Зависимости между любовта и външния вид

• 92 234
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 825
  • Варна
Изобщо пък за шоколад и не мисля.
Анди, на мен тази теория за дефицита не ми действа.

# 826
Не си ли го забелязала този ефект върху себе си, когато например трябва да не ядеш няколко часа по някакви причини, нито троха, нито кафе, нито нищо - само можеш вода да пиеш - и как точно в този кратък забранен период ти се прияжда какво ли не?

Постоянно ми се случва да не ям и пия нищо часове наред и крайният резултат е, че ми се пуши цигара.  Mr. Green Сериозно, точно така е.
Съгласна съм, че като кажеш на някого да не прави нещо той точно това иска да прави, но в крайна сметка това си е за него в случая с яденето. А там всичко е въпрос на навик. Навиците, както знаеш могат да се променят. Аз не се блъскам в гърдите, защото не съм отказала цигарите и не ми се е налагало да се боря с хранителните си демони, просто защото ги нямам. Но и на мене ми се е случвало да искам да сваля 2-3-4 кила и винаги съм ги сваляла точно по този начин - без тесто, захар, мазно, всякакви зърна, картофи и плодове. Подчертавам плодове, че имам далечен много лош спомен от тях.

# 827
  • София
Човек може дори да не обича кой знае колко шоколад, обаче пише ли в диетата, че не трябва да яде шоколад, и изведнъж му се прияжда.
Зависи от човека, като пиеш антибиотик и ти кажат да не пиеш алкохол не ти се припива, предполагам. Но е хубаво режимите за отслабване да са по- продължителни и да присъстват всички хранителни групи. Иначе, ако се мине на салати, например, може да се свалят 1-2 кг и след това да се зацикли, такъв тип диети действат седмица - две. Точно за няколкото килограма, които споменава Check Please. Ако е за пвече от 3 кг трябва нещо от типа на 90 дневната диета.

Моята първа диета правих преди две години и макар да беше лек режим с разнообразна храна това планиране на менюто ми дойде в повече, не ограниченията, които не бяха кой знае какво. Това ми се струва трудно, се излъжеш, че ти се яде риба, а не месо или плод вместо зеленчук. Все едно си на стол  Grinning

# 828
  • София
Е, свалят се за някакво време като се спре консумацията на тези продукти, а после пак се включват, и ето ти пак три кила отгоре! на мен ми се вижда много по-лесно човек просто да яде по-малко от тях, или да започне с изключването почти изцяло на продукти, които не са му жизненоважни и откровено са към боклучавата храна и напитки, примерно газираните напитки, фабрични сокове или захарните изделия, или пък още по-лесно е да се спре алкохолът. Пък, нека си яде картофи и ориз, стига да са в по-малки порции и понякога да пие една кола или чаша бира! Дори два дни да преяде и препие, най-страшното е да му се възпали жлъчката, но няма да складира две кила, които да не може да махне две седмици, защото каквото и да изяде, по-голямата част ще го из..ре.

# 829
направо спирай да ядеш, че като чета какво НЕ трябва да ядеш, и то май само въздухът ще ти остане! Опа, пардон, оставиха ти пържолите, рибата и яйцата! Направо минаваш на Дюкан.  Wink
 Аз само като чета какво не трябва даа се яде, и най-старите дялове на мозъка ми започват да крещят "криза, криза, настъпва глад, давай да се запасявам", и една ябълка да изям, и мозъкът ми ще изкомандва да се складира! И като притурим спортуване до почти скапване, и как човек да не посегне към всякакви чудодейни хапчета и отвари! Не може така бе, хора! При такъв драстичен режим не само няма да се отслабне трайно, ами и човек може да се побърка! Не е добре за психиката!

Този режим всъщност е препоръчан от лекар-специалист, който лекува затлъстяване.

# 830
Е, свалят се за някакво време като се спре консумацията на тези продукти, а после пак се включват, и ето ти пак три кила отгоре! на мен ми се вижда много по-лесно човек просто да яде по-малко от тях, или да започне с изключването почти изцяло на продукти, които не са му жизненоважни и откровено са към боклучавата храна и напитки, примерно газираните напитки, фабрични сокове или захарните изделия, или пък още по-лесно е да се спре алкохолът. Пък, нека си яде картофи и ориз, стига да са в по-малки порции и понякога да пие една кола или чаша бира! Дори два дни да преяде и препие, най-страшното е да му се възпали жлъчката, но няма да складира две кила, които да не може да махне две седмици, защото каквото и да изяде, по-голямата част ще го из..ре.

