Зависимости между любовта и външния вид

• 92 144
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 855
  • София
християния, кога имаш време сутрин да ги приготвяш тези английски закуски?  Shocked Аз определено бих обявила стачка вкъщи, ако трябва да пържа наденички, бекони, яйца и пр. Да си гледат работата - вкъщи винаги има хляб, масло и сирене, че и кисело и прясно мляко - моля, няма да умрат от глад!

Признавам, никога досега не съм яла/пила протеинови блокчета, шейкове, добавки и пр. Струва ми се излишно. Ако ще е зорът да си набавя протеини, то едно парче месо, чиния вариво или мляко и сирене ще ми свършат по-добра работа. Не разбирам и какво толкова пощуряха хората по тази стевия. Ако човек няма диабет, то лъжичка захар в кафето няма да го направи по-дебел.

# 856
християния, кога имаш време сутрин да ги приготвяш тези английски закуски?  Shocked Аз определено бих обявила стачка вкъщи, ако трябва да пържа наденички, бекони, яйца и пр. Да си гледат работата - вкъщи винаги има хляб, масло и сирене, че и кисело и прясно мляко - моля, няма да умрат от глад!

Признавам, никога досега не съм яла/пила протеинови блокчета, шейкове, добавки и пр. Струва ми се излишно. Ако ще е зорът да си набавя протеини, то едно парче месо, чиния вариво или мляко и сирене ще ми свършат по-добра работа. Не разбирам и какво толкова пощуряха хората по тази стевия. Ако човек няма диабет, то лъжичка захар в кафето няма да го направи по-дебел.

Тук съм съгласна с теб. За мен кафето без захар. У нас захар почти не се употребява, за щастие.

# 857
Цитат
Определено, само казвам,че културата на хранене е по различна тук,отколкото в БГ и както за някой това е нормална закуска това, така за друг е корнфлейкс  с мляко или баничка с боза:)
За мен е ставане в 7 30 -кафе с мляко и Стевия, към 11 овесена каша с боровинки или протеинов шейк с ягоди , в 13 часа е супата със салата, в 17 е плод или плодово кисело мляко и в 20-21 е риба на скара с със салата примерно .

На твое място бих отрязала овесената каша и плодовото кисело мляко, и бих променила обеда на супа или салата. Няма как да свалиш с такова меню, освен ако не работиш тежък физически труд.

# 858
Андариел, който ти готви английска закуска Simple Smile Просто отиваш в най близката закусвялна и за 4.50 ти сервират огромна чиния пълна с каквото си искаш  Mr. Green

На мястото на Християния напълно премахвам закуската или само краставица с малко сирене както каза софиспенсър, а другия вариант е една ябълка.

# 859
Не знам защо калоричното честно се приравнява на нездравословно, а мазното на вредно. Бих предпочела един калоричен залък вместо 3 диетични.
Тутманикът с 3 вида мазнини може да е гаден, но се обзалагам, че не по-малко гадни са пълнозърнестите палачинки със зехтин, гарнирани с пестил от джанки. Все е похабяване на продукти. Или торта, ама да е полезна, че ще е за детски рожден ден - от тиква, фурми и канела, върху основа от овесени ядки (пълнозърнести).

# 860
Защо полезно се приравнява на безвкусно? Лично аз не понасям тестени закуски от класически тип - брашно и половин кило олио/мас. А най-вкусните курабийки, които съм опитвала, съдържаха точно овесени ядки, фурми, стафиди и други подобни глезотийки. И определено не бих нарекла нещо, съдържащо сладки плодове "диетично".  Laughing

# 861
Християния за лошия дъх когато си гладна , пробвай с билков чай с лимон .

# 862
Защо полезно се приравнява на безвкусно?

Не знам защо, аз не го приравнявам, както си го приготвиш е. А и смятам, че няма връзка между калории и полезност.
пп: и защо под мазно все разбирате нещо тестено с половин кило олио или мас, а не, да кажем, крем брюле, който изобилства от животински мазнини, има и захар доста. Само пример за вкусен мазньоч.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 01:50 от Янечек

# 863
Християния за лошия дъх когато си гладна , пробвай с билков чай с лимон .
Аз не съм писала ,че имам лош дъх Sad
Андариел, който ти готви английска закуска Simple Smile Просто отиваш в най близката закусвалня и за 4.50 ти сервират огромна чиния пълна с каквото си искаш  Mr. Green
На мястото на Християния напълно премахвам закуската или само краставица с малко сирене както каза софиспенсър, а другия вариант е една ябълка.
Именно ,казвам с какво Типично се изхранват англичаните и кое е лесно достъпното във всяко кафе сутрин. А такава закуска си яде мъжа ми и си я готви сам  bowuu
християния, кога имаш време сутрин да ги приготвяш тези английски закуски?  Shocked Аз определено бих обявила стачка вкъщи, ако трябва да пържа наденички, бекони, яйца и пр. Да си гледат работата - вкъщи винаги има хляб, масло и сирене, че и кисело и прясно мляко - моля, няма да умрат от глад!

На границата на диабета съм и внимавам от сега ,захарта не ми е приятел от много години и я избягвам и ползвам лъжица мед в чая или Стевия в кафето.

Не знам защо, аз не го приравнявам, както си го приготвиш е. А и смятам, че няма връзка между калории и полезност.
пп: и защо под мазно все разбирате нещо тестено с половин кило олио или мас, а не, да кажем, крем брюле, който изобилства от животински мазнини, има и захар доста. Само пример за вкусен мазньоч.
Или пък невинният сос Бешамел ,който ако се залее лазанята с него е над 2 000 калории само той Sad

# 864
Не те знам къде живееш и върху коя част от британското население си правиш изводите, но са доста грешни Simple Smile освен ако не визираш само билдърите.
Смея да твърдя, че всичките ми колежки се хранят здравословно и няма нито една от тях която да нагъва английска закуска! Аз съм единствената, която си купува сандвич от старбъкс, докато те си носят домашно приготвена храна от вкъщи Wink

# 865

пп: и защо под мазно все разбирате нещо тестено с половин кило олио или мас

Защото отговарям на поста ти, в който сравняваш тутманик и палачинки от ... забравих какво беше, но в твоя контекст означаващи еманация на буламача. На мен ми прозвучаха доста вкусно.  Laughing

# 866
Според мен Рокси даде най-разумният съвет.

# 867
А според мен Християния изобщо трябва да спре да закусва.Аз по принцип не закусвам,но ако случайно го направя,после цял ден имам голям апетит и все ми се яде.Явно стомахът се разширява още от сутринта и иска да му даваш нещо да мели.

# 868
Защото отговарям на поста ти, в който сравняваш тутманик и палачинки от ... забравих какво беше, но в твоя контекст означаващи еманация на буламача. На мен ми прозвучаха доста вкусно.  Laughing

Не съм те разбрала, защото не намирам класическите палачинки с бяло брашно и масло за нездравословни, а за съвсем нормална храна, каквато всъщност са. Но има полудели хора, които променят традиционните рецепти, за да ги наричат здравословни, като дори ефектът може да е обратен, както като смениш маслото за готвене със зехтин, а вкусът непременно ще пострада.
Християния, да, сос бешамел е добър пример също.
Заниманията с йога имат благоприятен ефект върху метаболизма, назад съм дала и линк за който има интерес.

# 869
  • София
Ей, я не пипайте тутманика!  Laughing По0нагоре обясних, че не е нужно де са слага много олио. На 500 грама брашно и 4 яйца,  3/4 чаена чаша олио не е много, в оригиналната рецепта е чаша и половина и става ужасно  мазно. Къде го видяхте това кило олио! Кило маргарин ще ти сложат в баничарницата и ще те започнат киселини, но домашният тутманик няма да ти навреди. Нито палачинките. Сладките са си сладки, ама знаеш ли колко захар съдържат фурмите и стафидите, а сигурно и допълнително захар се слага на курабийките! Натам ти хвръква и кръвната захар нагоре! А дресингите за салати? Какво й е на зелената салата, подправена само с олио/зехтин и малко лимон? За какво й е дресинг? Маслото си е масло, какво всички са го погнали и него! Това е измишльотина на производителите на заместители на маслото. Една филия с масло много добре може да нахрани човека като закуска, стига да не намаже половината пакетче масло отгоре.

В крайна сметка човек сам слага в устата си храната и това може да го контролира. Здравословни-нездравословни - гут морген и все пари искат!
Винаги съм се чудела защо някой отива в кафене всяка сутри и дава пари там да му сервират закуска, вместо да хапне нещо вкъщи. Което ме подсеща, че колкото по-малко пъти на ден/седмица/месец човек яде извън къщи, толкова по-лесно отслабва. Винаги в заведенията се прекалява с мазното, соленото и сладкото.

Общи условия

Активация на акаунт