ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 20

• 41 020
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Китна Тракия
Ох, писането - ето сега се е протегнал и на 15стото подканяне за писане на кратка диктовчица, си прави оглушки Crossing Arms Ама аз няма да го оставя, ето резултата от голямата ваканция:

Окачил вчера на бравата на стаята си звънец за колело  Mr. Green и залепил следната бележка /с р-р малко по-голям от визитка Mr. Green, сетете се как е наблъскано/

"Ако иЗкате да Флезете зъннете силно"  Joy Толкова се смях, корем ме заболя чак, но се скрих, да не ме види,че  тънкообиден  hahaha

Като започне да пише и той разкрачва и пише грозно, но го предупреждавам, че ако не ми хареса, ще го препише, та се понапъва да не е чак толкова йероглифско  Crazy

Нашите изобщо не са писали на големи квадрати - на малки направо. Г-жата каза, че ще започнат втори клас на тесни и широки/квадратчета и постепенно ще минат на широки редове, защото дългогодишният й опит сочи, че след ваканцията писането е ... оле мале  ooooh!

Раница няма да купуваме. След дълго търсене на анатомична раница у наше село, накрая се изръсих за Херлиц, корем ме заболя от цената, НО - оказа се най-сполучливата ни покупка, просто не е мръднала Peace При все, че синковеца хич не е от най-прилежните и пазещи деца Whistling

Иначе игрите са на 7, рожденият ден е в събота, но партито с приятели го отложихме за септември, че децата се оказаха по села и паланки , почти никой не открих на линия. Което не значи, че няма да има торта - РД с "родителите" както той се изрази /да се разбира роднините Mr. Green/ предстои!

# 706

"Ако иЗкате да Флезете зъннете силно" 

Laughing сладурче.

# 707
  • София
Марти, мин.год. четох разни мнения за раници и се спрях на scout-не е мръднала, на фона на всичкото млатене и тормоз  Mr. Green Peace
звездица , и класната на синковеца не списва по фейс/мейл..РС се обявяват в сайта на у-щето. Сигуно ще има такава чак септември, за да вземем и учебниците.
МTV благодаря ти за отговора  Hug
Предполагам, че и нашето училище ще обяви родителските срещи на сайта, остава да следя .
Би ли сроделила раничката scout от къде сте я купили?

# 708

Моля  Hug

Раницата е от старите модели (без странични джобове, които според мен са излишни и придават още по-огромен размер), но разбира се чисто нова к-т с пълен несесер + торба за физическо+портмоне=60лв  Sunglasses
От магазин ТСМ във Велико Търново Peace Бях помолила моя приятелка да снима наличностите, хареса си синковеца, и тя  я купи и изпрати по куриер.

# 709

Моля  Hug

Раницата е от старите модели (без странични джобове, които според мен са излишни и придават още по-огромен размер), но разбира се чисто нова к-т с пълен несесер + торба за физическо+портмоне=60лв  Sunglasses
От магазин ТСМ във Велико Търново Peace Бях помолила моя приятелка да снима наличностите, хареса си синковеца, и тя  я купи и изпрати по куриер.

В магазините на Меркари миналата година имаше избор на раници Скаут и Лего. Ето може да се свържеш с тях и да питаш дали има и дали очакват да получат https://www.facebook.com/MercariBG

# 710
  • София
paola2 благодаря за съвета Hug, но за съжаление раниците са изчерпани.

# 711
Ако случайно тази година пак има раници и разберете за това, моля да споделите!  Peace

# 712
Няма да купувам раница над 30 лв. , миналогодишната беше ортопедична, но не си струваше, защото все имаше кой да я носи плюс това я караме с кола до училище. На Джъмбо имат голям избор до 20-30 лева като наближи 15 септември ще я заведа да си избере. Старата решихме да я дадем на братовчедка й която ще е първолаче. Почерка-нямам думи все едно с краката си пише  ooooh! иначе има мерак да пише диктовки. Учителката каза че ще ни се обади за родителската среща, но няма да имаме списък с покупки за тази година. Вече 5-ти ден е на село утре ще отидем да я видим че й станало мъчно за сестричката си, а в събота си я взимаме. Баба й каза че не искала да учи таблицата незнаела какво да я прави иначе си чете Патиланци, но математиката много я мрази това дете.  Crossing Arms

# 713
  • София
Хахаха, да не се тревожа значи много за грознописа, не е единствен Simple Smile

За раницата, нашата не е мръднала изобщо, аз си я харесвам, мисля да продължа с фирмата, когато стане за смяна/умалее и т.н. доволна съм.

Моят му остават 5 глави само от  Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада...с това темпо до у-ще сигурно ще прочете само още една книга...Simple Smile Мисля да е Приключенията на Пинокио, като най-непозната за него. Някой може ли да препоръча някое хубаво издание, с по-едри букви, ако има и картинки още по-добре...  Simple Smile Whistling

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 16:26 от Angel_Dust

# 714
"Писмата на един дакел" препоръчвам . Дъщеря ми я прочете с голям интерес и на един дъх.

# 715
  • у дома
Мисля да е Приключенията на Пинокио, като най-непозната за него. Някой може ли да препоръча някое хубаво издание, с по-едри букви, ако има и картинки още по-добре...  Simple Smile Whistling
Скрит текст:
- голям формат,едри букви,прекрасни илюстрации на Марайа-единствен недостатък е,че може да я намерите само в библиотеката  Peace

# 716
  • София
Да, за нея и аз се сетих... моята съм я изгубила,  сега родителите на мъжът ми ще потърсят неговата, мислех да я търся ако някой я продава, за библиотека не се бях сетила, за това питах, ако има някакво такова хубаво ново издание, бих купила и нова... но  библиотеката е чуден вариант, с малкия минус, че ще трябва сигурно да я презаписваме няколко поредни пъти докато я прочете...

# 717
Здравейте! Аз не съм се разписвала отдавна, но лятото е така.. чудесна ваканция си изкарваме с децата, къде ли не.. другата седмица сме пак на море, после планина..
Задачи почти не решаваме, учим по малко таблицата за умножение, диктовки въобще, но тя си драска разни неща.. Така си бях решила - да има истинска ваканция. Държа и настоявам само за четенето! От задължителния списък е прочела "Патиланци", "Пипи Дългото чорапче" (пълното издание 350 стр.), започнала е в момента "Пет приказки" и довършва "Ние врабчетата", прочела е и доста от приказките. Освен това си чете и други книжки по нейно желание, което бави изчитането на целия списък, но колкото успее.. все пак добре се движи, след "Пет приказки" си е приготвила "Мечо Пух" и ще остане "Ян Бибиян" + още малко от приказките и басните.

Angel_Dust, и аз бих препоръчала това издание на Пинокио! Peace Ние я нямаме в списъка..

Ще помоля, ако случайно ме няма на 50 стр. някой друг да пусне новата тема - бъдещи второкласници! Wink

# 718
  • Бургас
Моята дъщеря освен да чете/когато тя реши/,друго не е правила.Днес реши да си потърси читателския дневник и сега го попълва/ужасно грозно/.Забелязвам обаче,че трудничко смята до 20 и ще трябва скоро да започнем с математиката.Уж през отпуската си щях да я "юркам"............ще оставя за отпуската на баща и. Twisted Evil
Приключенията на Пинокио я имам,но нещо не се хареса.Аз пък си загубих Дивите лебеди-същия формат.Много ми е тъжно за тази ми книга.

# 719
И ние повече четем, но първоначалния ентусиазъм вече го няма. Сега чете български народни приказки и избира все по-кратки.

Общи условия

Активация на акаунт