Разбира се, че не се изключват напълно картофи и ориз, просто се намалява дажбата им, за сметка на зеленчуци, протеини, ядки. Иначе газирани напитки, фабрични сокове и захарни изделия е ясно, че не се препоръчват, както и алкохол. Много ми е странно, не четете ли, не мислите ли, или обичате да се заяждате ей така, за спорта. Кой диетолог ще ти препоръча диета с присъствие на junk food. То се подразбира без да е нужно специално да се пояснява, но за Andariel ще направим изключение.  ooooh!

# 831
  • София
честно, вече и на такива специалисти не вярвам, защото и те деца хранят и за да ги харесват пациентите, трябват бързи резултати. Ако пациентът не види резултат след максимум месец, хич няма да се върне при този специалист, но пък и ентусиазмът трае около месец, през който пациентът е готов на всичко - и на глад, и на физически натоварвания. Едва ли се споменава официално, но моята най-непредставителна извадка от отслабващи познати показва, че бъбречните кризи от режими, дори изготвени от специалист, са често срещани, че и всякакви други здравословни проблеми с храносмилането, ставите и пр. Човекът ял като невидял една година, ама сега за два месеца иска да махне натрупаното дванайсет месеца! Е, няма как да стане без да се появят някакви поражения!

Софи, нещо ти се губи по трасето! Или не си разбрала какво съм написала, или ти се губи хронологията в постовете! Идеята ми е, че човек може спокойно да отслабне без да свежда до критичен минимум ориза, картофите, хляба и всякави продукти, а е достатъчно да махне захарните изделия и газираните и подсладени напитки, както и алкохола. Дори никакъв специалист не му е нужен.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 23:17 от Andariel

# 832
Пък, нека си яде картофи и ориз, стига да са в по-малки порции и понякога да пие една кола или чаша бира!

Да, но наистина да са малко. На колата и всичките й подобни съм голям враг и въобще не мога да я сложа наравно с бирата. Нищо не ми стана на фигурата от както почнах да пия по една бира, докато колата си е втечнена захар. Като ще е захар да е поне в шоколад. Една любима моя група завърши един от концертите си с призив към публиката "Яжте повече шоколад".   Grinning

И още нещо. Не знам на какво се базира често срещаното твърдение, че трябва да се яде 4-5 пъти на ден. Ами това са си 4-5 пъти повече калории. Едва ли на повечето жени ни трябват. Нямаме няколко стомаха, като Алф, тежка физическа работа не вършим, защо трябва да се яде 4-5 пъти на ден?

# 833
  • София
е, как защо, това го твърдят една част от специалистите! Друга част твърди обратното, трета пък съвсем го обръща на глад, четвърта на белтъци...  Laughing

# 834
Пък, нека си яде картофи и ориз, стига да са в по-малки порции и понякога да пие една кола или чаша бира!

Да, но наистина да са малко. На колата и всичките й подобни съм голям враг и въобще не мога да я сложа наравно с бирата. Нищо не ми стана на фигурата от както почнах да пия по една бира, докато колата си е втечнена захар. Като ще е захар да е поне в шоколад.

И още нещо. Не знам на какво се базира често срещаното твърдение, че трябва да се яде 4-5 пъти на ден. Ами това са си 4-5 пъти повече калории. Едва ли на повечето жени ни трябват. Нямаме няколко стомаха, като Алф, тежка физическа работа не вършим, защо трябва да се яде 4-5 пъти на ден?

По-често, в по-малки количества. Примерно, малко ядки в десет,  няколко моркова и малко извара в три и малко по-обилни закуска, обяд и вечеря. Не да се заговява пет пъти дневно.   Laughing

# 835
честно, вече и на такива специалисти не вярвам, защото и те деца хранят и за да ги харесват пациентите, трябват бързи резултати. Ако пациентът не види резултат след максимум месец, хич няма да се върне при този специалист, но пък и ентусиазмът трае около месец, през който пациентът е готов на всичко - и на глад, и на физически натоварвания. Едва ли се споменава официално, но моята най-непредставителна извадка от отслабващи познати показва, че бъбречните кризи от режими, дори изготвени от специалист, са често срещани, че и всякакви други здравословни проблеми с храносмилането, ставите и пр. Човекът ял като невидял една година, ама сега за два месеца иска да махне натрупаното дванайсет месеца! Е, няма как да стане без да се появят някакви поражения!

Софи, нещо ти се губи по трасето! Или не си разбрала какво съм написала, или ти се губи хронологията в постовете! Идеята ми е, че човек може спокойно да отслабне без да свежда до критичен минимум ориза, картофите, хляба и всякави продукти, а е достатъчно да махне захарните изделия и газираните и подсладени напитки, както и алкохола. Дори никакъв специалист не му е нужен.

Ти отслабвала ли си? Ако не си, не давай съвети. Аз зная за какво говори момичето и я разбирам. Уж се храниш здравословно, движиш се, резултата - мууууу. Имам личен опит и то успешен, с помощ на специалист, затова си позволявам а и дам съвет. Конкретно на Християния, защото я разбирам. Както се казва, била съм в нейните обувки.

# 836
  • София
Добре де, така не се ли получава постоянно човек да мели нещо? Ако не, то какво точно означава "начесто в малки количества"? Това 4 пъти ядене на ден ли е? За мен лично е достатъчно човек да яде три пъти на ден. Децатаа ядат по 4 пъти на ден,, като едното ядене е суров плод, за какво му е на възрастен да яде така?

Да, Софи, отслабнала съм и продължавам да отслабвам! Напълно наясно съм със себе си, със здралословните си проблеми и пр. Интересувала съмм се и продължавам да се интересувам. А при теб май се получава от отслабване да ставаш злобна и груба.

Последна редакция: сб, 27 апр 2013, 23:35 от Andariel

# 837
  • София

Да, но наистина да са малко. На колата и всичките й подобни съм голям враг и въобще не мога да я сложа наравно с бирата. Нищо не ми стана на фигурата от както почнах да пия по една бира, докато колата си е втечнена захар. Като ще е захар да е поне в шоколад.

По-често, в по-малки количества. Примерно, малко ядки в десет,  няколко моркова и малко извара в три и малко по-обилни закуска, обяд и вечеря. Не да се заговява пет пъти дневно.   Laughing
Ако имаш нормални обяд и вечеря изобщо не ти трябва ядки в 10 и моркови и извара в 3. Стига да не си на 4- 5 години и сега да растеш. С пет хранения по цял ден само с ядене ще се занимаваш, а ако работиш до никъде няма да стигнеш. (Стига да не си в администрацията и просто да чакаш да мине деня)

А Андариел е права, диетолозите са повече дори от астролозите и другите шамани. Сещам се за Байкова, която отгоре на всичко и на нищо не прилича. Едно разумно ограничаване на въглехидратите и мазнините без да се елиминират напълно, разнообразно хранене и поне 3- 4 кг на месец се отслабват спокойно. Но всеки може сам да прецени как точно се храни и кое му е в повече.

ПП Децата ядат по пет пъти на ден- закуска- плод- обяд-плод- вечеря

# 838

Това с каква цел? Да залъжеш глада си или да залъжеш мислите си за храна? Не може ли просто да ядеш като огладнееш, т.е. като ти застърже стомаха и да ядеш колкото да се нахраниш? Защото ми се струва, че твърде често се яде без стомахът да го изисква, а заради мозъка.
Тези неща за ядките в десет, моркова и изварата ми звучат много ... странно. Че и отделно закуска, обяд и вечеря.  ooooh!

ПП Децата ядат по пет пъти на ден- закуска- плод- обяд-плод- вечеря

Именно. Нещо не ми се вярва възрастен човек да има нужда от такъв режим.

# 839
  • София
точно заради мозъка се яде, по навик - очите виждат, носът помирисва, а мозъкът иска. Проблемът на съвременния човек е това - храната е твърде достъпна и калорична.

Общи условия

Активация на акаунт