идея? Ако не съм яла дванайсет часа, то откъде ще дойде енергията, ще чакам да се извлече глюкоза от запасите, докато дойде време за междинна закуска ли? Че като мушна после следващата порция храна, пак да вземе да складира? За какво са ми белтъчини сутрин, тях няма как да ги разградя като енергиен източник, който ми трябва сутринта (пак казвам, ако съм гладна, а аз не мога да ям малко след като съм станала рано сутринта, а ми трябва поне час-два, за да огладнея).  newsm78

Ох, вярно не четеш. Не пиша за теб. Ти си яж кроасани!

# 849
Благодаря ви,аз разбирам какво казвате и двете ,но съм съгласна и с двете -понякога е протеинова закуската ми ,а понякога въглехидрат-на и се отразява различно на чувството ми за глад през деня.
Тук закуската е предимно наденички, бекон, яйца, боб , домати и гъби с тост с масло ,та донякъде разбирам защо ми е по трудно да съм слаба тук, отколкото в БГ ...

# 850
Благодаря ви,аз разбирам какво казвате и двете ,но съм съгласна и с двете -понякога е протеинова закуската ми ,а понякога въглехидрат-на и се отразява различно на чувството ми за глад през деня.
Тук закуската е предимно наденички, бекон, яйца, боб , домати и гъби с тост с масло ,та донякъде разбирам защо ми е по трудно да съм слаба тук, отколкото в БГ ...

това не е закуска, а калорична експлозия.

ако закусвам/а аз не закусвам изобщо/ така една седмица, после един месец трябва да мина на слаб чай без грам захар и ябълки, за да си вляза в роклите.

# 851

това не е закуска, а калорична експлозия.

ако закусвам/а аз не закувам изобщо/ така една седмица, после един месец трябва да мина на слаб чай без грам захар и ябълки, за да си вляза в роклите.
Кажи го на англичаните Simple Smile))

# 852

Ако си решила да отслабваш няма как да стане с тези закуски Simple Smile

# 853

Ако си решила да отслабваш няма как да стане с тези закуски Simple Smile

Определено, само казвам,че културата на хранене е по различна тук,отколкото в БГ и както за някой това е нормална закуска това, така за друг е корнфлейкс  с мляко или баничка с боза:)
За мен е ставане в 7 30 -кафе с мляко и Стевия, към 11 овесена каша с боровинки или протеинов шейк с ягоди , в 13 часа е супата със салата, в 17 е плод или плодово кисело мляко и в 20-21 е риба на скара с със салата примерно .

# 854
Защо не погледнеш в някоя афлуънт ерия и да видиш каква им е хранителната култура, ами гледаш какво ядат билдърите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт