Отговори
# 135
Момичета, бихте ли описали по-цветно как усещате движението на бебето?
А как се усещат контракциите?
От около седмица усещам нещо, мислех, че са контракции, но вече не съм сигурна. Нищо не ме боли...
Въобще нормално ли е да имам контракции? Някъде четох за подготвителни за раждането контракции на матката и че били почти през цялата бременност.
Как се усеща това?
Също така четох за болки от разтеглянето на матката при нейното нарастване. Как е при вас?

# 136
  • София
Здравейте мамиии Simple Smile

Искам два въпроса които ме вълнуват както мен така и приятелят ми които е гоооляма паника  Laughing
Вие спите ли по корем?Моя приятел не ми дава понеже съм натискала така бебето,което според мен не е вярно,но реших и вас да попитам Simple Smile
И втория ми е пиете ли кола?Преди да забременея си пиех доста често,защото много обичам.И сега пия от време на време,ама пак нещо се опитват да ми забраняват  smile3511

# 137
Здравейте мамиии Simple Smile

Искам два въпроса които ме вълнуват както мен така и приятелят ми които е гоооляма паника  Laughing
Вие спите ли по корем?Моя приятел не ми дава понеже съм натискала така бебето,което според мен не е вярно,но реших и вас да попитам Simple Smile
И втория ми е пиете ли кола?Преди да забременея си пиех доста често,защото много обичам.И сега пия от време на време,ама пак нещо се опитват да ми забраняват  smile3511

Все още спя по корем Simple Smile Питала съм моята лекарка и ми е казала "Докато можеш, спи си както ти е удобно." Така че докато можеш - спи по корем. После приятелят ти да пробва той да спи в една поза, когато порасне корема и не можеш да мръднеш... Гледай си кефа сега   Grinning

Колата не е много полезна - газирано и кофеин, но ако не прекаляваш, пийвай си. На мен като ми се припие, дрънвам по една чашка с много лед, да се разгазира. Освен това някой беше споменал, че помага при гадене, а съм чувала, че на някои хора и киселините облекчава. На мен категорично не, пробвала съм.

Мария Магдалена, контракциите са като болката при менструален цикъл. Ако имаш болезнен цикъл, ще ги познаеш. Има и безболезнени контракции - при тях усещаш корема твърд като камък.

# 138
  • До морето :)
За спането - спя както ми дойде, но най-често наляво, защото така ми се пада леглото на малката и по навик, като отворя очи, да я гледам какво прави.

За колата - ей, как ми се пие, но вече я отказах. От 1 чаша и няма заспиване. Какво е това нещо. Винаги ми е влияела повече от кафето, но това вече на нищо не прилича.  Crossing Arms

# 139
Опс и аз да кажа за кафето ами пийвам си.Преднат абременност ми се гадеше от него,но сега не.Гледам да не прекалявам обаче,пия и мляко с нес и 3в1.За алкохола не твърд,но биричка досега ми се е припивало и по 1 чашка пийвам.Според мен нищо не е вредно като е в умерено количество.Цигарите обачеее,ах тези цигари  Tired
Това със спането по корем вече ми е неудобно,спя или наляво или надясно.И без това с моите кръстови болести много по гръб немога.Сега се сещам преди все си виках,ах един път да родя и си лягам по коремче  Laughing е родих,втори път съм бременна има няма 3-4 пъти да съм спала по корем.
Аз приготвих багажа за София.Моля,стискайте палци,тази нощ пътувам за амниото.И дано не ме върнат,че отивам без час  Confused
Малеее как ще ви изчета после  JoyЗасега лека от мен,да се пазите и почивате  Hug

# 140
  • София
Стискам палци sonka дано всичко мине добре и дано не те върнат Simple Smile fingerscrossed

# 141
Sonia Успех, миличка  Hug  Вярвам, че всичко ще е наред.

# 142
По корем не спя по принцип, така че за мене няма промяна. Аз също много се шашкам да не си натисна корема някъде, чесно казано си го нося като порцеланова част от тялото и не смея да го пипна или чукна.

За колата, както и всички газирани напитки, те съдържат аспартам, който е много вреден за бебето. Това е подсладител подобен на захарина. Аз всъщност не купувам и бутилирани натурални сокове, точно заради изкуствените подсладители и оцветители. Да не говорим, че от тях ми излизат киселини. Ако имаш компот, удари му един миксер и го разреди. Моите компоти свършиха вече. Изцеждам си портокал или лимон или и двете и си го разреждам с вода.

# 143
maria_ magdalena, аз разпознах движението на бебето в началото на тази седмица. Simple Smile Първоначално си мислих, че ми прескача някакво нервче или че ми се намества черво. Обаче като се съсредоточих върху усещането, осъзнах, че е доста по различно от къркорене на черва. Аз бих го описала като леко потупване, все едно "мятане на рибка". Представи си, че се опитваш да хванеш малка рибка в легенче... Каквото би усетила в ръцете - същото е Simple Smile Като разпознаеш или е усъмниш в някое усещане, сложи си ръцете на корема. Усетиш ли и по тях - имаш си ритниче. Това е според мен. Другите мами да кажат за себе си Simple Smile

# 144
Да те питам за многократните пелени, според теб кои са за предпочитане 2 в 1 или тези дето се състоят от две части? Дали ако си ги поръчаме по интернет ще са по евтини от колкото ако си ги вземем от магазин.
Според мен е индивидуално. Аз съм се спряла на тези, които се водят джоб - всичко им е в едно и само се слагат подложките. За цените - зависи от сайта. На 1-ва стр. в темата за многократните пелени са изброени магазините, от които може да се поръча.

И на мен ми е интересна грижата за пишлето(ако ще е момче). Знам, че изисква специални грижи, защото има проблеми там със забелването и т.н. Ако намериш някаква информация, ще е интересно да я споделиш.

veselotof, има много некоректни търговци. Мен така ми се наложи да поръчвам от друго мястото книгата за таткото. #Cussing out

sonka,  Peace

Аз днес се разходих, ама мнооооооооооого хубаво. Хванахме автобус до другия край на града и от там пеша до нас. Някъде около 6 часа ходихме с кратка почивка за хапване. Crazy Сега имам мускулна треска на каката и кръста  hahaha

# 145
maria_ magdalena, докато четох новите постове и усетих точно това, което калиопи е описала...по-добре не бих и могла да го определя  Laughing
За колата, аз като заклет враг на газирани и всякакви бутилирани боклуци съм крайна и според мен е изключително вредна. Но ако пък чак толкова му се пие на човек, може би по-вредно ще е да се тормози. Поне като се пие да е в умерени количества.
За спането, обожавам да спя по корем, но след 7-8 г.с. изпитвам ужас да не преча на бебенцето и се въртя ту наляво, ту надясно. И за успокоение си гушкам една голяма възглавница (когато не гушкам мъжо  Laughing)
DianaR , честита преса, нападай сега сокчетата  Mr. Green Аз всяка сутрин пия по 3-400 мл прясно изстискано сокче и да си призная след 30 минути тичам до  Toilet Това до сега ми действа безотказно, дано и занапред нямам проблемации в тая насока  Laughing
sonka , пожелавам ти всичко да мине по вода и резултатите да са перфектни  Hug

# 146
Движенията на бебо наистина в началото много приличат на движението на въздух по червата. Ако обаче после не усетиш да се придвижва наникъде този "въздух", то най-вероятно е бебо. Мен сега вече съвсем отчетливо си ме подритва, усещам го особено силно и във вътершните си органи , като внезапен натиск. Също, като се наведа и го притисна, веднага ме побутва, направо си е ритниче, то няма как да се сбърка.

Контракциите приличат и на присвиване на корема, когато ти се ходи до тоалетната. Обикновено в момента са тези безболезнените - които са само стягане на корема, понякога дори без никакво усещане - ако не си погледнеш или пипнеш корема, няма да усетиш, че е станал твърд като камък. Аз в момента ги усещам с известно напрежение (понякога), но с първата бременност така и не ги разпознах, докато не почнаха болезнените преди  раждането.

Спането по корем - много ми е удобно и много обичам, но вече почва да протестира малчо. Все още се опитвам, дори правя други номера - слагам си ръката под гърдите и така леко повдигам цялото си тяло или пък спя полу по корем, максимално извъртяна, но все пак с корема настрани.

Кола не ми се пие, но ако ми се допие, бих си пийнала малко.

# 147
Абе относно колата... и аз си цуквам 2 гълтока седмично. Съпругът пие кола в промишлени количества... До преди да забременея бяхме двама. Така че като ми се допие, глътвам малко. Но избягваям като цяло такива напитки. И кафето спрях изведнъж. Не че съм го искала... стар пушач съм... кафе без цигара ми е много безвкусно... цигарите и кафето изчезнаха заедно от менюто ми.  Ей, един път като ми се допи газирана круша! Чудо! Ми взех една бутилка, стотинки беше. Изпих си я. Лигавих я почти 2 седмици. Ама си я изпих.

# 148
Памперс на мен ми беше много интересно също и четох доста ,мнения много общо като с разните осолявания и т.н ми звучат бабини деветини. Ако има проблем се ходи при лекар ,ако не не пипаш това знам от кумата  Wink
По някога мога да спя по корем ,но понякога не ми дават  Sad От сега съм с 5 възглавници ,имам и резерви за по натам hahaha
Сонка късмет мила ,да мине бързо и без проблем и да си отдъхнеш вече Hug
Ани и аз от малка мечтаех за близнаци , като родя обаче дали ще съм такъв ентусиаст Mr. Green
До вчера не знаех и аз какво точно е контракция ,но не можеш го сбърка- точно като болка при цикъл Crazy

# 149
Така като ви слушам, това което съм усетила, изглежда не са контракции. Цикълът ми беше много болезнен и добре познавам усещането и 100 вида болкоуспокояващи. Това, което чувствам, няма нищо общо с онази болка. Даже въобще не може да се нарече болка. Може да е бебо... ама нали ми е първо, и аз се чудя какво става. Понякога имам чувството че застава от едната страна на корема. Особено сутрин, като ставам и съм спала на една страна. Подобното на куркане движение вече съм сигурна, че от няколко дни усещам.
Да видим как ще продължи.

Общи условия

Активация на акаунт